Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Razvodi, prekidi /

Razvod i roditelji

Drage moje imam velik problem. Sa muzem sam sve skupa 11 g od toga 5 u braku, imamo 1 dijete. Od pocetka braka ma i u vezi nisu stimale neke stvari za koje sam mislila da cemo prevazici medutim sve je gore. Odlucila sam se rastati ali moji roditelji ne zele ni cut. Trenutno nisam u stanju financijski se brinuti sama i jos sa djetetom. A uzasno sam nesretna. Neznam na koji nacin da dokazem svojima da bi im trebala biti bitnija moja sreca nego sto ce tko reci. Molim ako tko ima iskustva ili se nalazio j slicnoj situaciji
2017 03 19
Rastani se i valjda kad vide da je to stvarno to onda će ti ipak pomoći. Pa neće tebe i dijete ostavit na ulici. A ti nađi posao i iskamči od države povlastice koje možeš kao samohrana majka (doplatak, bespla knjige itd), i samo hrabro :")
2017 03 19
> AudreyHepburn: > Rastani se i valjda kad vide da je to stvarno to onda će ti ipak pomoći. Pa neće tebe i dijete ostavit na ulici. A ti nađi posao i iskamči od države povlastice koje možeš kao samohrana majka (doplatak, bespla knjige itd), i samo hrabro :")
2017 03 19
> Ninnaa1985: > > AudreyHepburn: > > Rastani se i valjda kad vide da je to stvarno to onda će ti ipak pomoći. Pa neće tebe i dijete ostavit na ulici. A ti nađi posao i iskamči od države povlastice koje možeš kao samohrana majka (doplatak, bespla knjige itd), i samo hrabro :")
2017 03 19
Ma vec je sve bilo prakticki gotovo i inda su ini napravili frku da kaj cu ja sa placom od tei i pol trusuce ( iako sam upisala skolu visu jos pola godine mi traje) i neznam vam uopce opisati kakvi su to roditelji. Oni najbolje znaju sta je najbolje za mene itd itd. Uopce neznam kako bi se vise postavila ... sad se svi prave da je sve ok i oni kao razmatraju dali je bolje rastat se il ostat u braku. Za boga miloga sa 30 god sta dozivim da mi toliko upravljaju zivotom. A trenutno nisam u stanju rec moj zivot moja odluka,
2017 03 19
Pa valjda ce ti pomoći i bivši muz?djete je tvoje isto kao i njegovo .a ovo "oni razmatraju"nemam komentara ....
2017 03 19
Strpi se dok ne završiš školu.Jedina opcija je podstanarstvo obzirom da su ti roditelji takvi kakvi jesu :,'( Možda da pronađeš neku cimericu koja je u sličnoj situaciji pa da podjelite troškove.
2017 03 19
> imampmsnonstop: > Strpi se dok ne završiš školu.Jedina opcija je podstanarstvo obzirom da su ti roditelji takvi kakvi jesu :,'( Možda da pronađeš neku cimericu koja je u sličnoj situaciji pa da podjelite troškove. Slazem se. Ako sam dobro skuzila ti imas placu 3500kn? Nisu milioni ali nije ni malo. Ljudi i s manje uspiju izgurati mjesec. Posto si jadna i nesretna savjetujem ti da se rade preselis u neku supu od stana kao podstanar za sto manje novce i malo sparate za prvu ruku a kasnije ce sve doci na svoje. Za roditelje nemam komentara.
2017 03 19
Hvala vam na savjetima. Ali i skolu placam 1300kn mjesecno... jednostavno je neizvedivo trenutno da odem od doma. Kod svojih imam stan i znam da vi svakome rekla tvoj zivot rvoja odluka pomirit ce se oni s tim. Ali nemogu vise izdrzati to njihovo sad ignoriranje a kad sam se izjasnila jasno i glasno skoro me iz kuce izbacili. Oni su vam onaj stari kov roditelja gdje je rastava sramota i ako te ne tuce ne maltretira itd nema razloga za razvod. Sad svi sute vide da ludim ali sute a ja se bojim opet progovorit.
