Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Zabranjeni proizvodi, brisanje proizvoda i blokiranje korisnika - nejasnoće?

Molim administratora da odgovori na iduća pitanja: 1. Je li dozvoljeno prodavati nove, nekorištene stvari (kozmetika)? U FAQ nije specificirano pitanje kozmetike, već isključivo odjeće/obuće. 2. Je li dozvoljeno prodavati travel-size kozmetiku (ne testere, nego kupljenu, travel-size kozmetiku, travel-size kozmetika != tester)? 3. Je li dozvoljeno naglašavati akcije, bilo u naslovu bilo u opisu proizvoda? 4. Zašto se blokiraju novi korisnici s izuzetno pozitivnim recenzijama bez ikakvog prethodnog upozorenja kojima su obrisana 2 artikla istog tipa (kozmetike - testera), a toleriraju se objave korisnika raznoraznih proizvoda nevezanih uz kozmetiku/nakit/odjeću/obuću, kao i ilegalne prodaje kopija proizvoda (od parfema do LV torbi)? 5. Zašto pravila o zabranjenim artiklima ne vrijede jednako za sve korisnike nego se neke (nove) korisnike degradira dok se druge monopolira? Hvala ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/94a3199a9e96ca607b62300b000d4331.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/b11ec057a1cc6d7bac9b977c39eae633.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/1a61cf1914d7f5983385d8bddd3c86a1.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/e615910e6b5c9fa97c9cf11c0bcab333.jpg)
2020 08 11
Super tema!
2020 08 11
Ne znam zašto ne bi bilo dozvoljeno oglašavati travel size kozmetiku, koja se i inače legalno prodaje po svim drogerijama/parfumerijama, a isto tako i novu/nekorištenu kozmetiku, kao i odjeću, cipele. Pa i testeri se normalno prodaju na mnogim web shopovima i ne znam postoji li zakon koji to zabranjuje. Problem je prodaja više komada jednog te istog proizvoda ili ponude za naručivanje, jer se smatra preprodajom. Akcije, kao ni rasprodaje nije dozvoljeno oglašavati, za to postoje forumske teme A na druga pitanja, zašto su neki oglasi brisani/korisnici blokirani, a neki ne, bi trebala adminka odgovoriti...... i mene zanima....trebali bi biti isti kriteriji za sve i svima pobrisati oglase sa nekrpičarskim artiklima, lažnim tagovima i sve ostale oglase koji nisu u skladu s pravilima.
2020 08 11
1. jest, ali ne na taj način da se na profilu nalazi isključivo nekorištena kozmetika, tu je očito da interes ne leži u misiji i viziji sajta 2. također 3. nije, ali samo zbog toga što su same krpičarke tražile to pravilo jer im je bilo nepregledno pa je to sve prebačeno na forum, ali je onda pak, forum bio nepregledan i zbog toga su dogovorene teme tražim, rasprodaje i zamjene, nama kao sajtu odgovara svaki klik i zapravo razmišljam o ukidanju tog pravila, ali bez tražim artikala jer su to sve slike s neta. 4. Vaš profil s devet izuzetno pozitivnih ocjena je bio prijavljen i zbog toga je odmah i pregledan; označene kopije/replike/fejkovi se brišu svaki dan, a kopije označene kao originali podliježu prijavi carini i velikim kaznama plus carina traži da se takve profile (makar s jednim fejk proizvodom) instant blokira; vlastiti proces brisanja artikala sam opisivala na temi o novom sajtu za prodaju odjeće u Hrv pa bacite oko na nju. Dakle, kad se samo jedna osoba bavi cijelim ovim sadržajem, nešto mora patiti. 5. sistem prijave artikala i korisnika; sad već imamo dva milijuna artikala na sajtu i veselim se što će i nove modice iskusiti čari brisanja jer će im dosta stvari biti jasnije, samo moraju paziti pri brisanju jer se sajt ponekad pri toj akciji preoptereti i sruši, javi se error pa nitko ne može na sajt Što se testera tiče, krpičarke su i za njih same tražile da se ne smiju prodavati jer ih onda ne mogu dobiti besplatno u ljekarnama i drogerijama, a bome smo imali i istragu jedne krpičarke koja je te testere krala u ljekarni u kojoj je radila i prodavala ih na krpicama. Kombo toga, i eto, zabranjeno.
