Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Upala krajnika

Pozdrav! Ovu upalu imam dosta cesto, i zanima me ukoliko ima netko taj problem za savjete, ne zelim stalno biti na sumamedu pa ako ima tko koji savjet svakako dobrodosao 😊
prije 24 dana, 21:00
Odstraniti krajnike i problem riješen.
prije 24 dana, 21:29
Za upalu krajnika je bolji silapen, sumamed se uzima samo 3 dana i to je prekratko da ubije sve bakterije, tako je meni moj doktor objasnio. Ja sam ih par godina imala dosta često, već sam razmišljala i o operaciji ali već par godina nemam uopće problema, zbog čega je nestalo ne znam. Kod čestih problema s grlom treba stalno ispirati usta vodicom za usta i sprejati s propolisom ili kaduljom, i kad nema nikakvih problema, to sprječava nakupljanje bakterija. A odstranjivanje krajnika ne garantira da je problem riješen. Sretno!
prije 24 dana, 23:05
Ja sam prije 3 godine odstranila krajnike i doslovno se preporodila. Imala konstante streptokokne angine, svaka bezvezna upala grla pretvorila bi se u tjedan dana ležanja i uzimanja antibiotika. Već 3 godine nisam imala jaku upalu grla, čim me zapecka pošpricam propolisom i sljedeći dan kao da ništa nije ni bilo. Operacija se izvodi, naravno, samo po preporuci obiteljskog liječnika i otorinolaringologa pa, ukoliko Vam to preporuče, bilo bi pametno odraditi. Operacija odnosno oporavak jest bolan i mučan ali donosi puno benefita. Ne znam kakva je kod Vas situacija ali ja sam imala dvije lopte, rekli su mi u bolnici da imam krajnike ‘na razini vrtićke djece’ 😂 i bili su puni rupica, njihova funkcija je odavno prestala i donosili su mi samo probleme.
prije 24 dana, 01:47
U odrasloj dobi krajnici nemaju nikakvu funkciju, a mogu biti žarište infekcija. Kao i zub s granulomom, tako i bolesni krajnici imaju po sebi gnojne ciste koje uzimanjem antibiotika ne nestanu, već se samo trenutna upala zaliječi, a ciste pune gnoja ostaju i prvom prilikom se iznova aktiviraju. Ciste se jedino operacijom mogu ukloniti. Nikako drukčije. Sumamed se uzima tei dana, ali je njegovo djelovanje produženo. Do 6 mjeseci. Antibiotik je neučinkovit kada je osoba rezistentna- ima otpornost na taj lijek. Zato je dobro napraviti antibiogram i ciljano ordinirati antibiotik što je kod upale krajnika teško pa i nemoguće jer treba uzeti bris. Nadalje, gnojni/ truli krajnici izazivaju loš zadah iz usta, a gnoj iz njih putem krvi dospijeva u cijelo tijelo i može izazvati garoznu upalu zglobova.
prije 24 dana, 08:11
Operacija kao i oporavak uopće nisu teški. Otprilike kao vađenje impaktiranog umnjaka.’ Izvodi se u lokalnoj anesteziji, kroz usta.
prije 24 dana, 08:13
Definitivno cu ih ici vaditi van ali trenutno nemam luksuz si dopustiti bolovanje jer ce me kostat radnog mjesta
prije 24 dana, 09:02
Kako mislite lokalnoj anesteziji i oporavak nije težak? Kod nas se još uvijek koristi opća anestezija te je oporavak sve samo ne lak. Rana je živa i zarasta pomalo, svaki gutljaj boli kao da te netko probada nožem, također osjeća se dosta bol i u ušima, malo je otežaniji govor a usta se ne mogu do kraja otvoriti neko vrijeme. S time da je moja operacija prošla savršeno i otpuštena sam isti dan doma. Pretpostavljam da niste prošli operaciju krajnika u odrasloj dobi. 😅 > Tanči14: > Operacija kao i oporavak uopće nisu teški. > Otprilike kao vađenje impaktiranog umnjaka.’ > Izvodi se u lokalnoj anesteziji, kroz usta.
