Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Je li u redu dati žiro račun za uplatu bez napomene da je to dodatnih 8 kuna pri plaćanju?

Par puta mi se dogodilo da dobijem broj nečijeg računa, odem u banku(nemam internet bankarstvo) i dam još 8 kuna. Trenutno ispalin, ne zbog 8 kuna nego jer se to ne naglasi. Kakvo je Vaše mišljenje o tome?
2019 09 30
Možda zato jer ide uplata u drugu banku?A možda bi trebali provjeravati kolika je provizija.
2019 09 30
> iskrica83: > Možda zato jer ide uplata u drugu banku?A možda bi trebali provjeravati kolika je provizija. ne, uplatim direktno u banci, nema provizije. Stvar je samo u žiro-računu.
2019 09 30
Mislim da bi bilo u redu da prodavac naglasi da se radi o ziro racunu,te da se uzima provizija vecina nas ovdje ima tekuci racun,mislim da nisam nikome jos na ziro racun uplacivala
2019 09 30
Da, to je mene ljutilo prije kada bih uvijek davala tih 7-8 kn dodatno zbog žiro računa. Zato sad imam Netbanking u erste i uvijek mi je 2kn naknada za druge banke, za Erste banke nemam proviziju, ne bitno koji je račun u pitanju.
2019 09 30
žiro račune uglavnom imaju studenti, a mnogi niti ne znaju da uplate na njih imaju tu ''proviziju'' od 8kn. sama prodavačica nema nikakve koristi od tih 8kn jer ih ne dobije na svoj račun pa nema razloga da vam namjerno prešuti tu informaciju. nekada davno kada sam ga i sama posjedovala za to sam saznala daleko nakon otvaranja računa. međutim, lako možete prepoznati kada je u pitanju žiro, a kada tekući račun te sami ukazati prodavačici na tu naknadu. naime, kada se gleda ona druga polovica broja računa, ona može započinjati s 31, 32 ili 35 - 31xxxx je žiro račun, 32xxxx tekući, a 35xxxx zaštićeni račun.
2019 09 30
Meni je isto smiješno kriviti prodavačicu za to jer, kao što je rečeno, tih 8kn ne ide njoj. Drugo, ako Vi niste pitali i potrudili se saznati je li nešto žiro ili tekući, zašto mislite da netko drugi treba razmišljati o tome i napominjati? Ja nikada ne znam kakvi su tuđi računi, kao što ni uglavnom ne znam na koji način će mi netko uplatiti.
2019 09 30
Uplaćivala sam prije nekog vremena i prodavačica mi je naglasila da se radi o žiro računu i to mi je u redu. Da, tih 8kn ne ide njoj ali joj neće ni oduzeti 10 godina života informacija koju će podijeliti s kupcem (da će mu/joj još tih 8kn biti skinuto s rn umjesto 0 ili 2kn). Meni osobno ne predstavlja problem...uplatila sam za taj artikl svejedno a nekom drugome možda znači.
2019 09 30
> KreativnoSelo: > Uplaćivala sam prije nekog vremena i prodavačica mi je naglasila da se radi o žiro računu i to mi je u redu. > Da, tih 8kn ne ide njoj ali joj neće ni oduzeti 10 godina života informacija koju će podijeliti s kupcem (da će mu/joj još tih 8kn biti skinuto s rn umjesto 0 ili 2kn). > Meni osobno ne predstavlja problem...uplatila sam za taj artikl svejedno a nekom drugome možda znači. eto, tako nekako mislim i ja...samtram da je dužnost prodavača naglasiti što zna, kako u artiklima tako i u ostalome. Inače bi od silnih pitanja i odgovora Krpice ličile na kviz
2019 09 30
Ja imam dva računa - žiro i tekući. Često kupce pitam koja im banka više odgovara pa taj račun dam (u slučaju da koriste mobilno bankarstvo pa da im se ne skida naknada). No evo, za žiro račun nisam znala da se skida tih 8kn ako se ide u banku jer ja uvijek uplaćujem preko mobilnog. I sad, ako meni to netko zamjera, onda to nema smisla. Ako je kupca iznenadila ta činjenica, zašto mislite da prodavač namjerno to ne kaže? Eto, daj nije meni nije jasan. Kada kupujem, ja se raspitam o svemu i istražim i ne bih zamjerila da moram tako nešto platiti što ima veze s bankom.
