Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Hashimoto sindrom - fitoterapija

Hejjjj žene.... ima li još koga s ovim poremećajem? Kako ga liječite? Kako se osjećate? U životu nisam imala nikakvu dijagnozu pa me ovo šokiralo. Zasad ne uzimam ništa iako mi je propisana Letrox terapija. Nisam ja baš za lijekove, i duphaston povremeno mi je bio previše x-) x-) Imam u rodbini slučaja vađenja štitnjače i loše reakcije na lijekove pa sam malo oprezna. A i ako se počne, zna se, do kraja života... Vidim da puno žena liječi štitnjaču s lugolovom otopinom i na razne druge načine. Sestrična mi je riješila problem cisti na jajnicima na prirodan način, pa i ja sada pokušavam isto :D Ne na svoju ruku, nego uz pomoć fitoterapeuta. Meni je doktorica preporučila bezglutensku prehranu. Je li kome to pomoglo?
2020 03 13
Ja vec cca godinu dana pijem tablete jer mi stitnjaca nikako ne radi. I na svakoj kontroli tablete ne pokazu nikakve rezultate i svaki put samo povecavaju dozu 😖 ja sam si uzela kapsule selena kao dodatak prehrani jer on pomaze unormalit rad stitnjace, za koji dan me ceka vadenje krvi pa cu vidjet jel to sta pomoglo. Moj doktor tvrdi da da se i bez bezglutenske prehrane da sve sredit, samo treba unosit puno voca i povrca 🤷‍♀️
2020 03 13
> Tihana2509: > Ja vec cca godinu dana pijem tablete jer mi stitnjaca nikako ne radi. I na svakoj kontroli tablete ne pokazu nikakve rezultate i svaki put samo povecavaju dozu 😖 ja sam si uzela kapsule selena kao dodatak prehrani jer on pomaze unormalit rad stitnjace, za koji dan me ceka vadenje krvi pa cu vidjet jel to sta pomoglo. Moj doktor tvrdi da da se i bez bezglutenske prehrane da sve sredit, samo treba unosit puno voca i povrca 🤷‍♀️ Da, čula sam za selen. Imaš li hipo ili hipertireozu? Držim fige da bude bolje!! :) Javi kako je prošlo. Kod kojeg si doktora? Ma meni dokica uopće ništa nije rekla za dodatke prehrani, zapravo samo je usputno spomenula selen, cink i bezglutensku prehranu ali ništa detaljno, kako da uzimam.... što jesti a što ne, nije me uopće pitala kako se osjećam (?!), koliko smijem vježbati. Samo znaju lupit lijekove :( I na kraju smo mi krivi što googlamo, pa ako si sam ne pomogneš, tko će? :D Moja štitnjača je usporena (hipotireoza), usporeni metabolizam, debljanje. Uglavnom, hvala ti što si podijelila svoje iskustvo.
2020 03 13
> Ariana1: > > Tihana2509: > > Ja vec cca godinu dana pijem tablete jer mi stitnjaca nikako ne radi. I na svakoj kontroli tablete ne pokazu nikakve rezultate i svaki put samo povecavaju dozu 😖 ja sam si uzela kapsule selena kao dodatak prehrani jer on pomaze unormalit rad stitnjace, za koji dan me ceka vadenje krvi pa cu vidjet jel to sta pomoglo. Moj doktor tvrdi da da se i bez bezglutenske prehrane da sve sredit, samo treba unosit puno voca i povrca 🤷‍♀️ > Da, čula sam za selen. Imaš li hipo ili hipertireozu? Držim fige da bude bolje!! :) Javi kako je prošlo. Kod kojeg si doktora? > Ma meni dokica uopće ništa nije rekla za dodatke prehrani, zapravo samo je usputno spomenula selen, cink i bezglutensku prehranu ali ništa detaljno, kako da uzimam.... što jesti a što ne, nije me uopće pitala kako se osjećam (?!), koliko smijem vježbati. Samo znaju lupit lijekove :( I na kraju smo mi krivi što googlamo, pa ako si sam ne