Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Povrat novaca

S obzirom da već dugo nisam vidjela sličnu temu, zanima me vraćate li novac ukoliko kupac nije zadovoljan s kupljenom robom/stvarima??
2020 06 15
O, čini mi se da svakih par dana osvane neka takva tema :-) Različite su prakse, ali trebalo bi biti pravilo: ako prodavač ne uoči neku grešku ili netočno (lažno) opiše proizvod, dužan je vratiti novac. Najčešće do ovakvog ishoda dođe tek nakon puno natezanja i uvjeravanja. Druga je stvar ako se kupcu proizvod ne svidi uživo, ili ne stoji baš prema očekivanju... onda bi to trebalo biti po principu dogovora. Neki prodavači izričito odbijaju izvršiti povrat u tom slučaju, a neki su spremniji izaći u susret.
2020 06 15
Po mom mišljenju, povrat novca bi se trebao raditi samo ako je artikl došao oštećen (pokidan, izlizan itd.), a to prethodno nije bilo najavljeno. Što se tiče povrata novca ako se netkom ne sviđa kako mu nešto stoji ili mu je premalo/preveliko, mislim da tu nema rasprave. Kako postoji rizik da ti nešto neće stajati pri kupnji u nekim online trgovinama, tako postoji i tu. Ako prodavač nije kriv i ako je prethodno naglasio u kakvom je stanju artikl, o povratu nema govora osim ako prodavač odluči izaći u susret kupcu.
2020 06 15
Jedino ako bi stvar koju ja pošaljem kupcu imala neki nedostatak, oštećenje koje sam eventualno previdjela, a isto očekujem i od drugih prodavača. U ostalim situacijama, preveliko mi je, premalo, ne stoji kako sam mislila, nije nijansa boje koju si je kupac zamislio, ne vraćam novac.
2020 06 15
Sve je stvar dogovora, ali slažem se sa gornjim mišljenjima. Ukoliko sam ja nešto predvidjela, naravno da vraćam. Ukoliko je to kupac drukčije zamislio, a ja sam maksimalno se potrudila prikazati artikl u pravom svijetlu, onda sumnjam da bih vratila. Doduše, nisam ni imala takvih slučajeva, a nadam se da ih niti neću imati. Jednom me kupac pitao (pošto je bila skuplja haljina) ako joj neće odgovarati broj, može li vratiti o svom trošku i pristala sam. Na kraju joj je bila dobra.
2020 06 15
Na krpicama isključivo kupujem, ali slažem se u potpunosti sa svime što ste napisale. Ako je predmet prodaje istinito opisan, onda povrat zbog toga što se kupcu eventualno nešto ne sviđa nije opcija. Ja jedino kao kupac imam primjedbe na premalo fotografija, loša kvaliteta fotografija, nema snimljenih detalja - i opis predmeta prodaje je vrlo često jako nedostatan. I sama imam neke stvari u prodaji na Njuškalu i znam da treba vremena da se nešto poslika i opiše, ali tko se upušta u prodaju, onda na to treba računati. Također oni koji prodaju trebaju imati u vidu da bi vjerojatno puno više i prije prodale da sve to naprave, jer znam po sebi, kupac neke takve oglase samo preskoči, kao što preskoči i one oglase u kojima se objavi jedna slikica i napiše da će na upit poslati više fotki. Što se tiče povrata novca kada netko proda oštećenu robu, a to nije niti spomenuo prilikom dogovora kod kupnje, tu je kupac potpuno nezaštićen i pitanje je samo poštenja prodavača da li će mu vratiti novce, samo da je taj prodavač bio pošten, nebi to niti napravio - pa se ogluši i ne vrati novce...
2020 06 16
BakaLela, ako vam ne želi vratiti novce, otvorite zasebnu temu na Forumu i opišite cijelu situaciju, sa screenshotovima iz inboxa i oglasa.
