Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Od hobija do firme - moje iskustvo

Mali uvod: Započela sam svoje putovanje iz ljubavi prema modi i prodaji krpica, a sad imam vlastitu firmu i želim podijeliti iskustvo. Ako razmišljaš o otvaranju obrta ili j. d .o .o., baviš se prodajom odjeće ili samo tražiš savjet – dobrodošla si! Ovo je mjesto za razmjenu iskustava, pitanja i podršku.
prije 6 dana, 10:17
Drage žene, odlučila sam otvoriti ovu temu jer znam da nas mnogo traži odgovore na ista pitanja kada se krene u priču zvanu firma i prodaja krpica. I sama sam bila puna nedoumica, pa sam odlučila podijeliti svoje iskustvo — ne kao stručnjak, nego kao netko tko je nedavno prošao taj put i možda može pomoći nekoj od vas koja razmišlja o istome. Na Krpicama sam još od 2012 . , kad sam kao klinka prodavala viškove iz ormara i skupljala džeparac. S vremenom mi je to preraslo u hobi koji sam zavoljela, a sada sam ga odlučila pretvoriti u svoj mali biznis — dodatni posao uz stalno zaposlenje. Zašto firma i kako sam počela? Kod mene je proces otvaranja firme trajao oko 3 mjeseca. Postoje dvije osnovne opcije: obrt i firma (j. d. o. o. ) . Ja sam se odlučila za j . d .o. o . do 60000 eura . Nisam u sustavu PDV-a, što mi zasad odgovara. Odabrala sam firmu jer u budućnosti planiram možda pokrenuti još nešto uz ovo, pa mi se činilo fleksibilnije od obrta. Ako ste zaposleni i vaš poslodavac uplaćuje sve doprinose (što uključuje plaću veću od otprilike 1200 €), tada ste oslobođeni plaćanja doprinosa za svoj biznis. Meni to puno znači jer nemam dodatnih troškova.
prije 6 dana, 10:21
Prvi koraci: 1. Otišla sam na Poreznu upravu, gdje sam dobila osnovne informacije. 2. Angažirala sam dobar knjigovodstveni servis — toplo preporučujem da nađete nekoga tko zna svoj posao i tko vam može sve objasniti bez zbunjivanja. 3. Prvi dio otvaranja napravila sam preko e-Građani, a zatim sam morala kod javnog bilježnika i unijeti podatke za sudski registar. 4. Čekala sam oko mjesec dana na papire iz suda. Poslovni prostor i papirologija: Naišla sam i na prepreku — ako prodajete robu koja vam fizički stoji kod kuće, morate imati poslovni prostor. Meni je sjedište firme na adresi kuće, ali sam ipak morala pronaći dodatni prostor. Ako kuća nije vaša, potrebno je sklopiti ugovor o najmu (primjerice s mamom), što traži Porezna. Također, morate imati dobavljača za robu: ili kupujete od registriranih trgovaca polovnom robom ili otkupljujete od drugih osoba uz ugovor. Isplate, porezi i buduće informacije: Zasad nisam još imala isplata sa svog računa, pa ne znam točne postotke koji idu državi — ali mislim da se radi o 10 – 15% (nije 25% jer nisam u sustavu PDV-a). Kako budem ulazila dublje u tu fazu, javim vam i točne informacije. --- Ova tema je otvorena za sve žene koje razmišljaju o biznisu, second hand prodaji, firmi ili samo žele podijeliti iskustva. Ako vas je sram javno pisati, slobodno mi se javite u inbox — uvijek ću pomoći koliko mogu i znam. Zajedno učimo i rastemo! Hvala vam što ste ovdje.
prije 6 dana, 10:21
Sa kojim ste profilom počeli na Krpicama?
prije 6 dana, 16:22
Gold_fashion pokušavam link ostaviti ali ne prolazi zbog tocki
prije 6 dana, 16:44
Vrlo mudro i poduzetno!! Svi znamo i za Gold-fashion, kad su cure trebale predložiti neke super i povoljne ormare, naišla sam na vaš ormar. Odlične fotke, također! Hvala vam što ste vrlo detaljno podijelili svoje iskustvo i olakšali brojnim krpičarkama odgovore- gdje, koliko, zašto i kako. Svatko tko uspije s firmom i obrtom u našoj državi, skidam mu kapu. Sad lijepo možete prodavati koliko hoćete i nitko vas neće prozivati i pozivati na red. Cijene su vam pristupačne i želim vam puno uspjeha s novim profilom!!
