Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Uplata općom uplatnicom (problemi)

Pozdrav dame! Naime, većina mojih uplata je bila općom uplatnicom... Jučer sam prvi put imala problem takvim načinom plaćanja. Dodem u poštu (tu najčešće uplaćujem) i teta pokušava par puta i neće..uvjerena da je neki broj krivo upisan. Sve upisano točno i provjereno više puta... Jutros na fini kaže žena da treba ići u banku za uplate, jer oni nemaju uvid u tekuce/ziro racune... Ali kaže da će pokušati. Napravi neki zahtjev, koji je trebalo ispuniti i potpisati, te presliku osobne (sve to uz uplatnicu).. Prošlo je, ali nije bila sigurna hoće li proći ili ne. Ja se prvi put susrećem sa ovim. Jel to nesto novo, ili ja nisam upućena? Zašto ne mogu uplatiti uplatnicom kao do sada?
2019 02 13
> Brdosuza: > Pozdrav dame! > Naime, većina mojih uplata je bila općom uplatnicom... > Jučer sam prvi put imala problem takvim načinom plaćanja. > Dodem u poštu (tu najčešće uplaćujem) i teta pokušava par puta i neće..uvjerena da je neki broj krivo upisan. > Sve upisano točno i provjereno više puta... > Jutros na fini kaže žena da treba ići u banku za uplate, jer oni nemaju uvid u tekuce/ziro racune... > Ali kaže da će pokušati. Napravi neki zahtjev, koji je trebalo ispuniti i potpisati, te presliku osobne (sve to uz uplatnicu).. > Prošlo je, ali nije bila sigurna hoće li proći ili ne. > Ja se prvi put susrećem sa ovim. Jel to nesto novo, ili ja nisam upućena? > Zašto ne mogu uplatiti uplatnicom kao do sada? Prvi puta cujem. I ja najcesce tako placam. Jedino me znali OIB trazit.
2019 02 13
Da...oib pisem u vrhu uplatnice..tako su me prosle godine savjetovale radnice u posti.
2019 02 13
Mozda se javi tko da zna vise. Sad i mene zanima.
2019 02 13
Ove uplate za državu sam uplacivala, ove (2019) godine i to ide ok. Ali ovo mi je prva uplata na privatni racun kako je krenula godina. Volila bih da netko zna nesto vise..neko objasnjenje...
2019 02 13
Može se uplatiti. Jedino sad u pošti traže osobnu ili se mora popuniti zahtjev, to je zbog zaštite podataka, pranje novca, jer uplata ide na nečiji privatni račun. Ne brinite, možda joj uplata nije htjela proći, jer nije tu stavku popunila. I ja sam se iznenadila kad me prvi put teta tražila osobnu. Na kraju mi priznala da nije ni ona prošla edukaciju s tim izmjenama pa se jedva snalazi kad sustav traži da unese podatke. Drugi put kod druge tete na šalter i bude sve ok :")
2019 02 13
Ako si uplaćivala na privatan račun,možda je važan poziv na broj.Barem je kod mog računa tako.Imala sam problema sa jednom kupilicom,poslala sam joj paket ,a nisam provjerila da li je uplata legla.Kad ono-nije...Žena tvrdila da je sve dobro ispunila,poslala mi kopiju uplatnice.I vidim da nije navela poziv na broj,iako sam joj rekla da je važan.Kad sam je pitala zašto nije navela poziv na broj (uštedjela bi mnogo živaca i sebi i meni) rekla je da je mislila da nije važan.Pa ,eto nekad može biti i važan :).
2019 02 13
Nije bio potreban poziv na broj...kazem sve je 100% uredno ispunjeno...i novac je legao odmah. Nego nisam se srela sa ovom spetljom, a ocito ni ove na salterima veze nemaju. Evo Eisen77 nesto objasnila...moze biti to. Ali zasto nigdje nije obavijesteno o tim promjenama?