2020 06 16
Curke, imam situaciju. Prodala sam majicu za 60kn, cura ju je na Tisku preuzela 1.6. Tek danas 16.6. napiše prvu poruku da joj jre majica stigla rastegnnuta i u stanju za prati pod (sigurno nije imam 269 povratnih kao prodavač), da ju je ona oprala i da se cijela stisla. Ništa dalje nije napisala, nikakvo mišljene, povrat ili što sa moje strane i isti tren mi napisala negativnu ocjenu - da je majca stigla u groznom stanju. Što sad? Molit nju da ju obriše i nudit novce nazad, no majicu ne može vratit u stanju kakvom ju je primila jer i sama kaže da se stisla u pranju. Ovo mi se još nije desilo...da je javila da iz kojeg god razloga nije zadovoljna, rekla bi da vrati nazad i vratila joj novce, no što kada, ta opcija više nije moguća jer ju je uništila, kaže da je došla grozna (sa tim ser nikako ne slažem, al opet to je subjektivno), i ja završim sa prvom negativnom bez da sam imala šanse razrješiti situaciju....
2020 06 16
Reklamacija nakon 16 dana je u najmanju ruku bezobrazna. Niste dužni vratiti novac. Tražite od adminke da vam obriše negativnu i to je to.
2020 06 16
Mislim da je propust što ni u svom odgovoru na negativnu koju vam je ostavila, niti u negativnoj koju ste njoj dali ne spominjete tih 16 dana.
2020 06 16
> gitadevi: > Mislim da je propust što ni u svom odgovoru na negativnu koju vam je ostavila, niti u negativnoj koju ste njoj dali ne spominjete tih 16 dana. Tnx, nadopuniti ću....
2020 06 16
> Ammber: > > gitadevi: > > Mislim da je propust što ni u svom odgovoru na negativnu koju vam je ostavila, niti u negativnoj koju ste njoj dali ne spominjete tih 16 dana. > Tnx, nadopuniti ću.... Sada više ne mogu mijenat odgovor na ocjenu:( Zamolit ću amniku da mi ju bar zamijeni za neutralnu...trebam joj poslat screenshot razgovora? Da vidi datume, te njenu poruku?
2020 06 16
Zašto bi vam je mijenjala u neutralnu, ako ste sve obavili kako treba, ne kužim?! Vjerujem da adminka tu i tamo baci pogled na forumske teme, pa da vidi i ovu......eventualno joj je linkajte
2020 06 17
> gitadevi: > Zašto bi vam je mijenjala u neutralnu, ako ste sve obavili kako treba, ne kužim?! > Vjerujem da adminka tu i tamo baci pogled na forumske teme, pa da vidi i ovu......eventualno joj je linkajte Tnx na svim savjetima! Javila mi se ta cura jutros, dogovorile smo da joj vratim novce a ona majicu, makar pitaj boga u kakvom stanju je majica- koliko se skupila nakon njenog pranja, izignorirala je to pitanje, no nisam joj je namjerno htjela ostavit. Vjerujem da sam ja u pravu, no previše me smetala ta negativna, a nisam htjela riskirat sa admin tako da mi je ovo bila najlakša opcija. Još jednom puno hvala na pomoći! Veselim me da je velika većina cura ovdje zaista divna! :)
2020 06 17
Htijela bi se nadovezati na ovu temu povrata novca, dakle ja sam prije 8 dana uplatila 220 kn jednoj korisnici koja ima preko 600 pozitivnih povratnih, te s kojom sam dosad imala 2 suradnje koje su prosle sasvim u redu. Od uplate korisnica se vise ne javlja, a redovito se prijavljuje. Ne znam uopce da je li poslala paket, a ako je, kako ga je poslala... Nebi bilo nikakvih problema da mi je rekla da jednostavno nije stigla poslati, al od zene ni traga ni glasa, a vidim da svaki dan dobiva pozitivne recenzije te da svako male salje pakete, a moj ocito nije.. Stoga sam joj poslala dvije poruke na koje naravno ne odgovara, te sam zatrazila povrat novaca jer mi se zamjerilo i ne zelim vise te stvari. Da li da cekam jos par dana ili da ostavim neutralnu/negativnu povratnu? Hvala unaprijed.😊
2020 06 17
1 2