Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Moda /

Održavanje krzna

Pozdrav, pitanje za vlasnice predmeta od pravog krzna, kako ga održavate za vrijeme ljetnih mjeseci? Da li ga nosite na pohranu ili držite u ormarima?
2019 05 01
Kad je vec tema...dali je netko farbao pravo krzno farbom za kosu?iskustva ? Krznar mi je preporučio Raid i mjenati cesto.ja sam za sada stavila svoje u pamučnu jastučnicu (šivanu bas za tu jaknu malo neko platno grublje nisam sigurna dali je pamuk ili je ona žutica (sirovi pamuk)).za sada nisam stavila lavandu niti Raid ali hocu ovih dana
2019 05 01
Ja sam stavila u ormar vrećice s lavandom i još na njih nakapala eterično ulje lavande, isto tako sam stavila pamučne jastučnice, redovito provjetravam i pridržavam se svih uputa, ali gdje god sam čitala o održavanju krzna piše da je ono jako osjetljivo na visoke temperature i da ga preko ljeta treba nositi na pohranu (što baš i nije jeftino), kućni frižider i hladnjača navodno nisu dobri radi vlage... mene zanima da li stvarno nešto bude krznu ako ostane preko ljeta u ormaru... ? Ovo za farbanje bojom za kosu nisam nikad čula, također me zanima ako netko ima iskustva :")
2019 05 01
Ja sam svoje bunde nosila na pohranu i to trezorsku, sve dok nisam otkrila da me varaju i da to uopće nije onako kako su mi rekli, već drže krzna u podrumskoj prostoriji na najobičnijoj željeznoj štangi gdje ima miševa pa je miš izgrizao rupu na ovratniku bunde vrijedne 20 000 eura. Krznar mi je platio odštetu, ali nikad više bunde ne nosim nikuda. Krzno VOLI vlagu i treba vlagu. Ja svoje bunde držim u ormaru, a kad pada kiša iznesem ih van na balkon i tako budu dokle god pada kiša (ne po njima). Bez toga bi se krzno rasušilo i ispucalo. I krzno treba nositi što više i tada je najljepše. Nikakvo drugo održavanje nije potrebno.
2019 05 01
E puno hvala Tanči! To sam se i ja pitala cijelo vrijeme, da li je ta pohrana zaista nužna i da li krznari onda to krzno tretiraju s pažnjom i kako treba ... Poslušat ću vaš savjet. Za ovu situaciju s miševima i podrumom nemam riječi...stvarno katastrofa...
2019 05 01
> Tanči14: > Ja sam svoje bunde nosila na pohranu i to trezorsku, sve dok nisam otkrila da me varaju i da to uopće nije onako kako su mi rekli, već drže krzna u podrumskoj prostoriji na najobičnijoj željeznoj štangi gdje ima miševa pa je miš izgrizao rupu na ovratniku bunde vrijedne 20 000 eura. > Krznar mi je platio odštetu, ali nikad više bunde ne nosim nikuda. > Krzno VOLI vlagu i treba vlagu. > Ja svoje bunde držim u ormaru, a kad pada kiša iznesem ih van na balkon i tako budu dokle god pada kiša (ne po njima). > Bez toga bi se krzno rasušilo i ispucalo. > I krzno treba nositi što više i tada je najljepše. > Nikakvo drugo održavanje nije potrebno. Tanči, od čega vam je ta bunda od 20 000 E ?
2019 05 01
> sanjaurban: > > Tanči14: > > Ja sam svoje bunde nosila na pohranu i to trezorsku, sve dok nisam otkrila da me varaju i da to uopće nije onako kako su mi rekli, već drže krzna u podrumskoj prostoriji na najobičnijoj željeznoj štangi gdje ima miševa pa je miš izgrizao rupu na ovratniku bunde vrijedne 20 000 eura. > > Krznar mi je platio odštetu, ali nikad više bunde ne nosim nikuda. > > Krzno VOLI vlagu i treba vlagu. > > Ja svoje bunde držim u ormaru, a kad pada kiša iznesem ih van na balkon i tako budu dokle god pada kiša (ne po njima). > > Bez toga bi se krzno rasušilo i ispucalo. > > I krzno treba nositi što više i tada je najljepše. > > Nikakvo drugo održavanje nije potrebno. > Tanči, od čega vam je ta bunda od 20 000 E ? Zbog čega je to važno?