2017 03 19
Gle, ako je situacija neizdrživa razvedi se. Dobivati ćeš dječji doplatak, alimentaciju i nekako izgurati mjesec po mjesec. Bolje biti sretno rastavljen nego nesretno ubračen. Roditelje nisi dužna slušati jer je tvoj život u pitanju, a oni isto tako nisu dužni nuditi ti besplatno stanovanje do smrti. Za svoje mentalno zdravlje nađi neki jeftin stančić, tko zna, možda nađeš i nekoga tko nudi besplatan smještaj u zamjenu za pripomoć u kući? Istina, trebat će ti puno volje i odricanja, ali preživjet ćeš ;)
2017 03 19
Dobar savjet ovdje može dati samo tko se našao u sličnoj situaciji jer lako je dijeliti savjete bez pokrića. Gospođa koliko vidim je iz Zagreba,a ta "šupa od stana" u Zg košta 1500 kn + režije. Tko zna kolika bi joj bila alimentacija i da li bi ju suprug plaćao....te alimentacije su smiješne kolike su zapravo potrebe djeteta u toj dobi koje iz sezone u sezonu treba štošta. Nije lako ni samohranoj majci pronaći podstanarski stan jer većina stanodavaca kad čuju za dijete ne žele takvima iznajmiti stan - to je surova stvarnost,a nije lako ni seljakati se sa djetetom okolo i trpiti razno razne situacije od stanodavaca jer misle da si sama i nezaštićena. Tako da se gospođa s pravom brine i zaista je u teškoj situaciji.
2017 03 19
> SilaVila: > Dobar savjet ovdje može dati samo tko se našao u sličnoj situaciji jer lako je dijeliti savjete bez pokrića. Gospođa koliko vidim je iz Zagreba,a ta "šupa od stana" u Zg košta 1500 kn + režije. Tko zna kolika bi joj bila alimentacija i da li bi ju suprug plaćao....te alimentacije su smiješne kolike su zapravo potrebe djeteta u toj dobi koje iz sezone u sezonu treba štošta. > Nije lako ni samohranoj majci pronaći podstanarski stan jer većina stanodavaca kad čuju za dijete ne žele takvima iznajmiti stan - to je surova stvarnost,a nije lako ni seljakati se sa djetetom okolo i trpiti razno razne situacije od stanodavaca jer misle da si sama i nezaštićena. > Tako da se gospođa s pravom brine i zaista je u teškoj situaciji. Hvala silaVila na razumijevanju. Ja znam da bi svakome sigurno rekla ma sta ti je imas dovoljno godina reci tako i tako stoje stvari to jw moj zivot, ako te se zbog toga odreknu onda ti i ne trebaju. Ali znate one price pogledaj sta radis mami, tati, svima... iako su svjesni koliko me je suprug godinama zapostavljo, nismo ni u istom krevetu spavali, sex se svodio na nekoliko puta godisnje,...od same svadbe samo je bjezao od mene. I sad kad je meni voda dosla do grla kad sam pukla i sve rekla sad su njega stisnuli i kao nemoze on tako itd itd. I sta sad, drugi su mu rekli da treba spavati sa zenom volje ti tu i tamo zagrliti itd itd i sad bi ja trebala to objerucke prihvatiti. Sto puta sam mu govorila dobro je dok mi to sve smeta dok te molim da se promijenis dok placem derem se itd, problem ce bit jad zasutim, kada mi postane svejedno... i doslo je do toga, nemogu vise, doma sam ko robot, prakticki i ne komuniciramo, on se tu i tamo pobuni i jos mi kaze znam da me nevolis ali bar glumi. A svaki drugi dan tijekom svade mi kaze odi reci svojima da zelis da iselim ( a zna moje kakvi su i zna sta sa prosla kad sma prvi put to rekla i da se sada opet ne usudim)...
