Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Kako postupiti-savjet?

Ukratko ću napisati problem pa ako se tko susretao sa sličnim - molim savjet kako postupiti. Kod jednog obrtnika je sklopljen ugovor s datumom do kada će napraviti posao. Također, plaćen je i dio novca, odnosno kapara. Neću sad navoditi o čemu se radi, ali posao se može obaviti u roku nekoliko dana (izrađuje nešto, nisu radovi u kući). Rok koji stoji u ugovoru je početak mjeseca. Taj rok je prošao, zovem čovjeka i kaže do sljedećeg ponedjeljka bude bilo gotovo, kao imao je problem u nabavi materijala. Prođe i taj ponedjeljak, zovem ga opet i on opet u stilu da će biti napravljeno i sad odgodi opet do kraja tjedna. Skroz mi je to neodgovorno. Bilo bi u redu da se sam javi i kaže ako da će kasniti, a ne da kupac njega zove. I još je i ta kapara plaćena. Mogu pričekati do kraja tjedna, ali nemam nadu da će i tada biti gotovo. Što napraviti u tom slučaju? Kako postupiti ako ne bude htio vratiti kaparu ako želim raskinuti taj ugovor?
2019 07 23
Ima li kakav sud časti, nekakva inspekcija za takve? Znam da frizeri imaju...
2019 07 23
Nadam se samo da nije veliku dug u pitanju:-(...nažalost bila sam svjedokom divnog mladića koji je molio kumio za novce prvo za materijal pa onda treba za svadbu i sve to uz ugovor.. divan pristojan ručao s kolegicom...a onda ....eno ga ostao dužan 50 ljudi i sve ih na istu foru dobio:-(... gdje je nestao čovjek:-( sretno od srca..
2019 07 23
Imali su moji roditelji takav problem Također sastavljen ugovor i potpisan Radove su samo zapoceli ali ne i zavrsili mjesecima nekakve odgode,pa se ne stigne,pa uvijek nesto drugo Radilo se o iznosu vecem od 20 tisuca kuna Majstoru je to bila mizerija ocito,jer je navikao na puno vece iznose Dok moja mama nije doslovno popizdila i sami smo obavili te radove Moji osobno poznaju tog majstora, covjek vrhunski radi svoj posao,ali radi valjda samo kad njemu odgovara Uglavnom nije ostao duzan novac,valjda zato sto se poznaju
2019 07 23
Ima sud časti pri hoku, probaj se s njim zaprijetiti. Ili tužbom sudu. Druge mogućnosti ne vidim.
2019 07 23
Hvala. Pokušat ću tako ako ne bude išlo. Planiram ovaj tjedan otići direktno do njega da vidim da li su radovi u tijeku. Rekao je još prošli put da radi na tome i sad je opet odgodio. I stalno ponavlja isto da će biti napravljeno i da ostatak love može na rate koliko meni bude odgovaralo kad bude gotovo itd. Ne bih htjela da se to razvuče na mjesece tako, već bih to htjela srezati ako ovaj tjedan ne bude gotovo. Čovjek ima i svoj obrt i sve 5, ali ponašanje je nula bodova.
2019 07 23
Vecina privatnika je takva,cast izuzetcima Ja sam prije nekoliko mjeseci trazila kamen,Benkovačku bunju izrezan i obrađen da bude slala upite po cijeloj drzavi i nista slucajno nasla covjeka u Zg,otisla tamo,sve dogovorili poslao ponudu,obavio posao u ekspresnom roku,jos on organizirao dostavu sve savrseno,a ne ovako za svoje novce da moras nekoga vuci za rukav Jednostavno otic kod njega i trazit da napravi to ili da vrati novce
2019 07 23
Pravih i dobrih majstora sve je manje, učinili smo sve da obezvrijedimo strukovne škole, svi hoće da im djeca idu na fakultete. Za neko vrijeme cijene majstora otići će u nebo, a morat ćemo ih - svijećom tražiti. Ne sjećam se kad mi je došao majstor i poveo sa sobom mladog naučnika kojeg uvodi u posao...
