Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Kolesterol

Pomoc savjeti kako ga smanjti????
2019 04 05
Koliki je kolesterol ukupni, glukoza? Dob, spol, godine, tlak, dijagnoze?
2019 04 05
Samo je rekla da moram pod hitno snizit kolesterol sad me uzasno strah😥
2019 04 05
Čudim se da ti nisu uvalili tablete za to :@ Ja ne bih brigala, omjer ti je ispod 6. Malo povedi računa o prehrani, ubaci više žitarica, svježeg voća i povrća i skini koju kilu ako imaš viška.
2019 04 05
> LeSock: > Čudim se da ti nisu uvalili tablete za to :@ > Ja ne bih brigala, omjer ti je ispod 6. Malo povedi računa o prehrani, ubaci više žitarica, svježeg voća i povrća i skini koju kilu ako imaš viška. Puno hvala nisam bas ljubitelj povrca vocaa i zitarica al sad moram a sta se mora nije tesko A i kila imam viska moram ih skinut
2019 04 05
Imate na netu hrpu članaka npr. od Plive, o preporučenim namirnicama za smanjenje kolesterola, i onima koji uzrokuju povišenje, a i liječnici obično daju isprintan plan prehrane, pa je pitajte.
2019 04 05
Dala mi je samo za namjernice koje nesmijem jesti nista drugo
2019 04 05
Znas kak se kaze izbaci sve kaj volis i pocni jesti sve kaj ne volis ;-) U svakom slucaju isto kaj su ti svi rekli voce,povrce,zitarice. Definitivno svinjetinu,preradevine tima one salame ne i maslac i margarin ne
2019 04 05
Ukupni kolesterol je 8 i to je previše. Plus visoki tlak i to je veliki rizik za kardio- vaskularne bolesti. Šećer je ok. E sad, pitanje je koliko je nalaz realan. Zato jer prije ovakvih pretraga treba par dana izbjegavati tešku i masnu hranu, a dan prije postiti i 12 sati najmanje prije vađenja krvi ne jesti ništa. Koliki je GGT? Vidim AST i ALT, ali ne i Gama GT. Ja bih malo pripazila na prehranu, izbacila masno i slatko i za mjesec dana ponovila pretragu pa za mjesec opet. Tek s tri nalaza možemo sa sigurnošću reći je li uistinu kolesterol povišen. Visoki tlak obavezno treba liječiti jer je on tihi ubojica. Ne boli, a uništava organizam.
2019 04 05
> LeSock: > Čudim se da ti nisu uvalili tablete za to :@ > Ja ne bih brigala, omjer ti je ispod 6. Malo povedi računa o prehrani, ubaci više žitarica, svježeg voća i povrća i skini koju kilu ako imaš viška. Koji omjer?
2019 04 06
Nekuzim se puno ali ovo je cjeli nalaz ubacila sam zitarice i voce to nisam uopce jela izacit cu slatko
2019 04 06
> linacokolina: > Nekuzim se puno ali ovo je cjeli nalaz ubacila sam zitarice i voce to nisam uopce jela izacit cu slatko GGT- to je gama i isto je visoka, pretpostavljala sam da će biti. Zato sam i pitala jer se na prvoj slici ne vidi. Od voća i povrća nipošto avokado. Pivu ni slučajno, kao ni drugi alkohol. Suhomesnato i sireve- NE! Sve su to veliki dizači kolesterola. Kuhano povrće, krto i bijelo meso, obrano mlijeko- DA! Ne crveno meso. I za mjesec dana na kontrolno vađenje krvi uz pripremu kao što prethodno napisah.
2019 04 06
Sad vidim i da je CRP povišen. Jeste li imali kakvu virozu zadnje vrijeme?
2019 04 06
Imala gnojnu anginu prije nekih mjesec dana i imam zucni kamenac ostalo sve super
2019 04 06
Prijateljski savjet: pothitno na dijetu. Masno izbaciti odmah! Zbog žući i sirovo. Žučna vrećica Vam je već ugrožena i lako može doći do upale gušterače što može postati životna ugroza. Žućni kamenci su najčešće kolesterolski i vidite i sami kako je to sve, zapravo, povezano.
2019 04 06
1 2