Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Ljetovanje u Senju - Sveti Juraj

Znači ama baš ništa ne mogu pronaći o tom mjestu... Kakvo je to mjesto, jel more stvarno tako jako hladno, loše vrijeme, bura? Svi mi kažu šta ću u taj kraj na ljetovanje... I sad si mislim odustat, ne znam šta napravit. Je li netko živi tamo, ljetuje? Da čujem mišljenja :/
2018 06 08
Ja sam ličanka i tamo je super... da, u Senju zna biti burovito, ali ne u sred ljeta... more je isto kao i svugdje na Jadranu... nekad toplo a nekad hladnije... Imaju uređenu gradsku plažu sa svlačionicama, ali ima i onih pjeskovitih, kao i onih divljih i kamenitih zakutaka gdje se ne vidi živa duša... Moja seka ima stan u centru Senja koji ne iznajmljuje, ali je mogu pitati... a za ostalo možemo na pvt...
2018 06 08
Hvala ti, nadam se da ce i jos netko odgovoriti 🙂 Mjesto Sveti Juraj, poznato ikome?
2018 06 08
Najjače bure su ti u Senju, Makarskoj i Omišu. Ako te zatekne bura nakon nje se more rashladi. Za Senj... konkretno nisam bila ali tamo ljetuje moja dobra prijateljica pa znam iz njezine priče. Za ova dva druga grada znam sa sigurnošću da je burovito jer sam tamo provodila cijela ljeta...dok recimo na šibenskoj rivijeri prođem uvijek puno bolje..
2018 06 08
Bure u Makarskoj???? :o 7.i 8.mj su pakleni, znala sam biti po 15dana nekoliko sezona, samo jednom je 2dana bila bura, odnosno jedan dan je bila opasna bura, zahladjenje a iduci dan je vec bilo puno bolje ali je voda bila hladnija, ne toliko da se nebi mogli kupati u kracim periodima ali hladna. Za ostale mjesece ne znam, ali 7.i 8. je ili jako toplo ili pakleno vruce. Velikom vecinom je tako, naravno da su 2-3dana mjesecno iznimka, zahladi na vecem dijelu Jadrana pa i tamo.
2018 06 08
> sonja90: > Bure u Makarskoj???? :o > 7.i 8.mj su pakleni, znala sam biti po 15dana nekoliko sezona, samo jednom je 2dana bila bura, odnosno jedan dan je bila opasna bura, zahladjenje a iduci dan je vec bilo puno bolje ali je voda bila hladnija, ne toliko da se nebi mogli kupati u kracim periodima ali hladna. > Za ostale mjesece ne znam, ali 7.i 8. je ili jako toplo ili pakleno vruce. Velikom vecinom je tako, naravno da su 2-3dana mjesecno iznimka, zahladi na vecem dijelu Jadrana pa i tamo. E, bura, bura, to mi je rodno mjesto pa ne mogu falit! A ti si Sonjić imala sreće!
2018 06 08
Svasta. Mozda ima dvije Makarske?! :') Dakle pakao je svaki put u sezoni..ne kuzim. Jest bila gadna ta bura ali meni je svaka bura gadna jer nisam na moru tako cesto. Pamtim recimo Rab kao katastrofu, zgrada se ljuljala, sve je skripalo, imala sam feeeling da je netko ljulja. A Makarska, pa dobro, jaca bura pa ok.. a more je znalo biti kao bara nekih dana, nista ne ohladi. Evo u šoku sam jos.
2018 06 08
> sonja90: > Svasta. Mozda ima dvije Makarske?! :') > Dakle pakao je svaki put u sezoni..ne kuzim. Jest bila gadna ta bura ali meni je svaka bura gadna jer nisam na moru tako cesto. Pamtim recimo Rab kao katastrofu, zgrada se ljuljala, sve je skripalo, imala sam feeeling da je netko ljulja. A Makarska, pa dobro, jaca bura pa ok.. a more je znalo biti kao bara nekih dana, nista ne ohladi. Evo u šoku sam jos. Jedna je jedina! Kad bura rashladi more sljedeći dan je smrzotina, a vidljivost takva da je Brač ko na dlanu. Kome nije smrzotina taj je debelokožac. Malo iznad grada nalazi se najviša točka Hr- kad se popneš na toranj! Pa blizina te gromade utječe uvelike na vjetar. Naravno da su ljetni mjeseci katastrofalno vrući jer je grad još u zaljevu pa je sve kao neka kotlina. Najradije bih te sada pozvala da dođeš u moju kuću na 2 mjeseca pa da skupa odradimo buru. Jer da je nema, iz grada bi se vjerojatno ljudi već iselili u planinu.. Ne kupam se u tom zaljevu, u njega dođe sva prljavština popodne..već se vozim autom na neku svoju plažu. Toliko o plaži usred sezone... A zimi.....znam da me stari često vozio u školu po buri jer se- ne može normalno hodati..
2018 06 08
a šta smo se zabrbljale, žena pita za Senj :")
2018 06 08
> ShowGold: > Hvala ti, nadam se da ce i jos netko odgovoriti 🙂 Mjesto Sveti Juraj, poznato ikome? Malo mjesto, jako mirno. Vise onako za obiteljski turizam. U sv. jurju nema bas guzvi na plazi, moci cete se naspavat i uzivat. Senj - ima kafica, mozda se i ima i za izac navecer (nisam to trazila tamo), bude i mladih ljudi. Za vidjet ima kula, koja je fora, ali se obide u 20min. Plaze su ok, ponekad bude malo vise ljudi, ali nikad pretjerano. Fina pizzeria na plazi. Mislim, bura bude grozna tamo ali rijetko kad da je cijelo ljeto tako. Ponekad bude burovito, ali ako je prognoza ok onda nikakvih problema. More je jako cisto i plaze uredne tako da je to ok.
2018 06 08
@Sanja, rado..ali moze iduce godine :) Znaci u tom je fora, ovisno o dobu godine neki su gori a neki doli. Po pitanju bure najgore pamtim Rab, zgrada se ljuljala, zidovi su skripali, i ne nisam popila ni kapi tad :D Zvukovi katastrofe. Ujutro smo nasli cak malo kreca otpalo tu i tamo.. U Ma je to bilo ipak malo blaze..ali kazem jednu buru sam prozivila tamo. U vezi MA cini mi se da nekad nije bilo tako prljavo ni popodne ili sam ja bila mladja i tolerantnija. Sada je too much.. Inace iz tog kraja uopce je najbolji pogled sa obale, pogled na Biokovo, poseban mi je :") Ali nisam isla puno gore, svake godine cujem kako netko zaluta pa ipak samo uzivam u pogledu 8-)
2018 06 08
@Sonja, nema me ove godine na moru, u zamjenu idem u vaš kraj :) točno tako, nekad je bilo čišće, a danas imamo popodneva sa žutim morem, živa zaraza na takvu planinu ne bi čovjek trebao ići nepripremljen i bez pune opreme, oni krenu u japankama malo prošetati pa to većinom loše završi
2018 06 09