Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Pristici..

Imam, odnosno imala sam poprilicno okej ten. Prosirene pore na t zoni, tu i tamo koji miteser, ali nista znacajno. Medjutim, u zadnja dva tjedna pojavljuju mi se konstantno bolni pristici na licu. Doslovno mi je cijeli donji dio desnog obraza pun pristica bolnih na dodir. Secer konzumiram minimalno, hranim se zdravo koliko mogu, a pod tim podrazumijevam unos puno povrca, voca, proteine, dovoljno vode.. puder stavljam mozda jednom tjedno. Koristila sam duphastone zbog reguliranja ciklusa i bas tako nekako je pocelo sve.. ima li koja slicna iskustva i kako ste rijesile problem? Osjecam se kao da sam u pubertetu.
2018 12 03
Ako su dolje to znači da su hormonski vjerojatno. To se i meni dogodilo sad na faksu kad sam napokon mislila da sam gotova sa svim tim prištićima. Ali sad mi je lice sto puta bolje jer sam prestala koristiti sve te proizvode koji obećavaju "izliječenje aknji" itd. Stvar je u tome da što više proizvoda imaš, to ti je lice u gorem stanju. Mnogi danas reklamiraju tu "korejsku rutinu lica u 10 koraka" što sam i ja bila radila, no na dan kad sam prestala mi se lice očistilo barem za 30-40%! Dakle, sad mi lice još uvijek nije 100% čisto, ali već je prošlo tjedan dana ili više od kada koristim samo najpotrebnije stvari i lice mi je super! Moja rutina je: afrički crni sapun ujutro + prirodna kremica sa spf-om (trenutačno koristim samo vaselin i poseban spf jer još nisam kupila kremicu koja je oboje, planiram kupiti Cetaphil sa spf-om 30), te navečer operem s kokosovim uljem, onda sa afričkim sapunom, te stavim čisto 100% arganovo ulje kao kremicu (to ulje moraš staviti na vlažnu kožu jer ono zadrži vodu na licu da je hidratizirana!). I to je to. Od 10 pa i više koraka sam prešla na to i prošlo je malo više od tjedan dana i već mi je lice nevjerojatno čisto. Naravno, moraš uzeti u obzir i hranu. Ja ne jedem ništa zapakirano od čega ne znam sastojke, npr. čipsevi, čokolade, namazi, sokovi, itd. Nadam se da ćeš riješiti problem! Sretno!
2018 12 04
Možda bi bilo korisno provjeriti stanje s hormonima, čisto da budete sigurni da je sve okej i da tu opciju možete isključiti kao potencijalni okidač za bolne prištiće. Posjet dermatologu isto tako nije loša ideja! Jeste li možda počeli konzumirati neku namirnicu koju do sad niste? Ili ste možda alergični na nešto? Primjer iz moje okoline je iznenadna loša reakcija na čokoladu. Od svih stvari, baš je čokolada počela uzrokovati grozne prištiće po licu. Čim ju je osoba izbacila iz svog menija, situacija se počela popravljati. Naravno, trebalo je vremena da se koža primiri i vrati svoju staru slavu, no i ta faza je prošla. Ali zaista, niti komadić čokolade ona nije smjela pojesti ako je htjela zadržati normalno stanje lica! Moram se osvrnuti na komentar o azijskoj rutini lica. Niti je to jedini način da bi se koža dovela u najbolje stanje, niti je nužno najgori. Nije poanta u tome što se slijepo "treba" držati xy broja koraka u rutini njege lica, poanta je u osluškivanju potrebe svoje kože u danom trenutku, pažljivom čitanju sastojaka nekog proizvoda, i naposlijetku - testiranja. Bitno je znati što vašoj koži treba, i koji sastojak taj efekt može pružiti. Prepoznati tip kože, ali i stanje.. Ono što kožu moje prijateljice učini prekrasnom neće nužno funkcionirati na mojoj koži koliko god rutina zvučala primamljivo, baš zbog toga što su potrebe kože različite. Ali i sklonost reakciji. Vama želim brzo i efikasno rješavanje problema!
2018 12 04
Cure hvala vam na podijeljenim iskustvima i savjetima. Moze biti hormonalno, medjutim cekam laboratorijsku obradu istih. Mada, nije mi jasno kako je do nedavno sve bilo okej sa kožom. Sto se tice korejske rutine - imam uskustva.. prije nekoliko godina sam zapocela sa istom i prekinila to raditi jer sam primjetila da mi je koza postala tanja.. njega lica mi je zbilja minimalna u smislu proizvoda i oni su sasvim blagi - niti malo agresivni tako da stanju ne mogu pridati ikakav kozmeticki preparat. Pokusat cu potpuno izbaciti secer, u kavi i sto tu i tamo pojedem malo cokolade ili neki kolac koji napravim.. Doslovno sam se jucer uhvatila u paranoji - ne zelim ponovno prozivljavati pubertet.