2020 08 11
Dakle, većina tih pravila je dogovorena s krpičarkama prema njihovim željama i njihovoj komociji, ostalo su zakonske zabrane npr duhan, alkohol, fejkovi, tablete. Ono što mi kao sajt želimo je da se objavljuju stvari iz niše za koju smo specijalizirani (ono što ima svoju kategoriju na sajtu), a ostalo može na njuškalo. Doduše, i tu je granica pomaknuta pa korisnice imaju otvorene teme po forumu za prodaju nekrpičastih stvari poput knjiga, udžbenika, cd-ova koje ne znam tko više uopće koristi, opreme za bebe itd.
2020 08 11
> Što se testera tiče, krpičarke su i za njih same tražile da se ne smiju prodavati jer ih onda ne mogu dobiti besplatno u ljekarnama i drogerijama, a bome smo imali i istragu jedne krpičarke koja je te testere krala u ljekarni u kojoj je radila i prodavala ih na krpicama. Kombo toga, i eto, zabranjeno. Jasno mi je za male testere, koji se mogu dobiti po parfumerijama, ali šta je sa testerima parfema u bočicama, kakvi se normalno kupuju npr. na Notinu?
2020 08 11
> vedranapv: > > Što se testera tiče, krpičarke su i za njih same tražile da se ne smiju prodavati jer ih onda ne mogu dobiti besplatno u ljekarnama i drogerijama, a bome smo imali i istragu jedne krpičarke koja je te testere krala u ljekarni u kojoj je radila i prodavala ih na krpicama. Kombo toga, i eto, zabranjeno. > Jasno mi je za male testere, koji se mogu dobiti po parfumerijama, ali šta je sa testerima > parfema u bočicama, kakvi se normalno kupuju npr. na Notinu? Vjerujem da se blokiraju korisnice koje imaju cijeli profil pun nove kozmetike, a ne cure koje su kupile parfem na notinu pa ga prodaju jer im ne paše. Ako je na profilu 50 komada nove kozmetike, vjerojatno se radi o nečem ilegalnom, npr preprodaji, prodaji kopija, krađi, itd. Teško je za povjerovati da netko redovno kupuje ili dobiva kreme/parfeme/šminku koju ni ne isprobaju već odmah stavljaju na krpice.
2020 08 11
Hvala na odgovorima, ali ne vidim način kako mogu postojati dvostruka pravila. Ili je zabranjeno ili nije. Moj profil je imao 30ak proizvoda po uglavnom jedan primjerak nečeg, i očito je da prodajem svoju kozmetiku koju sam nagomilavala unazad godinu-dvije. Vi ne znate moje potrošačke mogućnosti i navike a niti imam oglašene stotine proizvoda, već svoju privatnu kolekciju prodajem kao i većina ostalih korisnika. Molim vas da definirate točna pravila jer ne želim ovisiti o dobroj volji administratora već o pravilima kojih ćemo se svi na jednak način pridržavati bez iznimaka, u suprotnom radite diskiminaciju i omogućavate monopolizaciju, a to nije dozvoljeno. Vaši odgovori na moja pitanja nisu jasni i odgovarate na način da možete zaštititi pojedine korisnike, a druge u startu blokirati. Za bilo kakve preprodaje, vođenje biznisa i krađe, kao što navodite, postoje institucije u RH i ne vidim razlog zašto poštenim korisnicima onemogućavati prodaju. Vi ne možete po vlastitom nahođenju i nahođenju random korisnika dolaziti do zaključaka jer niste kompetentni za to, ali možete prijaviti nadležnima. Ali isto tako, ponavljam, pravila trebaju biti jasno definirana i primjenjiva na sve korisnike, a ne na način da korisnici, koji se nađu ugroženi zbog nove konkurencije, utječu na to da novi korisnici budu degradirani i na ružan način izbačeni iz zajednice tj. blokirani. Meni nije higijenski prodavati korištenu kozmetiku i to je razlog zašto ne oglašavam poluprazne bočice i polovične ruževe, ali ako je to preduvjet da bih mogla prodavati ono što mi je višak i što mi jednostavno ne treba, onda u redu. Definirajte koliki udio proizvoda od ukupnog broja (%) može biti novi i nekorišteni, i koliki udio (%) proizvoda može biti travel-size i sukladno tome korigirajte FAQ.