pomogneš, tko će? :D Moja štitnjača je usporena (hipotireoza), usporeni metabolizam, debljanje. > Uglavnom, hvala ti što si podijelila svoje iskustvo. I ja sam hipo. Zapravo mi je doktor rekao da je najbolje ne uzimati nikakve dodatke jer se hranom sve moze unjet,a jedem zbilja raznovrsno a pomaka nema vec godinu dana, sreca sto nemam nikakve smetnje, slucajno smo otkrili da mi stitnjaca ne radi 🙄 s kilama sam na isto (na srecu) 😆 zadnji anti tpo mi je bio 1500 i to me bas zabrinulo ali eto nije nista strasno i grozno. Doktor nam dolazi jedan iz Osijeka, cini mi se da covjek zna sta radi jer mi sve fino objasni i vidi se da se kuži u struku. Uzimam euthirox od 75. Jedino sto se kao nebi smjelo jesti su kupus i brokula,nemam pojma zbog cega 😆 ja uzimam selen jednom tjedno, vidjet cu bas ima li od njega pomoci ☺ drzim i ja tebi fige da se stanje popravi 🙂🙂
2020 03 13
Imam hashimoto i usporenu stitnjacu.Odbila sam terapiju (hormone) i na prirodan nacin odrzavam stanje,nemam vecih tegoba.Dodatno uzimam jod,trenutno i vitaminske dodatke od Solgara.Najvise koristi sam imala od joda.Preporucujem da proguglate Jadrankinu otopinu.Osobno ju nisam koristila jer sam se za jod snasla prije nego sam saznala za nju ali mogu potvrditi blagotvorno djelovanje joda.Gdja Jadranka tvrdi da je izlijecila hashimoto i da se treba uzimati puno vise joda nego je od konvencionalne medicine propisano za izlijecenje.Osobno se sa dg.hashimoto ne osjecam bolesno.(Lugolova i Jadrankina otopina bi trebale biti isto).
2020 03 13
> teodora1: > Imam hashimoto i usporenu stitnjacu.Odbila sam terapiju (hormone) i na prirodan nacin odrzavam stanje,nemam vecih tegoba.Dodatno uzimam jod,trenutno i vitaminske dodatke od Solgara.Najvise koristi sam imala od joda.Preporucujem da proguglate Jadrankinu otopinu.Osobno ju nisam koristila jer sam se za jod snasla prije nego sam saznala za nju ali mogu potvrditi blagotvorno djelovanje joda.Gdja Jadranka tvrdi da je izlijecila hashimoto i da se treba uzimati puno vise joda nego je od konvencionalne medicine propisano za izlijecenje.Osobno se sa dg.hashimoto ne osjecam bolesno.(Lugolova i Jadrankina otopina bi trebale biti isto). Gdje kupiti Jadrankinu otopinu?
2020 03 14
> teodora1: > Imam hashimoto i usporenu stitnjacu.Odbila sam terapiju (hormone) i na prirodan nacin odrzavam stanje,nemam vecih tegoba.Dodatno uzimam jod,trenutno i vitaminske dodatke od Solgara.Najvise koristi sam imala od joda.Preporucujem da proguglate Jadrankinu otopinu.Osobno ju nisam koristila jer sam se za jod snasla prije nego sam saznala za nju ali mogu potvrditi blagotvorno djelovanje joda.Gdja Jadranka tvrdi da je izlijecila hashimoto i da se treba uzimati puno vise joda nego je od konvencionalne medicine propisano za izlijecenje.Osobno se sa dg.hashimoto ne osjecam bolesno.