Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Bojanje odjece - iskustva, materijal

Imam par komada koje bi htjela obojati. Izmedu ostalog dvoumim se koje boje uzeti - Dylon ili Rit Dye. Jeste probali, kako je ispalo? :)
prije 6 dana, 21:41
Ovisi koje je boje materijal ,koji je materijal,i naravno u koju boju ga želiš farbati. A,neka roba je od miješanog naterijala pa i to može biti problem. Ako se bijela svila farba u rozo ili ẓ̌uto,nešto veselo može ispast dobro,ali plava,siva,smeđa mogu baš ružno ispasti. Ak pokušavaš zelenu,smeđu farbati u nešto drugo isto može jako loše izgledat,a i konac i neki drugi detalji mogu biti drukčihe boje
prije 5 dana, 04:55
Materijali su lan i pamuk, a sto se tice boja sve je njezno- bez, roza, zuta i islo bi u kraljevsko plavu i smaragdno zelenu. :)
prije 5 dana, 13:22
To mi se čini izvedivo,jedino,velika je šteta ako mora na visoku temperaturu. Probaj nešto laneno za bacit pofarbat pa çeš vidjet kak to zgleda. Zanima me,izvjesti nas!
prije 5 dana, 14:44
Nemam previše iskustva ali isprobavala sam i ja malo bojati. Zasad sam koristila samo Ideal boje u prahu iz Bipe. Sadrže sve u sebi, ne treba dodavati sol ili nešto drugo. Nisam ih stavljala u mašinu nego sam bojala ručno u plastičnoj kadici. Bilo me malo strah za mašinu a i koliko ravnomjerno će se boja raspodijeliti po tkanini. Prvo bih natočila kipuću vodu i u njoj dobro razmutila prah. To je jako bitno jer ako ostane neka grudica praha uhvatit će se za tkaninu i napraviti flekicu, točkicu (znam iz iskustva). Tada bih potopila predmet kojeg sam prethodno dobro, ravnomjerno namočila. Također, nije dobro naknadno dodavati boju u vodu kad ste već potopili predmet jer će se dogoditi isto, tamo gdje prah prvo padne - tamo će ostati točkice jako intenzivne boje (i to znam iz iskustva). Ako sam htjela intenzivniji boju izvadila bih i isprala predmet te ponovila bojanje. Treba dovoljna količina vode i redovito mješanje, predmet ne smije biti nagužvan ili viriti izvan vode jer će biti neravnomjerno nijansiran. Dogodilo mi se i to te sam uspjela posvjetliti, mislim hlače, varikinom, ponovila bojanje i ispalo je ravnomjerno ali više nije bila nijansa koju sam prvotno htjela. One točkice boje nisam mogla ukloniti, bar ne ravnomjerno. Nisam mjerila ništa, ni količinu vode ni količinu praha, baš sam isprobavala i igrala se. Uglavnom sam htjela svjetlije nijanse i ispalo bi dobro. Bojala sam zasad pamuk, lan, svilu i viskozu, boja se lijepo primala za sve ali ipak s vremenom se malo ispere. Moguće da ima veze s tim što bojam stvari ručno a ne u mašini. Čak sam bojala hlače mješavina viskoze i poliestera u intenzivnu nijansu, odlično su se obojale i one ne puštaju boju. Uglavnom sam zadovoljna ali treba paziti da stvari ne ispadnu neravnomjerno obojane. Tekuće boje nisam probala ali mogla bih, imam još stvari za bojanje.
prije 2 dana, 22:15
Ja sam bojala u mašini traperice i dobro je ispalo,ali mislim da je bojadisanje u loncu bojama u prahu ipak kvalitetnije,jedino je problem današnja kvaliteta materijala,tj,koliku temperaturu podnosi
prije 1 dan, 05:29
> Valle._.3: Bas ste me nasmijali s ovim *(znam iz iskustva)*. :) Dosad sam cula da ljudi imaju najbolja iskustva s tim tekucim bojama, zato sam se odlucila da cu kupiti te kad smognem hrabrosti. Bas me strah krenuti, radi se o artiklima koji su mi bas lijepi i dragi. Hvala sto ste podijelili svoje iskustvo! :)
prije 8 sata