2020 08 11
A što se tiče fake proizvoda i kopija, je li zabranjeno napisati "Pandora like" i staviti tag Pandora i kad upišem u tražilicu više je Pandora like proizvoda nego originala? Kao da to nije prodavanje kopije i kao da to nije ilegalno? Po meni nije u redu stavljati i dovoditi u vezu ikakvu Pandoru s nekim fake proizvodom, pa neka onda naziv bude "Narukvica" bez pandora taga, da mi barem ne unosi interferenciju u pretraživanje. Što se prodaje boca testera tiče, mislim da bi trebalo ispitati vjerodostojnost prodaje testera (i tih gore navedenih siteova) jer, koliko znam, boce testeri su namijenjeni isključivo za parfumerije, a ne prodaju krajnjim korisnicima i ne vidim razliku tih testera i malih, dapače, ekipa koja radi u parfumeriji može si uzeti velike testere i dalje prodavati u svrhu vlastitog interesa zbog pozicije koja im to omogućava. Hvala
2020 08 11
Ja mislim da nije problem prodaja testera već prodaja takozvane "prirodne kozmetike" koju cure same doma rade u tko zna kavim higijenskim uvjetima i ovdje prodaju bez ikakvog problema! Mislim da za proizvodnju kozmetike prvo trebaju biti zadovoljeni neki uvjeti (higijenski, prostorni, osnovana tvrtka, dobivene dozvole...), za prodaju je potrebno formirati vlastiti internet web shop i sl. i sve to košta. Ali zašto da se netko gnjavi sa time kad na krpicama može otvoriti profil i na njemu bez ikakvog problema prodavati svoju "home made" kozmetiku???
2020 08 11
Što se tiče preprodaje, to je na žalost ovdje prepušteno trenutnoj inspiraciji i mišljenju administratora. Po kojem to točno kriteriju administrator prosuđuje da netko preprodaje nešto? Ovdje su blokirani neki profili samo zato jer cure imaju veću platežnu moć, pa su nakupovale više stvari koje su im višak. S druge pak strane postoji osoba koja na Krpicama ima 5 profila na kojima preprodaje second hand robu koju dopremi iz Austrije. I takvoj osobi se to dopušta, jer roba eto nema na sebi etiketu i nije nova!
2020 08 11
VedranaPv je sve lijepo objasnila. Pisala sam na drugoj temi o razlikama koje se rade medju korisnicama, necu ponavljati. Ja sam za promjenu, ovako ne ide jer se nekima gleda kroz prste a nekima se za sitnicu brise. Podrska autorici teme od mene. Edit. i Hana je skuzila, relativno nova, bravo.