(Lugolova i Jadrankina otopina bi trebale biti isto). Oprosti što tek sada pišem. Izuzetno mi je drago što nemaš simptoma i nisi uzela terapiju. Koliko imaš godina? Ja imam 31. Ja se nekako uzdam u fitoterapiju kod Željka Markovića, pa kud puklo...... Je li ijedna čula za ovo? https://www.mojatvrtka.net/planinka-mm/ Već mjesec dana pijem točno određene čajeve 3x dnevno, i striček tamo tvrdi da mi može riješiti disbalans u tijelu. On tvrdi da to nije bolest, nego samo neravnoteža u organizmu. Ma godinama su me nagovarali na ovo, ali ja sam uporno vjerovala svom ginekologu i pila duphaston za duphastonom, i jedna cista za drugom..... samo se izmjenjuju, desni pa lijevi jajnik. Uvjerena sam da je HASHIMOTO posljedica uzimanja nadomjesne terapije hormona jajnika. Prije puno godina sam uzimala i kontracepciju (dječji endokrinolog preporučio zbog tena). Dakle, kad sad to promatram izgleda mi kao u nekom snu, pa tko daje djetetu od 17 godina hormone bez neke velike nužde?!? Kažem djetetu, jer sa 16-17 godina tijelo još nije sazrelo. Uz čajeve, bila sam i na masaži/namještanju organa. Kajgod da je, samo da pomogne. Sestrična mi kaže da nakon tih čajeva nije nikad više imala ciste.... Daj Bože <3 o:)
2020 04 07
Joj zene, evo jucer sam pitala svog fitoterapeuta da li da uzmem jod, i on kaze da se ne smije nikako piti!! Da je jako stetno. Pa eto.... Prenosim. Ja mu vjerujem i naravno sretna sam sto to nisam pocela uzimati. Pijem njegove cajeve 2 mjeseca i stanje se popravlja. Kome treba broj, ostavit cu ga 😬
2020 05 15
Hashimoto mozete samo regulirati, popraviti nikada :) Ja 6 godina imam vec hipotireozu i nikad nalazi nisu dobri bili. U principu, bolje se osjecam kad ne pijem, a ne smijem da ne pijem jer se stitnjaca pati.. 2mj nisam htjela uzimati hormone i poremetilo mi se, upalilo se jer se stitnjaca patila i preslo iz premalo hormona u previse. Tako da sada reguliram s 25, a pila sam 75. Trebalo bi mi vise, ali cim popijem vise, osjetim kao knedlu u grlu i otice sto se vidi i na izgled.. Nisam pila jako dugo da dodem na stvarno stanje i krenula od nule... Susjeda je imala hipertireozu i izvadila ju, 10mj joj je trebalo da se vrati u normalu što se tiče posljedica, tj. da se osjeca bolje. Isto tako, imam hipertireozu kao vi, ali ja mršavim, dok susjeda koja ju izvadila se udebljala i više od duplo.. U principu, ako se debljate zbog štitnjače, puni ste vode zato i bujate... I to bi se dalo regulirati jedino znojenjem (ne vježbanje svakakvo nego sve aktivnosti kojima biste se jako oznojili).. Susjeda propješači puno dnevno, strahovito malo jede i kreće se puno jer radi takav posao, a buja na očigled... Moj savjet iz vlastitog iskustva: vadi krv na dva mjesta (ja sam vadila kod sebe u domu zdravlja, tu gdje zivim, i otisla u Osijek vaditi odmah nakon toga (znaci razlika sat vremena i sve isto na taste kao i prvi put), a razlika u nalazima je bila ogromna. A nema smisla da stalno povecavas, a mozda ni ne znas pravo stanje od stalnog uzimanja ili ne uzimanja terapije ili mijenjanje i povecavanje iste... I da, jod se uzima po preporuci lijecnika, ako je bas neophodno i ako imas hipertireozu ili nedaj Bože rak štitnjače . :)
2020 05 17
> nemamime38: > Hashimoto mozete samo regulirati, popraviti nikada :) > Ja 6 godina imam vec hipotireozu i nikad nalazi nisu dobri bili. U principu, bolje se osjecam kad ne pijem, a ne smijem da ne pijem jer se stitnjaca pati.. 2mj nisam htjela uzimati hormone i poremetilo mi se, upalilo se jer se stitnjaca patila i preslo iz premalo hormona u previse. Tako da sada reguliram s 25, a pila sam 75. Trebalo bi mi vise, ali cim popijem vise, osjetim kao knedlu u grlu i otice sto se vidi i na izgled.. Nisam pila jako dugo da dodem na stvarno stanje i krenula od