Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Inhibitori protonske pumpe

Smiju li se uzimati oni i magnezij? Hvala.
2020 03 29
Dugotrajna primjena IPP-a dovodi do hipomagnezijemije u dosta slučajeva, dakle snižava razinu magnezija. Preporuka je ipak odrediti njegovu postojeću razinu prije početka uzimanja kao i kod svih dodataka prehrani. Zdrav organizam je teško "predozirati" vitaminima, mineralima i ostalim i njihova primjena je poprilično sigurna. Npr. da bi se "predozirali" vitaminom C potrebno je pojesti 40 limuna u 24h. Slično je i sa drugim dodatcima, ali ako osoba uzima neke lijekove ili ima određeno zdravstveno stanje (bolesti bubrega, jetre, metaboličke, crijevne, želučane) ipak se preporuča posavjetovati prije samovoljnog uzimanja radi moguće varijacije u apsorpciji ili izlučivanju.
2020 03 29
Ljecila sam helio bac. 2x i nedavno sam uzimala inhibitor, dok magnezij uzimam vec nekoliko godina 1 tab. navecer. Jel skroz uzimate inhibitor ili povremeno? Meni se sad stanje popravilo, al eto znam da je to kratkog vijeka ako ne promjenim posao i prehranu.
2020 03 29
> ProudMary: > Ljecila sam helio bac. 2x i nedavno sam uzimala inhibitor, dok magnezij uzimam vec nekoliko godina 1 tab. navecer. > Jel skroz uzimate inhibitor ili povremeno? > Meni se sad stanje popravilo, al eto znam da je to kratkog vijeka ako ne promjenim posao i prehranu. Uzimam mjesec i pol dana. I jos moram.
2020 03 30
> Fraagaria: > Dugotrajna primjena IPP-a dovodi do hipomagnezijemije u dosta slučajeva, dakle snižava razinu magnezija. Preporuka je ipak odrediti njegovu postojeću razinu prije početka uzimanja kao i kod svih dodataka prehrani. Zdrav organizam je teško "predozirati" vitaminima, mineralima i ostalim i njihova primjena je poprilično sigurna. Npr. da bi se "predozirali" vitaminom C potrebno je pojesti 40 limuna u 24h. Slično je i sa drugim dodatcima, ali ako osoba uzima neke lijekove ili ima određeno zdravstveno stanje (bolesti bubrega, jetre, metaboličke, crijevne, želučane) ipak se preporuča posavjetovati prije samovoljnog uzimanja radi moguće varijacije u apsorpciji ili izlučivanju. a s kim se posavjetovat? dr. opće prakse nema pojma o tome
2020 03 30
> Ninna00: > > ProudMary: > > Ljecila sam helio bac. 2x i nedavno sam uzimala inhibitor, dok magnezij uzimam vec nekoliko godina 1 tab. navecer. > > Jel skroz uzimate inhibitor ili povremeno? > > Meni se sad stanje popravilo, al eto znam da je to kratkog vijeka ako ne promjenim posao i prehranu. > Uzimam mjesec i pol dana. I jos moram. Nadam se da če Vam uskoro biti bolje. Sama se imam problema sa želucem i jednjakom. Od upaljenog jednjaka više nisam mogla ni slinu progutat, doktorica mi je dala normabel. Šta reć...
2020 03 30
> ProudMary: > > Ninna00: > > > ProudMary: > > > Ljecila sam helio bac. 2x i nedavno sam uzimala inhibitor, dok magnezij uzimam vec nekoliko godina 1 tab. navecer. > > > Jel skroz uzimate inhibitor ili povremeno? > > > Meni se sad stanje popravilo, al eto znam da je to kratkog vijeka ako ne promjenim posao i prehranu. > > Uzimam mjesec i pol dana. I jos moram. > Nadam se da če Vam uskoro biti bolje. > Sama se imam problema sa želucem i jednjakom. > Od upaljenog jednjaka više nisam mogla ni slinu progutat, doktorica mi je dala normabel. > Šta reć... Ma joj. Nadam se i ja. :/ Hahaha. Ma njima je za sve najlakse dat normabel!!
2020 03 31