2017 03 19
> Ninnaa1985: > > SilaVila: > > Dobar savjet ovdje može dati samo tko se našao u sličnoj situaciji jer lako je dijeliti savjete bez pokrića. Gospođa koliko vidim je iz Zagreba,a ta "šupa od stana" u Zg košta 1500 kn + režije. Tko zna kolika bi joj bila alimentacija i da li bi ju suprug plaćao....te alimentacije su smiješne kolike su zapravo potrebe djeteta u toj dobi koje iz sezone u sezonu treba štošta. > > Nije lako ni samohranoj majci pronaći podstanarski stan jer većina stanodavaca kad čuju za dijete ne žele takvima iznajmiti stan - to je surova stvarnost,a nije lako ni seljakati se sa djetetom okolo i trpiti razno razne situacije od stanodavaca jer misle da si sama i nezaštićena. > > Tako da se gospođa s pravom brine i zaista je u teškoj situaciji. >puno tiga je tu bilo, predugo vremena je trajalo, godinama, toliko sam se umorila od svega da samo zelim napokon doci doma i uzivati sa svojim djetetom. Same nas dvije. Jer ovo nije zivot, neznam kako da opet krenem, od kud... kako da roditeljima objasnim da mi znaci njihova podrska, da ih se ne zelim vise bojati ( jer stari bi me premlatio da sam ustrajala na razvodu). Imam 30 g, najmlade sam dijete i moji nikako da shvate da me kigu savjetovati i bez obuira na godine ja sam njihovo dijete ali nemogu mi upravljati zivotom, to nije u redu, sebicno je misliti da oni znaju najbolje sto je za mene dobra odluka. To razmisljanje, kako je tezak zivot samohrane majke, tko ce tebe htjeti sa djetetom, mozes naletit na jos goreg, Sta mislis da se radtanes da bi mogla ic na kave izlazit utd. Ne, dojete poso i to je to. I znam da ih ubija i "sto ce drugi reci"... malo sam tuzna malo preljuta u svakom slucaju zbunjena. I vec mjesecima mi to ne izlazi iz glave, svaki dan svaku minutu pokusavam nac rjesenje i pronaci neki nacin zrele komunikacije sa svojima, da nitko nebude previse povrijeden. Da pokusamo shvatiti jedno druge. Nikome nebi pozeljela ovakvu situaciju
2017 03 20
> SilaVila: > Dobar savjet ovdje može dati samo tko se našao u sličnoj situaciji jer lako je dijeliti savjete bez pokrića. Gospođa koliko vidim je iz Zagreba,a ta "šupa od stana" u Zg košta 1500 kn + režije. Tko zna kolika bi joj bila alimentacija i da li bi ju suprug plaćao....te alimentacije su smiješne kolike su zapravo potrebe djeteta u toj dobi koje iz sezone u sezonu treba štošta. > Nije lako ni samohranoj majci pronaći podstanarski stan jer većina stanodavaca kad čuju za dijete ne žele takvima iznajmiti stan - to je surova stvarnost,a nije lako ni seljakati se sa djetetom okolo i trpiti razno razne situacije od stanodavaca jer misle da si sama i nezaštićena. > Tako da se gospođa s pravom brine i zaista je u teškoj situaciji. Potpis od a do ž i prvi pametan savjet. Imam prijateljicu koja je to prosla, tako da znam koliko je stvarno tesko i neizvedivo sta se novaca tice. Stanovi su uzasno skupi, a o rezijama i hrani da ni ne pricam. Alimentacija joj nece ni bit Bog zna sta(ovisi kolika su njegova primanja) jos ako se on zainati pa ne placa.... 3500 kn jednostavno nije dovoljno za samostalan zivot jer ne pokriva ni osnovno, tako da nemoj niti pokusavat jer ces na pola miseca vec ostat nigdi. A nisi sama, odgovorna si i za dite, tako da si takve rizike ne mozes priustit. Ja ovdje ne vidim nikakvo rjesenje nego da probas opet popricat sa roditeljima. Nazalost u takvoj si situaciji da ti je potribna njihova potpora, drugacije ne ide. Ili to, ili ostat i dalje u braku. Ponavljam, nazalost, trece opcije nema.
2017 03 20
Roditelji poput tvojih znaju nekada okrenuti ploču i stvarno priskočiti kada treba.Možeš odglumiti da si se stvarno razvela pa da vidiš njihovu reakciju.Alimentacija bi na plaću od 5 tisuća kuna iznosila oko 800 kuna.Svjesna sam svih životnih troškova zato i kažem da bi jedino mogla pronaći cimericu.Opcije su podstanarstvo i bit gladna,ostat u braku i dogovorit neki odvojen život pod istim krovom ili vratit se roditeljima ako budu od volje da te prime. :,'(
2017 03 21