2020 08 11
> Hanna-100: > Što se tiče preprodaje, to je na žalost ovdje prepušteno trenutnoj inspiraciji i mišljenju administratora. Po kojem to točno kriteriju administrator prosuđuje da netko preprodaje nešto? > Ovdje su blokirani neki profili samo zato jer cure imaju veću platežnu moć, pa su nakupovale više stvari koje su im višak. S druge pak strane postoji osoba koja na Krpicama ima 5 profila na kojima preprodaje second hand robu koju dopremi iz Austrije. I takvoj osobi se to dopušta, jer roba eto nema na sebi etiketu i nije nova! Apsolutno se slažem I jednostavno tome treba stati na kraj. Ova platforma ne bi trebala biti nikakva zatvorena sekta nego bi trebala biti otvorena za nove korisnike, jer je to jedini način da raste. Također, ako su mojekrpice.hr narasle do te mjere da je trenutni administratorski tim nedovoljan za kontroliranje trenutnog volumena uploadanih artikala, onda se ili proširi IT tim ili se postojeći tim zamijeni novim ako postojeći nije u mogućnosti detektirati basic stvari. U današnje vrijeme je nikad lakše detektirati fake proizvode, fake tagove, I sve ostale zabranjenje proizvode preko machine learning I AI algoritama, ali za to treba imati kompetentne ljude u IT timu. Može se stati na kraj oglašavanju zabranjenih artikala ili nekorektnom oglašavanju, ali za to se moraju jasno definirati pravila I uvesti reda u IT support tim. Ja se iskreno nadam da će se nešto promijeniti jer za ovu platformu treba očito imati čelične živce čekajući kad će opet nekom pasti na pamet nekog blokirati iz nekog nepoznatog razloga.
2020 08 11
> Hanna-100: > Ja mislim da nije problem prodaja testera već prodaja takozvane "prirodne kozmetike" koju cure same doma rade u tko zna kavim higijenskim uvjetima i ovdje prodaju bez ikakvog problema! > Mislim da za proizvodnju kozmetike prvo trebaju biti zadovoljeni neki uvjeti (higijenski, prostorni, osnovana tvrtka, dobivene dozvole...), za prodaju je potrebno formirati vlastiti internet web shop i sl. i sve to košta. > Ali zašto da se netko gnjavi sa time kad na krpicama može otvoriti profil i na njemu bez ikakvog problema prodavati svoju "home made" kozmetiku??? Ista stvar je i sa proizvodnjom nakita. Ne trebaš registrirati tvrtku, ne trebaš napraviti svoj web shop, ne trebaš plaćati porez.... samo otvoriš profil na Krpicama i prodaješ nakit koji si sam izradio. Ima ovdje na Krpicama puuuuuno takvih profila...
2020 08 11
Stvari treba nazvati pravim imenom. Preprodaja ovdje cvate, a ne bi smjela. Dokle god bude profila s 300,500,1000 pa i više artikala reda neće biti. Bez obzira na platežnu moć za postaviti svaki dan deset i više oglasa treba vremena, a gdje je jiš dopusivanje s kupcima, odlasci na Poštu, Tisak...iz toga je evidentno da svi ti profili su zapravo biznis profili. Dotične žive od toga i ne, ne plaćaju ni porez, ni doprinose, ni oglašavanje. Zašto se ne napravi stroga granica između hobi i biznis profila? Pa neka biznis profili plaćaju oglašavanje, a hobi ne. Naravno da treba profile vezati uz oib da ne bi preprodavačice otvorile sto hobi profila. Sve se to lako organizira. I provjeri. Dosta je pogledati top profile i koliko imaju artikala i kakvim tempom oglašavaju. Vlasnik krpica od njih nema nikakvu korist i još ih besplatno reklamira na prvoj stranici kao top profile. Meni to nije normalno. Nije mi normalno ni pravdanje u stilu”... prodajem stvari id mame, pet sestara, tri kume, deset susjeda i sl Ma dajte najte. Kakve su to gluposti? Ili kad vidim profil koji svako malo oglasi nekoliko pari cipela i torbi. Ma kako? Koliko prosječna žena ima torbi i cipela? Kupuje li svaki dan po pet pari pa joj se dvoje ne sviđaju i prodaje ih? Što je to? Stonoga? Bez obzira na platežnu moć to su preprodavačice koje ciljano češljaju SHS dućane, razne outlete i sniženja i tu preprodaju. To nije hobi i nije u skladu s konceptom stranice i ili neka idu na Njuškalo ili neka plate oglašavanje pa će i vlasnik stranice imati koristi od njih, a i kupci će znati da ne kupuju nečije viškove, već preprodanu robu tko zna odakle.
2020 08 11
1 2 3 4 5 ... 15 Sljedeći