2018 12 04
> Romanoffs: > Ako su dolje to znači da su hormonski vjerojatno. To se i meni dogodilo sad na faksu kad sam napokon mislila da sam gotova sa svim tim prištićima. Ali sad mi je lice sto puta bolje jer sam prestala koristiti sve te proizvode koji obećavaju "izliječenje aknji" itd. > Stvar je u tome da što više proizvoda imaš, to ti je lice u gorem stanju. Mnogi danas reklamiraju tu "korejsku rutinu lica u 10 koraka" što sam i ja bila radila, no na dan kad sam prestala mi se lice očistilo barem za 30-40%! > Dakle, sad mi lice još uvijek nije 100% čisto, ali već je prošlo tjedan dana ili više od kada koristim samo najpotrebnije stvari i lice mi je super! > Moja rutina je: afrički crni sapun ujutro + prirodna kremica sa spf-om (trenutačno koristim samo vaselin i poseban spf jer još nisam kupila kremicu koja je oboje, planiram kupiti Cetaphil sa spf-om 30), te navečer operem s kokosovim uljem, onda sa afričkim sapunom, te stavim čisto 100% arganovo ulje kao kremicu (to ulje moraš staviti na vlažnu kožu jer ono zadrži vodu na licu da je hidratizirana!). > I to je to. Od 10 pa i više koraka sam prešla na to i prošlo je malo više od tjedan dana i već mi je lice nevjerojatno čisto. Naravno, moraš uzeti u obzir i hranu. Ja ne jedem ništa zapakirano od čega ne znam sastojke, npr. čipsevi, čokolade, namazi, sokovi, itd. > Nadam se da ćeš riješiti problem! Sretno! Jel mozda koristite nubian sapun sa iHerba? Razmisljala sam se da ga kupim ponovno.. imala sam ga, ali poklonila obzirom da nisam imala probleme s kozom u vidu pristica i akni.
2018 12 04
Najvjerojatnije su od hormona, imam friška iskustva isto od uzimanja Duphastona, lice mi je podivljao, čak mi se i kosa mastila nenormalno, a i sad nakon poroda su mi se pojavili komedogeni i potkožni prištići:(probajte sa salicilnom kiselinom, nešto od dermokozmetike možda, ja sam prešla na Jowae i zasad sam jako zadovoljna:)
2018 12 04
Uvodenje bilo kakvih hormonalinih lijekova ili izbacivanje istih uzrokuje izmedu ostalog i probleme s kozom. Tako da mislim da je kod vas o tome rijec. Treba vremena da se stanje normalizira, u meduvremenu mozete djelovati samo simptomatski i preventivno na nacin da se ne pogorsa situacija jos i vise. Dobro skinuti sminku, kupite neku umivalicu za cilnkom i salicilnom kiselinom. Imate i fluida i seruma na toj bazi. I strpljenja. Znam da je uzasno, ali stresom cete samo jos vise uzburkati hormone koji i jesu uzrok. Ne znam koji je bio Vas osnovni problem su ciklusom, ali vec je netko spomenuo izbaciti secer, a cesto je kod hormonalnih problema i policisticnih jajnika problem i crveno meso.
2018 12 04
> maza_8: > Uvodenje bilo kakvih hormonalinih lijekova ili izbacivanje istih uzrokuje izmedu ostalog i probleme s kozom. Tako da mislim da je kod vas o tome rijec. Treba vremena da se stanje normalizira, u meduvremenu mozete djelovati samo simptomatski i preventivno na nacin da se ne pogorsa situacija jos i vise. Dobro skinuti sminku, kupite neku umivalicu za cilnkom i salicilnom kiselinom. Imate i fluida i seruma na toj bazi. I strpljenja. Znam da je uzasno, ali stresom cete samo jos vise uzburkati hormone koji i jesu uzrok. Ne znam koji je bio Vas osnovni problem su ciklusom, ali vec je netko spomenuo izbaciti secer, a cesto je kod hormonalnih problema i policisticnih jajnika problem i crveno meso. Hvala vam na savjetima. Ovako, PCOS nemam, ali problem kod hormona definitivno da. Izbacit cu secer pa cemo vidjeti.
2018 12 04
Imate na faceu stranicu Skintegra. Procitajte recenzije i savjetujte se sa njima,oni vam daju odredenu terapiju za vase lice.
2018 12 04
Koristim taj afrički sapun domače proizvodnje, neko lokalno poduzeće u Ljubljani. Ali pogledala sam sastav toga Nubian sapuna na iHerb-u i to nikako nije isto jer moj sapun doslovno ima samo: (sa stranice) nerafinirano karitejevo maslo, kokosovo olje, mleta zrna kakava, listi bananovca, voda. A ovaj na iHerbu ima glycerin, parfeme, itd. i takve stvari su one koje štete koži. Posebno parfemi, ništa sa parfemima ne smije ići na kožu.
2018 12 05
> Romanoffs: > Koristim taj afrički sapun domače proizvodnje, neko lokalno poduzeće u Ljubljani. Ali pogledala sam sastav toga Nubian sapuna na iHerb-u i to nikako nije isto jer moj sapun doslovno ima samo: (sa stranice) nerafinirano karitejevo maslo, kokosovo olje, mleta zrna kakava, listi bananovca, voda. > A ovaj na iHerbu ima glycerin, parfeme, itd. i takve stvari su one koje štete koži. Posebno parfemi, ništa sa parfemima ne smije ići na kožu. Kako ga nabavite? Moze kontakt?
2018 12 05
Preporuke za skintegru! Pogledajte na yt Liah Yoo, puno govori o koži I simpa je jako! I sretno!
2018 12 15