Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Dvotarifno brojilo,isplativost

Pozdrav! Zanima me koliko je isplativo prijeci sa jednotarifnog na dvotarifno brojilo (mj.rata 300 kn),koliko se zapravo primjeti na racunu?Netko ima iskustvo,stanje prije i poslije?Hvala unaprijed.
2020 02 19
ovisi jeste li sami ili vas ima više u kućanstvu, pa prema tome se i više troši ako je više ljudi...češće se pere veš, usisava, pegla, gčeda tv, sluša radio, ima upaljen komp, grijanje na struju, rasvjeta i kuhanje na struju, klima, frižder...sve su to trošila struje osim svega nabrojenog računajte da se struja troši i dok je utikač u utičnici makar uređaj bio totalno ugašen, zapravo neka je samo i uštekano u utičnicu makar s druge strane nema nikakvog uređaja opet troši struju npr. punjač za mob. koji ste ostavili uštekanog ... meni je recimo stari tv puno vukao struje,skoro za 100kn sam tv...kad je crko i kad sam nabavila novi tv račun za struju se prepolovio kućni kompjuter isto troši dosta struje, pogotovo ako radi cijeli dan
2020 02 19
Isplati se ako peglate i palite mašine za rublje i suđe navečer po jeftinoj struji, moje obe imaju odgodu rada pa ih programiram da rade iza 21. Preko ljeta je tek iza 22 sata jeftina struja. Ja sam prešla na Hepi tarifu plaćam po potrošnji i max rata mi je 400 kn kad se grijemo cijeli dan na struju, vama ni ovako nije velika rata.
2020 02 19
> tratinchica123: > ovisi jeste li sami ili vas ima više u kućanstvu, pa prema tome se i više troši ako je više ljudi...češće se pere veš, usisava, pegla, gčeda tv, sluša radio, ima upaljen komp, grijanje na struju, rasvjeta i kuhanje na struju, klima, frižder...sve su to trošila struje > osim svega nabrojenog računajte da se struja troši i dok je utikač u utičnici makar uređaj bio totalno ugašen, zapravo neka je samo i uštekano u utičnicu makar s druge strane nema nikakvog uređaja opet troši struju npr. punjač za mob. koji ste ostavili uštekanog ... > meni je recimo stari tv puno vukao struje,skoro za 100kn sam tv...kad je crko i kad sam nabavila novi tv račun za struju se prepolovio > kućni kompjuter isto troši dosta struje, pogotovo ako radi cijeli dan Kakve veze ima sve ovo što ste napisali s isplativošću dvotarifnog brojila :o ?
2020 02 19
Mi imamo dvotarifno, ali ne znam kako je s jednotarifnim pa ne mogu usporediti. Po samoj logici, mogu savjetovati sljedeće: ukoliko ste u mogućnosti "veće potrošače" koristiti između 21 i 7 odnosno 22 i 8 ljeti, tada se isplati. Najveći su potrošači perilice i sušilica rublja, perilice suđa i sl. Dakako, to ovisi i o "razredu" potrošnje pojedinog uređaja. Također, vrlo je bitno, kako je već netko spomenuo, biti racionalan sa svime: gasiti računalo i rasvjetu kad god nam ne treba. Kako imamo kontrolno brojilo i el. energiju plaćamo po mjesečnoj potrošnji, itekako na računu vidim ukoliko pretjeram s dnevnim pranjem rublja. Cijena kw/h u drugoj tarifi je dvostruko manja od one u prvoj.
2020 02 20
Isplati! Dodatno se isplati ako npr. mašinu za rublje možda sušilicu..i slične potrošače pališ za vrijeme jeftine struje. Dok nas je živilo 5 u kućanstvu bez dvotarifnog mjerila, račun je uvijek išao preko 600 kn, a dok bi zimi upalili dodatnu grijalicu znatno bi se povećao... Nakon što smo uključili 2 tarife..najveći račun nam je bio 350.