prije 6 dana, 16:55
> sanjaurban: Hvala ti od srca. Znam da su početci najteži, ali vjerujem u sebe i nadam se da ću uspjeti. Put je izazovan, ali čvrsto vjerujem da je nebo granica. Uz trud, strpljenje i volju sve je moguće. 🩷 Nadam se da mi dajete podršku🩷🎀
prije 6 dana, 17:00
Naravno, svako od nas treba podršku kad u nešto krene! Ajmo, drage curke podržati Mau-Mairi kao prvu članicu koja se odvažila na ovakav način poslovanja. Vjerujem da ih ima još ali nisu o tome pisale ovdje, barem ja nisam uspjela to pročitati. Sretno!!
prije 6 dana, 17:36
Hvala vam od srca na podršci. Ne želim da ovo ispadne kao reklama, već mi je iskreno važno da ova tema ne bude tabu. Ne želim da se o ovome šuti – naprotiv, želim da jedna drugoj budemo podrška. Ako postoji neka od vas koja se dvoumi oko pokretanja nečega, da zna da nije sama i da ima nas koje ćemo je pogurati. Tu smo da se bodrimo, a ne da budemo žena ženi vuk. Meni je na početku bilo jako teško jer gotovo nitko nije govorio o ovome. Nisam mogla pronaći odgovore na pitanja koja su me mučila, i često sam sumnjala u sebe. Iskreno, najviše mi je nedostajala podrška. A ono što najčešće dobijemo iz okoline su negativni komentari i obeshrabrivanje – "to ti neće uspjeti", "propast ćeš"... Umjesto vjetra u leđa, dobijemo prepreke. Zato sam ovdje da budem upravo ono što je meni nedostajalo – podrška i ohrabrenje.
prije 6 dana, 17:55
Slobodno ja pitam,znači,otvorila si firmu zbog prodaje robe na krpicama? Jdoo? I koje su sve dobrobiti od toga? Ok,prek firme se svašta može odbijati kao trošak,kaj još? Kupiš mobitel, auto... Neki dodatni staž?
prije 6 dana, 19:04
Bok! Ne prodajem samo na Krpicama, već imam i svoju Facebook stranicu, Instagram i TikTok. Otvorila sam firmu jer mi je to bila najpovoljnija opcija u tom trenutku, ali nisam u sustavu PDV-a, pa si ne mogu odbijati PDV na troškove. Mobitel ili auto zasad ne stavljam na firmu jer mi zarada još nije ni 100 eura mjesečno tek sam otvorila i krenula. Ako prodaja naraste na 500 ili 1000 eura mjesečno, voljela bih neke troškove moći pokrivati preko firme, ali za sad su to još samo planovi. Vidjet ćemo kako će se razvijati. Ova opcija kad nisi u sustavu PDV-a je vrlo slična obrtu — razlika je što firma ima poslovni račun, a obrt koristi privatni. U firmi moraš pravdati svaki novac koji si isplatiš kao plaću, dok kod obrta (koliko znam) možeš lakše raspolagati novcem kad ti treba. Imam još neke ideje za budućnost, ali one nisu vezane uz Krpice pa nije sad tema.
prije 6 dana, 19:43
Što se tiče staža, tu nisam potpuno sigurna jer sam već prijavljena na puno radno vrijeme kod poslodavca, pa ne znam ide li dodatni staž uz firmu dok traje paralelno s redovnim poslom. Ako netko zna više o tome, slobodno napišite, sigurno će i drugima koristiti.
prije 6 dana, 19:46
Da,al obrt tereti osobu i teško ga je zatvoriti. Mislim da je jdoo bolji od obrta u nekim situacijana.
prije 6 dana, 21:00
Super korisna informacija, nisam znala da zatvaranje obrta može biti komplicirano. Po meni, jdoo svakako nudi bolje opcije i više fleksibilnosti. Iskreno, ni neznam točno kakve su opcije kad se zatvara jdoo. Ako netko zna više o tome, slobodno javite... dobro je znati, iako iskreno, ne želim ni razmišljati o toj fazi haha🤣
prije 6 dana, 21:34
Gđo Andrijanić, hoćete li nastaviti prodavati na svojem starom profilu [ mojekrpice.hr/gold_fashion-283242 ] ?
prije 5 dana, 03:38
1 2 3 4 5 ... 7