2019 02 13
Ta zaštita osobnih podataka GDPR nije posve objašnjena, zapravo nije nimalo. Pogotovo ne u ovakvim slučajevima, kad dođeš u poštu/Finu pa te traži osobnu, ispunjavaš zahtjev i sl. Nisu ništa jasno objasnili što neke institucije zahtijevaju od ljudi zbog te uredbe. Mene je isto začudilo prvi put u pošti, drugi put sam pitala i još me više začudilo kad je teta rekla da nije ni obuku za to prošla, ni ne zna što treba napraviti, a uplatu joj neće priznati ukoliko ne unese moje podatke. Čak je i na uplatnicu upisala moj oib, broj osobne, ime i prezime. I sad to se isto može kositi s tom uredbom. Što ako ja moram tu uplatnicu priložiti negdje kao dokaz o uplati, a na uplatnici svi moji podaci na: IZVOLITE. I morala sam rezati taj dio slike gdje su bili moji podaci kad sam slala sliku kao dokaz uplate. I mogu misliti kako je i to čudno možda izgledalo prodavačicama od kojih sam nešto kupila. Srećom, sve je prošlo ok. Sigurna sam da nije stvar u brojevima, vi možete u onoj rubrici poziv na broj, upisati OIB, zadnjih 10 brojeva IBAN računa, čula sam da neki upišu i samo datum. Tako da to nije problem. Sigurna sam da teta nije znala ili joj sustav nije dao da proslijedi uplatu.
2019 02 13
> Brdosuza: > Ove uplate za državu sam uplacivala, ove (2019) godine i to ide ok. > Ali ovo mi je prva uplata na privatni racun kako je krenula godina. > Volila bih da netko zna nesto vise..neko objasnjenje... GDPR. Posta, fina, mjenjacnica (ja nekada u mjenjacnici uplacujem novac jer mi je blizu) - prolaze uplate na privatni racun ali traze osobnu iskaznicu i ispunjavanje tog nekakvog zahtjeva. I u bankama su to trazili nekih tjedan dana pa su "odustali". Tocnije, ako si nosio opcu uplatnicu u banku moralo se napisati ime, prezime, oib i broj osobne iskaznice. Sjecam se da mi je teta u banci rekla da svakih par dana nesto mijenjaju, a tete u mjenjacnici imaju salabahter od 10ak stranica za takve stvari. Ja kod privatnih uplata nikada ne upisujem poziv na broj, samo iban, opis placanja i naravno svoje podatke i podatke osobe kojoj uplacujem, i nikad nije bilo problema. Uglavnom, kako je netko ovdje napisao, svi osobni podaci na izvol'te. 🙄
2019 02 13
O Boze gluposti i komplikacija! Zastita podataka, a podaci otkriveniji nego ikada! 🔫🔫🔫 Hvala vam cure na pojasnjenju, zaista sam sama sebi ispala teska zbunjola. @ thecount ja sam identicne stvari upisivala, i svoj oib..uvijek prolazilo, ali sada...
2019 02 13
Neke kartice imaju obvezan poziv na broj i ako se ne upiše neće proći uplata. Zapravo proći će, ali neće doći na račun već ode banci čija je kartica.. Imali smo nemalih problema sa objašnjavanjem pojedinim korisnicama da to uopće postoji, one bi upisale IBAN, a dalje ne bi ni čitale. Onda bi se ljutile i još sugerirale da ih se hoće prevariti. A to kad se ne upiše je komplikacija na n.. Tu!! Sve je stvar normalne komunikacije! Za ovo gore prvi put čujem, ne za traženje OIB a i osobne već ovo drugo.
2019 02 13
> Brdosuza: > O Boze gluposti i komplikacija! > Zastita podataka, a podaci otkriveniji nego ikada! 🔫🔫🔫 > Hvala vam cure na pojasnjenju, zaista sam sama sebi ispala teska zbunjola. > @ thecount ja sam identicne stvari upisivala, i svoj oib..uvijek prolazilo, ali sada... Ne znam sto reci. Zasto bi kod nas ista islo bez komplikacija. Naravno, kad treba nesto naplatiti, utjerati neki dug, za takve stvari ne treba nista, nadju te po mirisu 😅
2019 02 13
Ja osobno iz tih razloga što se u pošti i u fini traže cijelu proceduru. Tko ima slatinsku banku , provizija je ista kao u pošti .5.kn.
2019 02 13
Majo upoznata sam sa pozivom na broj..i ostalim čičkarijama..ali ovo nije to... Ovo je jednostavna uplata, kao tisucu puta do sada...samo sa iban-om, na fini je uz ove gluparije proslo.. Kazem samo, da su ga zakomplicirali i vec gubim volju...ne mogu nekog ni poslati da uplati, ako ja npr. radim.. Ma Sreca pa su cure ovdje objasnile o cemu se radi. Stela selim k tebi :')
2019 02 13
1 2