Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

O djeci /

Bronhitisi I laringitisi u vrtickoj dobi

Drage sve, redovito citam forum pa sam odlucila I ja tu mozda nesto novo I pametno saznati.. Uglavnom, mama sam blizanaca od 4 god. Tek ovu jesen su krenuli u vrtic. Do tada, a od tada pogotovo samo redamo bronhitise I laringitise. Jako brzo nam curenje nosa prede u kasalj. Decko je dnevno koristio Flixotide, a od nedavno Seretide koji bi ga trebao bolje cuvati. Cura ne koristi nista, ali mislim da ce ju sad pedijatrica konacno staviti na neku profilaksu. Moje pitanje glasi...cime bildate imunitet, koje sirupe koristite za suhi/produktivni kasalj, koje slane vodice spricate u nos itd itd ..zanima me kako lijecite te respiratorne infekcije? Sve smo probali..I magarece mlijeko I balm Jela, luk pod krevet.. Hvala na savjetima
2018 12 13
Moja curka ide od godinu dana u vrtić,sad ima 3.5 god i nemam šta pametno reći,imunitet mora napraviti svoje tj. dok ga ne steknu. Mi smo sa svakom prehladom dobili upalu uha i grla,mada ove godine "da lupim u drvo" smirilo se. Ako vam djeca sve jedu,voće,povrće,ne treba ih kljukati ničime eventualno med. A od sirupa za produktivni kašalj nam se dobar pokazao Bronhopip na bazi meda.
2018 12 13
I da zaboravih tokom cijele zime nam radi inhalator,znači inhaliranje fiziološkom i što više izvodite djecu na svježi zrak.
2018 12 13
Mi smo osim testiranja na alergije i terapije flixotideom i cijepili prevenarom. Možda mu je flixotide preslab? Jel ga pedijatar dao na blef ili ga je propisao alergolog?
2018 12 13
Moje curke su ranije imale velikih problema s opstruktivnim bronhitisom. Dr. Šimetin i homeopatija su ih spasili i profilakse i bronhitisa.
2018 12 13
> LeSock: > Mi smo osim testiranja na alergije i terapije flixotideom i cijepili prevenarom. > Možda mu je flixotide preslab? Jel ga pedijatar dao na blef ili ga je propisao alergolog? Oboje su cijepljeni prevenarom, al prevenar je za vecu gamad koju nismo za sad dobili(nadam se da ce tako I ostati). Sin ima kontrole na Srebrenjaku svakih 6 mj, spirometrija Itd. Od 9 mj zivota je na Flixotidu(ljeti pauziramo), a tek od ove jeseni na Seretidu koji ima u sebi Ventolin, znaci na jacem je od Flixa.
2018 12 13
> meli888: > Moja curka ide od godinu dana u vrtić,sad ima 3.5 god i nemam šta pametno reći,imunitet mora napraviti svoje tj. dok ga ne steknu. Mi smo sa svakom prehladom dobili upalu uha i grla,mada ove godine "da lupim u drvo" smirilo se. Ako vam djeca sve jedu,voće,povrće,ne treba ih kljukati ničime eventualno med. A od sirupa za produktivni kašalj nam se dobar pokazao Bronhopip na bazi meda. Zadovoljna sam kako jedu, al iz ocaja smo probali sve. Samo osluskujem kome kaj pomaze I pravac ljekarna. Trenutno koriste mix ehinacea/crni ribizl. Frendica se kune da njeni nisu bolesni.. A sirup cu bas zguglati, prvi put cujem. Oni islandski I brsljan nam nis ne pomognu. Makar, pomirili smo se vec da kad krene bolest, 2 noci lose spavamo jer nonstop netko kaslje
2018 12 13
> jackrussel: > Moje curke su ranije imale velikih problema s opstruktivnim bronhitisom. > Dr. Šimetin i homeopatija su ih spasili i profilakse i bronhitisa. Probali smo I to, ne znam, cudan neki pregled..moras u to i vjerovati valjda. Bas cudan..nemojte me pitati nista, slabo se I sjecam, al dovoljno da ne bi isla opet za nista
2018 12 13