2019 07 23
POtpisujem...žalosno...> sanjaurban: > Pravih i dobrih majstora sve je manje, učinili smo sve da obezvrijedimo strukovne škole, svi hoće da im djeca idu na fakultete. Za neko vrijeme cijene majstora otići će u nebo, a morat ćemo ih - svijećom tražiti. Ne sjećam se kad mi je došao majstor i poveo sa sobom mladog naučnika kojeg uvodi u posao...
2019 07 23
> sanjaurban: > Pravih i dobrih majstora sve je manje, učinili smo sve da obezvrijedimo strukovne škole, svi hoće da im djeca idu na fakultete. Za neko vrijeme cijene majstora otići će u nebo, a morat ćemo ih - svijećom tražiti. Ne sjećam se kad mi je došao majstor i poveo sa sobom mladog naučnika kojeg uvodi u posao... Ne bih se bas složila da svi hoće da im djeca idu na fakultete. Veći je problem što nema odgovornosti u poslu i istinski vrijednih radnika.
2019 07 23
Eisen77, trebaš to oštro početi rješavati,a plaćati mu u etapama po obavljenom poslu - ništa unaprijed. I sama sam u radovima,pa znam kako je...
2019 07 23
> SilaVila: > Eisen77, trebaš to oštro početi rješavati,a plaćati mu u etapama po obavljenom poslu - ništa unaprijed. > I sama sam u radovima,pa znam kako je... U ugovoru smo stavili samo kaparu (za materijal) i to odmah dali, a ostatak kada se napravi. Za taj ostatak uvijek spominje kako će nam dati u ratama, da se ne brinemo oko plaćanja ako nemamo odmah itd.
2019 07 24
> SilaVila: > > sanjaurban: > > Pravih i dobrih majstora sve je manje, učinili smo sve da obezvrijedimo strukovne škole, svi hoće da im djeca idu na fakultete. Za neko vrijeme cijene majstora otići će u nebo, a morat ćemo ih - svijećom tražiti. Ne sjećam se kad mi je došao majstor i poveo sa sobom mladog naučnika kojeg uvodi u posao... > Ne bih se bas složila da svi hoće da im djeca idu na fakultete. Veći je problem što nema odgovornosti u poslu i istinski vrijednih radnika. Joj općenito nema djece koja bi se školovala. I na određenim fakultetima već oko dvije godine nisu rang liste uopće popunjene, u pojedinim srednjim školama i zanimanjima kao da je sve manje učenika. Neka zanimanja uopće nisu ni upisana. Zbog toga što ni nema puno radnika, nema ni konkurencije i eto, nema ni odgovornosti pa se neki tako ponašaju, jer mogu, jednostavno ih briga tko naručuje radove, da li ta osoba ima love ili je nekoliko godina štedila da si to nešto malo napravi.
2019 07 24
> Eisen77: > > SilaVila: > > Eisen77, trebaš to oštro početi rješavati,a plaćati mu u etapama po obavljenom poslu - ništa unaprijed. > > I sama sam u radovima,pa znam kako je... > U ugovoru smo stavili samo kaparu (za materijal) i to odmah dali, a ostatak kada se napravi. Za taj ostatak uvijek spominje kako će nam dati u ratama, da se ne brinemo oko plaćanja ako nemamo odmah itd. Da,tako sam i ja najprije dala za materijal. Neka ne ispada kao da on vama čini uslugu i daje vam u ratama da plaćate nego je to gotovo normalno da se tako plaća. Nadam sa da ste točan iznos radova već dogovorili da ne bi bilo poslije da treba više platiti jer ima i toga.
2019 07 24
Jesmo. U ugovoru piše koliko moramo još ostatak platiti (točan iznos) nakon što se napravi. Jedino me brine to odugovlačenje. Da ne bi išao tom metodom da ako odustanem on ima pravo na zadržavanje te kapare i da se ne bi izvlačio da je već naručio materijal.
2019 07 24
1 2