2019 09 30
> Maja21: > Ja imam dva računa - žiro i tekući. Često kupce pitam koja im banka više odgovara pa taj račun dam (u slučaju da koriste mobilno bankarstvo pa da im se ne skida naknada). No evo, za žiro račun nisam znala da se skida tih 8kn ako se ide u banku jer ja uvijek uplaćujem preko mobilnog. I sad, ako meni to netko zamjera, onda to nema smisla. Ako je kupca iznenadila ta činjenica, zašto mislite da prodavač namjerno to ne kaže? > Eto, daj nije meni nije jasan. Kada kupujem, ja se raspitam o svemu i istražim i ne bih zamjerila da moram tako nešto platiti što ima veze s bankom. eto, ja znam da se skida, imam i žiro račun i MENI je normalno reći kupcu da će mu uzeti banka 8 kuna. Ako za to ne znam, naravski da onda nema rasprave. Npr. meni bi bilo čudno da Vi sad kad za to znate, ne bi to kazali kupcu, ali šta znan..takva je moja logika..Kupcu najčešće nije svejedno, a ne želim da moj kupac mora sa mnom misliti jel mu neko pitanje promaklo. Ta politika"šta niste pitali" me općenito iritira i mislin da je alibi za "sofisticirano"marčapijanje.. no,da, nažalost je takvo stanje postalo normalno, ali eto, tješin se da san nenormalna:)
2019 09 30
Znate li kolika je provizija za žiro kad se plaća internet bankarstvom? Žiro i tekući- to su dva posve različita računa, na žiro se obično uplaćuje neka zarada ili primitak novca. Student može imati i i žiro i tekući, no ako npr. dobiva stipendiju ona sjeda na žiro. Moguće da osoba ne zna za taj iznos koji se skida, evo ja npr. ne znam..
2019 09 30
I meni je žiro otvoren zbog stipendije i tako mi je ostalo, a njega najčešće koristim jer imam na njemu internet bankarstvo pa lako provjeravam uplate. Dobrojutro, ja razumijem to što Vi govorite jer ovdje ima svakakvih žena, ali zaista je teško znati koja prodavačica zna za to i šuti, a koja ne zna. Ja nemam ništa od toga da prešutim, ali nisam bila upućena da je to tako. Što se tiče ovoga 'zašto niste pitali', to mi nije lijepo kad netko prodaje oštećeno pa se vadi na to, ali za ovo mi je ok da me se pita koji je račun, ako ste već Vi upućeni u plaćanje naknade za isti. Rijetko kada mi žene kažu: ''Idem uplatiti u banku.''. Uglavnom sve kažu da mi večeras/sutra uplaćuju i da se jave kad uplate i sl. pa ja nisam ni upućena na koji način mi se uplaćuje. Ja jedino znam da istoj banci ne plaćam ništa preko mobilnog, a svim drugim bankama 2kn. Stavila sam sebe na mjesto kupca i ponekad sam stvarno komplicirana, ali evo, iz pozicije kupca ovo ne bih zamjerila. Jednom bi mi se to dogodilo, drugi puta bih se raspitala prije i to je to. Eto, sad znam tu informaciju pa ću se pri davanju računa raspitati kako mi se uplaćuje i tako nekome sačuvati koju kunu, ali kamo sreće da nam je to jedini problem s pojedinim prodavačicama/kupcima.
2019 09 30
Ja imam oba računa: tekući i žiro račun. Nisam imala pojma da se prilikom uplate na žiro račun plaća naknada od 8 kn
2019 09 30
Na žiro se još najviše isplati plaćati u pošti ili na fini jer je provizija 5 kn ja mislim. Ali bilo bi ok da se naglasi. Nisam ni ja prije znala za tu proviziju, pa sam otvorila tekući i na taj primala uplate
2019 09 30
1 2