Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Dobar frizerski salon u Splitu, u pomoć!!!

Bok svima. Nova sam ovdje. Treba mi pomoć iskusnih ljudi. Imam 18 godina i već par godina želim otići u salon napraviti svoju idealnu frizuru. Osjećala bi se bolje u svojoj koži. Imam tamno smeđu kosu i nisam nikad eksperimentirala sa njom puno. Nisam koristila peglu, trajne frizure, ni bojanje. Sve do prije par dana, kada sam otišla u obližnji salon kako bi napravila tu frizuru, ali je ispalo očajno... rezočarana sam u potpunosti. Uvjeravali su me da je za loš rezultat kriva moja kosa, koja luči više masnoće nego potrebno. Ali oni i nisu baš neki WOW salon, pa ne znam da li da im vjerujem. Zamislila sam da gornji dio kose obojam u crnu, a donji u svijetlu plavu (ne žutu, nego kao nebo - blue). Ali.. kosa mi je prilično loše primila obe boje. Blajh nije ni dovoljno posvijetlio (ostala sam dolje žuta kao pilić) pa mi je dolje kosa zelena, a ne plava. A puna je i žutih pramenova od blajha gdje se nije uopće primila. Čak se ni crna nije sasvim primila, i dalje sam puna smeđih pramenova. Znate li iz iskustva salone koji se dobro koriste ovim takoreći NEPRIRODNIM bojama (plava (blue, ne žuta), roza, zelena, modra, ljubičasta, pastelene, itd., te da znaju provesti zamisli u djela ?? Stvarno bi cijenila pomoć. Ovo mi je trebao biti poklon za rođendan, a ispao je kaos... Navodno je moja kosa krivac, a ne njihovi (ahem) jeftini proizvodi. ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/1bff0ffdff40afe9165332ff8bd355d6.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/51b24a234c86ea98a11ef62d2ab2d0ee.jpg) (primjeri otprilike nijanse plave koju želim na donjem dijelu) Je li ovo moguće postići s obzirom na moju tamnu kosu ? Svjesna sam da bi se trebalo blajhat, ali može li se dovoljno izblajhat ? Cijenim svaki savjet !!
2019 12 25
Evo ja imam cijelu kosu u bijeloj boji, blajhala sam se u frizerskom salonu koji koristi olaplex pa je mogla to izdržati (s tim da je moja prirodna tamnoplava-smeđa pa brzo svijetli). Moja zamisao je bila siva boja, ali sivi preljev se isprao jako brzo...i inače se pastelne boje operu nakon par pranja, svakim pranjem je sve svjetlije, posebno na svježe blajhanoj poroznoj kosi. Što se tiče crne, ona bi Vam zaista trebala dobro uhvatiti i biti crna, takvu sam postizala i drogerijskim bojama ranije...posebno na ne-tretiranoj kosi. Nadam se da sam malo pomogla ^^
2019 12 25
Takvu boju nije tesko postici onome tko zna sta radi, ali ju je jako tesko odrzavati i toga morate biti svjesni. Postoji velika sansa da vam vec nakon 2 pranja nece tako izgledati. To su jednostavno boje koje se ispiru i sta su intenzivnije i neobicnije to se brze ispiru. Ja osobno na donjem dijelu kose imam sive pramenove i ne izdrze mi misec dana do ponovnog bojanja. A stvarno koristim sve preparate i odrzavam kosu. Vec nakon 2-3 pranja pocinju prelaziti u bež nijansu, bez obzira sta koristim silver sampon. Nije to ona zuta nijansa, al ne bude vise ni ta siva koju ja zelim. Po mome misljenju ako niste u financijskoj mogucnosti to odrzavati bar 2 puta misecno(ako zelite da vam bude bas ta intenzivna, lipa nijansa)bolje da se ne upustate u to. Jer oni saloni koji je znaju tako napraviti lipo i naplate, a ne budete li je odrzavali postoji velika sansa da ce to na kraju biti sve osim onoga sta zelite.
2019 12 25
Frizerski studio Kaleta na Splitu 3, rade sa odličnim, kvalitetnim Alfaparf bojama. Imate stranicu na fejsu pa možete pogledati fotke.
2019 12 25
hvala vam puno na savjetima! izgleda da imam prevelike snove za budzet -_-''. bila bi jako zahvalna ako biste mi preporucili jos koji salon (ako znate). kad je ta boja vec tako neisplativa i sve, bi li bilo ista drukcije sa tamo plavom (modrom)?? samo zelim krajeve kose obojati u neku neobicnu boju, a ova njezna plava mi je uvijek bila draga. ali izgleda da se ne isplati. mozda roze neke nijanse ako se ispiru manje ? a mozda ipak modra ? ili odustati od svega i jednostavno sve u crno? sto vi mislite ??
2019 12 26
Tamnije plava ili tirkizna bi vam trebale trajati dulje od baby blue. Imala sam obje na plavoj kosi i nakon 2-3 bojanja uvijek ostaje nijansa nakon što se ispere temeljna jaka boja. Ili.. kupite sami bočicu manic panic ili directions boje i samo vrhove osvježavajte svako malo. Dobar trik je staviti i malo boje u regenerator za kosu pa ćete svakim pranjem osvježiti boju.
2019 12 26