Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Iskustvo sa The Ordinary kozmetikom

Cure imate li iskustva sa The Ordinary proizvodima? Konkretno me zanimaju neki pilinzi (tipa AHA ili glycolic acid) za borbu protiv blage hiperpigmentacije koze.
2019 06 19
Nemam problem s hiperpigmentacijom, ali koristim par njihovih proizvoda: salicilnu, hijaluronski serum, niacinamid, te B oil. Sa svime sam jako zadovoljna. Njihove aha kiseline nisam probala, to koristim od drugog proizvođača, ali s tim kreni tek na jesen, pošto se aha kiseline ne smiju koristiti ljeti, odnosno nije preporučljivo. Od The Ord. sam još probala i NMF kremu, koja mi nije bila dobra jer me izbrejkala po bradi, a tome inače nisam sklona, i skvalan, koji mi je bio dobar, ali mi je B oil bolje. Uglavnom - probaj, nemaš što izgubiti jer nisu previše skupi, ali dojmovi su uvijek individualni. :) Za hiperpigmentaciju preporučam neki vitamin C serum + jaki SPF.
2019 06 19
> harley01: > Njihove aha kiseline nisam probala, to koristim od drugog proizvođača, ali s tim kreni tek na jesen, pošto se aha kiseline ne smiju koristiti ljeti, odnosno nije preporučljivo. Nije istina vec samo treba obavezno staviti spf i izbjegavati solarij i duza suncanja. Ovako za po gradu je ok. Ja koristim retinol, salicilnu, kofein za oko ociju, spf kremu, c vitamin, hijaluron i neki onaj hidratizator. Mislim da sam sve nabrojala :D Sve to koristim sad po suncu i sve je ok. C vitamin je bas jak, ja ga mjesam s obicnom kremom, to mi je preporucila teta u ducanu. I mislim da bi ti najbolje pasao za hiperpigmentaciju. Inace nemam bas nikakvih problema s kozom, al bih voljela da tako i ostane pa koristim svasta nesto. Retinol i kofein koristim 3 mjeseca, ostalo nesto krace, i vidim ozbiljne pomake, iako, kazem, ni prije nisam imala nepravilnosti. Izbije mi nesto pjegica ako ne stavim kremu sa zastitnim faktorom i ode cim namazem sa svime time. Retinol je, jel kemijski piling, to ti isto preporucam. Nekako mi je koza svjezija. Salicilna mi je mrak, nema vise masnoce po nosu ni onih kofol mitesera sto nastanu od viska sebuma. Hijaluron je malo za osvjezit kozu, zategnut. Mlada sam pa mi ne treba bas, al sto da ne. Bolje prije nego kasnije. Vidim i da su mi bore smijalice skroz nestale, kao i one oko ociju. Glatka sam ko beba :D ne znam tocno od kojeg proizvoda. Hidratizator stavim tu i tamo, kad ne idem nigdje, prije spavanja kad ne stavim nista drugo i sl. Kazu da bha i aha kiseline mozda ne bi trebalo stavljati svaku vecer jer netko ima rekacije na to, crvenilo i sl. Ja nemam osjetljivu kozu pa se nista nije desilo, a ne stavim kad sam preumorna ili zaboravim. U principu kombiniram svaki dan nesto.
2019 06 20
Dovoljno sam čitala o aha kiselinama i moj je izbor ih definitivno izbjegavati tijekom ljetnih mjeseci, nije svaka koža ista i ne podnosi svaka iste stvari. Ako gospodična koja je postavila pitanje aha kiseline nije nikad koristila, onda joj ni u ludilu ne bih preporučila da s njima počne tijekom ljeta. Ali svatko bira za sebe. Bha volim preko ljeta i rado koristim, jer uz spf i vitamin c pomažu u zaštiti, suprotno ranijem vjerovanju.
2019 06 20
Ne znam, ali kazem iz svog iskustva da se nisam pretvorila u pepeo na suncu, koristim spf 30 ko sto bi i inace. Imam retinol 1% i skintegrin lumion sto je 6% aha. Ne mora kupit najjaci, ima i 0,2%, a nekome je i taj jak ko sto nekome ne pase ni najblaza krema za lice. Ne znas dok ne probas.
2019 06 20
Ja koristim njihov aha piling u odlican je,ostavim ga i po pola sata na licu(uvjek ga radim navecer) poslje njega namazem se njihovim ruzinim uljem i kremom
2019 06 23