prije 23 dana, 16:55
Ja se godinama mučim sa krajnicima i katastrofalnim zadahom, već je bila dogovorena operacija kako bih ih izvadila no pretragama se ustanovilo kako imam problema sa srcem i da si nikako tu operaciju ne smijem dopustiti tako da mi ostaje da se ostatak života mučim sa njima :s
prije 23 dana, 21:05
> LornaSabic: > Kako mislite lokalnoj anesteziji i oporavak nije težak? Kod nas se još uvijek koristi opća anestezija te je oporavak sve samo ne lak. Rana je živa i zarasta pomalo, svaki gutljaj boli kao da te netko probada nožem, također osjeća se dosta bol i u ušima, malo je otežaniji govor a usta se ne mogu do kraja otvoriti neko vrijeme. S time da je moja operacija prošla savršeno i otpuštena sam isti dan doma. Pretpostavljam da niste prošli operaciju krajnika u odrasloj dobi. 😅 > > Tanči14: > > Operacija kao i oporavak uopće nisu teški. > > Otprilike kao vađenje impaktiranog umnjaka.’ > > Izvodi se u lokalnoj anesteziji, kroz usta. Slažem se sa svime što se naveli, 4 tjedna mučenja ali se definitivno na kraju isplatilo. Meni je rana bila i prokrvarila pa mi je zato bilo dodatno produženo.☹️
prije 23 dana, 22:01
Joj vjerujem da nije bilo zabavno. Meni se malo upalila lijeva strana 3 dana nakon operacije pa sam 3 dana pila Sumamed. Imam jako visok prag tolerancije na bol, operirala sam i slijepo crijevo kad sam bila mlađa, ali ništa se ne može mjeriti sa ovom boli. Ronila sam gorke suze i nisam pričala bar 7 dana, smršavila u to vrijeme nekoliko kg, spavala sjedeći i čepići Voltarena su mi bili najbolji prijatelji 10 dana pošto na tablete nisam mogla pomisliti a kamoli ih progutati. 😅 Ipak, vrijedilo je itekako. > > _kori_: > > > LornaSabic: > > > Kako mislite lokalnoj anesteziji i oporavak nije težak? Kod nas se još uvijek koristi opća anestezija te je oporavak sve samo ne lak. Rana je živa i zarasta pomalo, svaki gutljaj boli kao da te netko probada nožem, također osjeća se dosta bol i u ušima, malo je otežaniji govor a usta se ne mogu do kraja otvoriti neko vrijeme. S time da je moja operacija prošla savršeno i otpuštena sam isti dan doma. Pretpostavljam da niste prošli operaciju krajnika u odrasloj dobi. 😅 > > > > Tanči14: > > > > Operacija kao i oporavak uopće nisu teški. > > > > Otprilike kao vađenje impaktiranog umnjaka.’ > > > > Izvodi se u lokalnoj anesteziji, kroz usta. > > Slažem se sa svime što se naveli, 4 tjedna mučenja ali se definitivno na kraju isplatilo. Meni je rana bila i prokrvarila pa mi je zato bilo dodatno produženo.☹️
prije 23 dana, 01:02
Pretjerujete i preuveličavate i nepotrebno plašite ljude, a i krivo pretpostavljate. Nije to nikakva drama. Zahvat kao i svaki drugi. Kao što rekoh, poput vađenja impaktiranog umnjaka. Vadila sam i jedno i drugo. U petak popodne i u ponedjeljak najnormalnije otišla na posao. Ove vaše priče me podsjećaju na horor priče s poroda pa ispada da ni jedna nije rodila, a da nije skoro umrla. Komplikacije su uvijek moguće, ali da se umire od bolova i sto drugih čudesa, nije točno.
prije 23 dana, 10:21
Ponavljam, sigurno niste prošli ovu operaciju u odrasloj dobi jer itekako boli i ne mogu vjerovati da uspoređujete to i vađenje umnjaka, to je izvan svake pameti. Uopće nije horor ali užasno boli, zašto bi se lagali. Meni to nije strašenje, uvijek sam iskrena i realna, zato i kažem da boli ali svakako istrpiš malo zbog zdravlja i buduće kvalitete života.
prije 22 dana, 15:02
> LornaSabic: > Kako mislite lokalnoj anesteziji i oporavak nije težak? Kod nas se još uvijek koristi opća anestezija te je oporavak sve samo ne lak. Rana je živa i zarasta pomalo, svaki gutljaj boli kao da te netko probada nožem, također osjeća se dosta bol i u ušima, malo je otežaniji govor a usta se ne mogu do kraja otvoriti neko vrijeme. S time da je moja operacija prošla savršeno i otpuštena sam isti dan doma. Pretpostavljam da niste prošli operaciju krajnika u odrasloj dobi. 😅 > > Tanči14: > > Operacija kao i oporavak uopće nisu teški. > > Otprilike kao vađenje impaktiranog umnjaka.’ > > Izvodi se u lokalnoj anesteziji, kroz usta.
prije 21 dan, 04:53
Potpuno se slažem i potpisujem sve što je rekla LornaSabic. Vadila sam umnjak bez standardne anestezije i nije bilo ni približno kao vađenje krajnika u dobi od 25 godina. Kako je gospođa rekla, to je stalna bol, jer ne možete cijelo vrijeme biti pod tabletama, a boli vas svaki gutljaj. Prvi dan nakon operacije na meniju čaj, dva tjedna nikakva kruta hrana. Mene nitko nije bio na to upozorio, a voljela bih da je. :-(
prije 21 dan, 04:55
1 2 Sljedeći