Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Rad u Zari, Bershki i slično.

Pozdrav! Zanima me radi li tko u trgovinama poput Zare, Bershke, Stradivariusa i slično? Ako može podijeliti par informacija u vezi posla, plaće, satnice i slično. Kako se prijaviti uopće za neku od trgovina? Koliko sati se radi? Svaka informacija će pomoći. Hvala 😊
prije 9 dana, 11:49
Pozdrav, Nemam iskustva s navedenim trgovinama, ali jedno kraće vrijeme radila sam u trgovini Massimo Dutti koja je isto dio Inditex grupe, čula sam da su u svim njihovim trgovinama otprilike isti uvjeti rada. Radila sam preko student servisa, satnica mi je bila radnim danom 25 kn, nedjeljom 37,50 kn. Ako si student, najbolje je osobno odnijeti životopis u poslovnicu u kojoj želiš radit, tako su najveće šanse da će te kontaktirati, zovu te prema potrebi, smjene su po 5,6, nekada i 8 sati, nekada i manje - ovisi koliko ima posla (jesu li sniženja i to), za vikend uvijek trebaju ljude. Ako pitaš za stalno zaposlenje, za smjene vrijedi isto... nažalost informaciju o plaći ne znam :) Za Massimo Dutti imam same pohvale što se tiče menadžera i ostalih kolega s kojima radiš, fer su i korektni, pošteni, uvijek su spremni pomoći, ali i ti se moraš potruditi, stvarno se radi, nema zabušavanja. Inače, u trgovinama, pogotovo u ovima u velikim shopping centrima - ima dana kad gotovo pa i nema posla, nekada se toliko naradiš da padaš s nogu od umora, cijelo vrijeme si na nogama, dosta je naporan tempo i nije za svakoga, gdje god sam radila meni je bilo naporno i psihički i fizički. Što se tiče samog rada i uvjeta rada, puno ovisi prvenstveno o voditeljima i o ostalim zaposlenicima, negdje ti može biti odlično, negdje katastrofa. Nadam se da sam bila bar malo od pomoći :)
prije 9 dana, 21:15
Pozdrav! ja sam prije neku godinu radila u Zari. Zaposlila sam se tako da sam u CCO donijela životopis, menadžerica ga je uzela i pitala me mogu li odmah tu večer doći u noćnu - dostava je dolazila. Pristala sam i tako sam počela raditi. Kasnije sam radila u dvije Zare - po njihovoj potrebi. Satnica je 25kn i meni nikad nije bila veća vikendom ni u noćnim smjenama (ne znam je li se to promijenilo). Smjene su tako od 4h do 8h, ali uglavnom ti daju 5,5h pa da ti ne moraju dati pola sata pauze. Posao je zahtjevan, u smislu da ne smiješ baš griješiti, a trebaš stalno biti brza i u pokretu. No, ja volim dinamične poslove pa mi to nije smetalo. Kolege i nadređeni su stvarno bili dobri, ali bilo je svakakvih, kao i na svakom poslu. Plaća je uvijek bila redovna. Meni je malo bilo bezveze što su me recimo u ned pitali mogu li doći u uto i sri, ali nisam dobila raspored za cijeli tjedan pa sam si teško znala život više od 3 dana unaprijed. I ono što je najbitnije, što više prihvaćaš smjene, više te zovu. Ako ih par puta odbiješ, zvat će druge.
prije 8 dana, 11:11
Hvala vam na pomoći cure! Dobro dođe svaka informacija. Maja21- jeste radili preko studentskog ili? Mene zanima rad na ugovor, tako da znam kakve su razlike kada se zaposli preko studentskog i preko običnog ugovora o radu.
prije 8 dana, 11:18
Nema na čemu. :") Ja sam radila kao studentica. Za ostale ne znam, ali su se žene žalile da im uglavnom daju ugovor na pola radnog vremena i slično pa im je i plaća bila jako mala. Doduše, ne znam kolika. Kod njih je fora krenuti kao student pa onda dobiješ ugovor pa uvijek možeš napredovati. Znam dosta cura koje su bile obične zaposlenice pa su sad i menadžerice ili neke koordinatorice.
prije 8 dana, 11:23