Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Veterinarska medicina????

Lp,ovako nalazim se neudomici Planirala sam na jesen upisan zootehniku u os,ali sada se dvoumim da probam ipak sa veterinatskom med u zg jer otkad znam za sebe obozavam zivotinje? Sada nisam sigurna da upisem prekvalifikaciju za vet teh(nju zavrsim)i probam na god upisati vet faks ili da upisem sada zootehniku pa da se probam prebaciti??? Ako itko ima slicnih iskustva vezano za prekvalifikaciju za vet tehnicara,vet faks u zg ili faks zootehnike u os molim vas pomagajte? I kakav je nacin prekvalifikacije i jer komplicirano? BILO KAKVA INF JE DOBRODOSLA...hvala 🤗😊❤
2018 04 23
Prekvalifikacije traju dvije godine i polaže se matura na kraju. Mislim da Vam je to gubitak vremena i novca jer se to plaća. Što imate do sada završeno? Ja sam, nekad davno, polagala prijemni na medicini i na veterini. Upala na oba faksa s tim da sam na veterini bila peta na rang listi. I roditelji me odgovorili od veterine. Dugo, dugo mi je bilo žao, no prijateljica koja je upisala i uspješno završila veterinu, nikad nije dobila posao u struci. Kao ni školski kolega koji je isto dr vet med i nema minute staža u struci, već radi kao zaštitar. Nažalost, za dr veterine u Zagrebu i okolici nema posla ili ga ima jako malo. Ne znam kako je u Osijeku pa predlažem da se prvo raspitate i dobro, dobro promislite. Jer veterina je težak fakultet i uistinu je šteta to završiti i nikada ne raditi u struci, a od nečega morate i živjeti. Nažalost, ljubav prema životinjama nas ne može hraniti, niti nam otplatiti kredit za stan.
2018 04 23
Ne razumijem zasto bi se trebala prekvalificirati za vet tehnicara? Vet faks mozes upisati s bilo kojom srednjom skolom, naravno ako ga mozes upisati s ocjenama iz srednje i ocjenama s DM - ak nisi bas briljilara ni i jednom ni u drugom, ne shvacam kako bi ti srednja veterinarska u tome pomogla. Moj brat je dr vet medicine i radio je kao dr nekih 10 god - nekad za malo vecu nekad za malo manju placu i na kraju je pukao i otisao u Englesku - i sad tamo radi za "malo" vece pare:) ima stan, sluzbeni auto i sve sto ide s tim u paketu. Hocu samo reci da nema razloga da odustajes od svojih snova. Tanci je u pravu - ovdje ti nitko nece garantirati neki uspjeh s tim faksom, ali, opet, s kojim hoce??? Preko brata poznam nemali broj veterinara koji sasvim lijepo zive, tako da.... dont give up your dreams. Ja svoje jesam - isto zbog "sigurnog posla i place" - i dan danas placem za propustenim prilikama.
2018 04 24