nule... > Susjeda je imala hipertireozu i izvadila ju, 10mj joj je trebalo da se vrati u normalu što se tiče posljedica, tj. da se osjeca bolje. > Isto tako, imam hipertireozu kao vi, ali ja mršavim, dok susjeda koja ju izvadila se udebljala i više od duplo.. U principu, ako se debljate zbog štitnjače, puni ste vode zato i bujate... I to bi se dalo regulirati jedino znojenjem (ne vježbanje svakakvo nego sve aktivnosti kojima biste se jako oznojili).. Susjeda propješači puno dnevno, strahovito malo jede i kreće se puno jer radi takav posao, a buja na očigled... > Moj savjet iz vlastitog iskustva: vadi krv na dva mjesta (ja sam vadila kod sebe u domu zdravlja, tu gdje zivim, i otisla u Osijek vaditi odmah nakon toga (znaci razlika sat vremena i sve isto na taste kao i prvi put), a razlika u nalazima je bila ogromna. A nema smisla da stalno povecavas, a mozda ni ne znas pravo stanje od stalnog uzimanja ili ne uzimanja terapije ili mijenjanje i povecavanje iste... > I da, jod se uzima po preporuci lijecnika, ako je bas neophodno i ako imas hipertireozu ili nedaj Bože rak štitnjače . :) Ja imam HIPO! E pa ja vjerujem da je Hashimotov tireoiditis IZLJEČIV! :") I izliječit ću ga prirodnim lijekovima 8-) Neću piti sintetske hormone, jer mi je sintetski hormon jajnika (umjetni progesteron - lijek DUPHASTON) i uzrokovao cijeli ovaj kaos.
2020 05 18
I ja imam hipo :) Ako Vi tako kazete, svako ima pravo na svoje misljenje i izbor, sretno! :)
2020 05 18
> nemamime38: > I ja imam hipo :) > Ako Vi tako kazete, svako ima pravo na svoje misljenje i izbor, sretno! :) Hvala! Ma, ja bi najrađe spasila cijeli svijet, da sve koje ovo čitate riješite svoj problem... tak da, eto, ako mi ovo uspije, super, ako ne, opet smo nesto naučili. Po meni, najgore je predati se i reći da je neizlječivo. Liječnici kažu da je neizlječivo jer ne gledaju tijelo kao cjelinu, nego liječe posljedicu (manjak hormona štitnjače, a zapravo ne znaju koji hormon treba dati pa daju T4 i nadaju se najboljem, iako možda njega i ne treba), a uzrok ni ne taknu (problem sa žlijezdom hipofizom, koja se nalazi u mozgu i šalje ili ne šalje signal štitnoj žlijezdi koliko hormona treba lučiti). Kao što ginekolozi daju hormon progesteron kad ciklus ne štima (a ne znaju točno nedostaje li progesterona jer ne rade detaljna testiranja, a to može pomoći kratkotrajno, ili uopće ne, kao što je bilo u mom slučaju. Čitala sam prilično o ovoj temi; kad organizmu damo umjetni hormon, dajemo mu signal da ne mora dalje ni raditi pa zapravo time napravimo kontra-efekt. Cilj je potaknuti tijelo da se resetira i počne jače lučiti hormon koji nedostaje, a ne da mu damo umjetni hormon i s time "skrpamo" stvar. Budući da mi je jedna sestrična na ovaj način izliječila uporne ciste na jajnicima koje nisu odlazile nakon duphastona, a druga koja je uredno pila hormone stitnjače je završila na operaciji vađenja štitnjače. Javim se za par mjeseci nakon završetka liječenja s lab. nalazima. Držim fige svima koje su se javile da bude bolje. Čujemo se.... <3
2020 05 28
Zenske moje, ako jos pratite ovaj topic, meni se TSH skroz normalizirao!! Danas 2.59, u sijecnju je bio 5.09. Vadila krv danas, i dobro je hvala Bogu!!! Tko zeli uputu di se javiti fitoterapeutu, pisem u inbox. 😬😍 Sretno svima!
2020 06 16