> Jagi30: > > jackrussel: > > Moje curke su ranije imale velikih problema s opstruktivnim bronhitisom. > > Dr. Šimetin i homeopatija su ih spasili i profilakse i bronhitisa. > Probali smo I to, ne znam, cudan neki pregled..moras u to i vjerovati valjda. Bas cudan..nemojte me pitati nista, slabo se I sjecam, al dovoljno da ne bi isla opet za nista Prihvaćam Vaš stav. To je Vaše pravo, naravno. Probajte bar proguglati Kalinji ulje na bazi crnog kima. Također o Ventolinu. Nadam se da su Vas liječnici upozorili na posljedice za srce.
2018 12 13
Uglavnom morate i tu prvu godinu u vrtiću pregmriti, znam kako je kad ti dijete ne može disati, kad si svako popodne na inhalacijama ili noću trčiš na hitnu na injekcije jer dijete ne može disati, ali to se sve nekako preživi.
2018 12 14
> jackrussel: > > Jagi30: > > > jackrussel: > > > Moje curke su ranije imale velikih problema s opstruktivnim bronhitisom. > > > Dr. Šimetin i homeopatija su ih spasili i profilakse i bronhitisa. > > Probali smo I to, ne znam, cudan neki pregled..moras u to i vjerovati valjda. Bas cudan..nemojte me pitati nista, slabo se I sjecam, al dovoljno da ne bi isla opet za nista > Prihvaćam Vaš stav. To je Vaše pravo, naravno. > Probajte bar proguglati Kalinji ulje na bazi crnog kima. > Također o Ventolinu. Nadam se da su Vas liječnici upozorili na posljedice za srce. Hvala, provjeriti cu za ulje.
2018 12 14
> LeSock: > Uglavnom morate i tu prvu godinu u vrtiću pregmriti, znam kako je kad ti dijete ne može disati, kad si svako popodne na inhalacijama ili noću trčiš na hitnu na injekcije jer dijete ne može disati, ali to se sve nekako preživi. E bas to..danas im pocne curiti nos I mi vec organiziramo tko ce cuvati drugoga ak ce trebat ici usred noci. Znam da ce proci, tako svi kazu🤘
2018 12 14
> Jagi30: > > LeSock: > > Uglavnom morate i tu prvu godinu u vrtiću pregmriti, znam kako je kad ti dijete ne može disati, kad si svako popodne na inhalacijama ili noću trčiš na hitnu na injekcije jer dijete ne može disati, ali to se sve nekako preživi. > E bas to..danas im pocne curiti nos I mi vec organiziramo tko ce cuvati drugoga ak ce trebat ici usred noci. > Znam da ce proci, tako svi kazu🤘 Hoce...moj sin sad ima 16 ,u njegovoj trecoj sam prosla zivi horor s njim i njegovom alergijom,najteze razdoblje zivota,ali sve prode pa tako i to .Danas je zdrav mladic ,ponekad je na claritineu ali uzima ga bas kad mu je neizdrzivo👍
2018 12 14
Moja preporuka je definitivno zdravija prehrana, dovoljan unos tekućine - vode ili svježi prirodni sokovi, a od dodataka prehrani Ulje jetre bakalara (najbolje od Childlife + D vitamin i Oleovit ili od Childlife-a). Za alergičare (moj sin ima nutritivne, inhalatorne ne hvala bogu, nadam se da ni neće) je obavezno i dobar probiotik, mi uzimamo Panda (bez proteina kravljeg mlijeka je) i odličan za crijeva i imunitet. Kada ga ulovi prehlada, koristimo difuzor i eterična ulja ravintsare, mirte i thieves ulje za imunitet (od kada to koristimo prehlada traje svega par dana i ko nov je), svakodnevno se mažemo rolerima od eteričnih ulja kao podršku imunitetu i dišnom sustavu. Preporučam definitivno ali treba jako paziti kod upotrebe eteričnih ulja kod djece, i koristiti samo najkvalitetnija ulja i difuzore. Ako vas zanima više, javite mi se u inbox, rado ću podijeliti svoje iskustvo! Mi smo se preporodili :D
2019 01 02
Vidim da je tema zamrla, ali mozda nekome pomogne... pokusajte s bronchomunalom. Mislim da ga proizvodi slovenska krka. Dize imunitet vrticarcima samo tako, a uzima se u fazama s pauzama. Ne ide na hzzo, ali treba recept.
2019 02 06