2019 05 01
> Tanči14: > > sanjaurban: > > > Tanči14: > > > Ja sam svoje bunde nosila na pohranu i to trezorsku, sve dok nisam otkrila da me varaju i da to uopće nije onako kako su mi rekli, već drže krzna u podrumskoj prostoriji na najobičnijoj željeznoj štangi gdje ima miševa pa je miš izgrizao rupu na ovratniku bunde vrijedne 20 000 eura. > > > Krznar mi je platio odštetu, ali nikad više bunde ne nosim nikuda. > > > Krzno VOLI vlagu i treba vlagu. > > > Ja svoje bunde držim u ormaru, a kad pada kiša iznesem ih van na balkon i tako budu dokle god pada kiša (ne po njima). > > > Bez toga bi se krzno rasušilo i ispucalo. > > > I krzno treba nositi što više i tada je najljepše. > > > Nikakvo drugo održavanje nije potrebno. > > Tanči, od čega vam je ta bunda od 20 000 E ? > Zbog čega je to važno? nije mi baš od presudne važnosti, ali kad ste već naveli cijenu, zanima me, naravno, ne morate napisati ukoliko moj upit smatrate neumjesnim, sve ok
2019 05 01
Fendi nerc, meni skoro do poda. Leđa, ispuštani, najkvalitetnije krzno. Mužev poklon za 20 godina braka. I to nije puno novca za takvu bundu. Kupljena je na kraju sezone, na sniženju pa je početna cijena bila daleko viša.
2019 05 01
Nerc je predivan🙂 I ja imam jednog tamnosmedjeg, ledja, nesisani, zbog njega sam najvise i otvorila temu...a za lisice, rakune i ostalo mi je manje zao ako se osteti 😀
2019 05 01
P.s. svaka čast mužu, moj se takve stvari grozi i dotaknut :D
2019 05 01
> Anuška1777: > Nerc je predivan🙂 I ja imam jednog tamnosmedjeg, ledja, nesisani, zbog njega sam najvise i otvorila temu...a za lisice, rakune i ostalo mi je manje zao ako se osteti 😀 Nerc je najizdržljivije krzno. Ne linja se i ne gubi sjaj niti nakon nekoliko desetljeća upotrebe. Ne morate brinuti. Kao što napisah: bitna je vlaga. Čak je poželjno nositi bunde kad pada snijeg. Ne stavljajte bunde na propuh i gdje je suh zrak. Za vikend najavljuju kišu pa iznesite bunde na balkon ( natkriveni) i neka stoje tako da povuku vlagu. Izbjegavajte kemijsko čišćenje jer koža postaje kruta i tvrda. Lavandu i ja stavljam u džepove bundi, a Raid imam obavezno u ormarima i nikad nisam imala problem s moljcima. Da, muž je super. Sljedeće godine slavimo 30 godina braka pa sam mislila da mi kupi opet bundu, no zime su sve toplije i zaključila sam da nema smisla. Prošle zime sam svega jednom odijenula gore spomenutog nerca i to je zbilja bez veze. Samo stoji u ormaru.
2019 05 02
Da, imam natkriven balkon tako da cu svakako iznjeti. Raid jos nisam stavljala, ali mogla bih i to da pojacam zastitu. Tako sam i ja, ove zime max.3 puta obukla..prsluke, ovratnike i ostalo jesam nosila, ali bundu slabije..Iz istog razloga sam novce koji su bili ustedjeni za novu bundu ulozila u koznu jaknu..
2019 05 02