2020 02 20
> tratinchica123: > osim svega nabrojenog računajte da se struja troši i dok je utikač u utičnici makar uređaj bio totalno ugašen, zapravo neka je samo i uštekano u utičnicu makar s druge strane nema nikakvog uređaja opet troši struju npr. punjač za mob. koji ste ostavili uštekanog ... To i je i nije točno. Nešto struje se troši, ali u zanemarivim količinama. U slučaju da želimo maksimalno uštediti trebalo bi sve uređaje uvijek poslije korištenja izvući iz utičnice, od štednjaka, fena, tv-a, kuhalo za vodu, mikrovalnu, ali to će biti nekoliko kuna manje za platiti. Kod mene je veš mašina radila veliku ratu. Koristila sam ju preko dana jer mi je po noći smetala ta buka, baš jako nabija. Otkad mi mama pere robu plaćamo samo paušal, doslovno 75 kn, a prije mi je rata bila duplo veća. Naravno ne predlažem da vam netko drugi pere rublje nego da vidite kolika je razlika zbog jednog uređaja. Jeftinija tarifa je, čini mi se, čak 75% jeftinija od dnevne. I ne znam koliko vas je u kućanstvu, kod mojih roditelja rata bude oko 300 kn s dvofaznim brojilom, na četvero ljudi. S tim da ne štede ni na koji način osim na noćno paljenje perilice/sušilice
2020 02 20
Hvala jos jednom,zivjele <3 :)
2020 02 21
> TinTina987: > > tratinchica123: > > osim svega nabrojenog računajte da se struja troši i dok je utikač u utičnici makar uređaj bio totalno ugašen, zapravo neka je samo i uštekano u utičnicu makar s druge strane nema nikakvog uređaja opet troši struju npr. punjač za mob. koji ste ostavili uštekanog ... > To i je i nije točno. Nešto struje se troši, ali u zanemarivim količinama. U slučaju da želimo maksimalno uštediti trebalo bi sve uređaje uvijek poslije korištenja izvući iz utičnice, od štednjaka, fena, tv-a, kuhalo za vodu, mikrovalnu, ali to će biti nekoliko kuna manje za platiti. > Kod mene je veš mašina radila veliku ratu. Koristila sam ju preko dana jer mi je po noći smetala ta buka, baš jako nabija. Otkad mi mama pere robu plaćamo samo paušal, doslovno 75 kn, a prije mi je rata bila duplo veća. Naravno ne predlažem da vam netko drugi pere rublje nego da vidite kolika je razlika zbog jednog uređaja. Jeftinija tarifa je, čini mi se, čak 75% jeftinija od dnevne. I ne znam koliko vas je u kućanstvu, kod mojih roditelja rata bude oko 300 kn s dvofaznim brojilom, na četvero ljudi. S tim da ne štede ni na koji način osim na noćno paljenje perilice/sušilice nije zanemarivo, niti je par kuna nego mi je to pola od potrošnje...noću je jeftinija struja i jedino što na struju radi je frižder i utičnice koje ne čupam iz zida...iznenadili bi se koliko brzo okreće kotačić na brojilu samo 1 uštekana utičnica i da pritom je sve ostalo ištekano iz zida više uštekanih utičnica brže vrti kotačić
2020 02 21
> feline: > Predlažem pročitati kratak informativan članak - > https://novac.jutarnji.hr/novcanik/obracun-potrosnje-kad-ves-perete-nakon-ponoci-provjerite-imate-li-uopce-jeftiniju-struju/9700270/ > Imamo dvotarifno brojilo i otkad sam zbog vlastite komocije počela prati odjeću tijekom dana u tzv. 'skupljoj' dnevnoj tarifi, računi su nam se smanjili za trećinu upravo zato što imamo drukčiji tarifni model po kojem se potrošnja obračunava. Ako imate dvotarifni model obracuna kako Vam moze biti isplativije trositi struju u vrijeme kada je skuplja ili niste nepomenuli nesto vazno?Koliko sam razumila clanak,prvo se treba odluciti za model a onda se ravnati po njemu.
2020 02 22
> feline: > Imamo dvotarifno brojilo i otkad sam zbog vlastite komocije počela prati odjeću tijekom dana u tzv. 'skupljoj' dnevnoj tarifi, računi su nam se smanjili za trećinu upravo zato što imamo drukčiji tarifni model po kojem se potrošnja obračunava. Nekaj si zabrijala.
2020 02 23