Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Dioptrijski pregled u optici?

Pozdrav svima :) Trebala bih ići na pregled vida koji već dulje vrijeme odgađam. Naime, trenutno imam naočale koje koristim za čitanje, rad za računalom i slično. Stare su već skoro 7 godina i tada sam na pregledu bila u Optotimu. Osjećam da mi više ne odgovaraju i da trebam nove. E sad, dvoumim se otići ponovno u optiku na pregled vida (o Andi razmišljam) ili prvo otići oftalmologu na pregled pa s tim nalazom po naočale? Znam da je razlika u pregledima (iako ne znam koja točno), čitala sam iskustva i također su različita. Nekako mislim s obzirom da do sada nisam imala veliku dioptriju i prevelikih problema s vidom da je ok da odem u optiku ponovno, no želim kvalitetne naočale koje će mi odgovarati i za dulje vrijeme te se ne bi htjela zeznuti. Vaša iskustva i savjet?
2020 12 14
Pregled vida se radi u oftalmologa, ako želite stručan i potpun pregled. Pogotovo ako ste stariji od 40 kad već prirodno znaju početi degenerativni procesi oka.
2020 12 14
Ja sam baš nedavno obavila pregled u Optotimu i po njihovom receptu naručila naočale preko neta (trebale bi stići kroz par dana). Prvi put kupujem naočale jer mi je dioptrija do sada bila mizerna (nije ni sada strašna ali me muči fokus i povremene vrtoglavice). Ono što mogu reći je da je pregled bio stvarno temeljit, pregledala me oftalmologica Augustinović koja je odlična. Jedino mi se nikako nije svidjelo što sam morala skinuti masku prilikom pregleda očne pozadine (brat mi je radio kontrolu nedavno na rebru i njemu su masku polijepili medicinskim selotejpom prilikom pregleda).
2020 12 14
> GreenQueen: > Pozdrav svima :) > Trebala bih ići na pregled vida koji već dulje vrijeme odgađam. Naime, trenutno imam naočale koje koristim za čitanje, rad za računalom i slično. Stare su već skoro 7 godina i tada sam na pregledu bila u Optotimu. Osjećam da mi više ne odgovaraju i da trebam nove. > E sad, dvoumim se otići ponovno u optiku na pregled vida (o Andi razmišljam) ili prvo otići oftalmologu na pregled pa s tim nalazom po naočale? > Znam da je razlika u pregledima (iako ne znam koja točno), čitala sam iskustva i također su različita. Nekako mislim s obzirom da do sada nisam imala veliku dioptriju i prevelikih problema s vidom da je ok da odem u optiku ponovno, no želim kvalitetne naočale koje će mi odgovarati i za dulje vrijeme te se ne bi htjela zeznuti. > Vaša iskustva i savjet? Najbolji su, najbolji: Poliklinika Optotim Doc. dr. sc. Dean Šarić, može se naručiti pregled i kod njega. Super je, VRH! Zagreb, Bogovićeva 1/III - 01/4832395
2020 12 14
Pregled u optici većinom obavljaju optometristi koji su školovani za određivanje dioptrije i uočavanje nekakvih promjena na oku za koje ukoliko ih uoče - šalju vas oftalmologu. Oftalmološki pregled je puno detaljniji pregled vezano za stanje oka (tlak, fundus itd.) i na kraju se većinom obavlja i kontrola vidne oštrine, tj. određivanje dioptrije. Ukoliko niste dugo obavili specijalistički očni pregled, nije loše otići onda doktoru. Ako se želi samo iskontrolirati dioptrija i optometrist će izvrsno obaviti svoj posao. A ukoliko nešto uoči, šalje vas dalje.
2020 12 17
Zahvaljujem svima na odgovorima! :) S obzirom da nisam jaako dugo bila, ipak ću otići baš kod oftalmologa na pregled.
2020 12 21
U optici Anda se moze obaviti besplatan pregled dioptrije i oftamoloski pregled koji nije skup :)
2020 12 23
idi u bolnicu na pregled, jer nitko nije stručniji od nji. Ja sam 10 godina hodala na preglede kod tih optičara koji nude besplatan pregled i nakon 10 godina otišla na pregled u bolnicu i tek tada shvatila da ono u dućanima nije pregled očiju nego samo provjera dijoptrije.
2021 01 03
Ovo se isplati, kompletan pregled U bolnici se čeka godinu dana, tražila sam termin nedavno. Užas https://www.ponudadana.hr/zdravlje/vid-naocale-lece/Kompletan-oftalmoloski-pregled-u-Poliklinici-Optotim-pridruzite-se-tisucama-zadovoljnih-korisnika-ponude-za-samo-99-kn-53545_1?gclid=CjwKCAiA_9r_BRBZEiwAHZ_v19Nw-YItoVj3hIrwB97gyu4WRPmz1GHFa7e0cVLFPgfc5UpbtxzXRhoCGXEQAvD_BwE#_
2021 01 09
> TinTina987: > Ovo se isplati, kompletan pregled > U bolnici se čeka godinu dana, tražila sam termin nedavno. Užas > https://www.ponudadana.hr/zdravlje/vid-naocale-lece/Kompletan-oftalmoloski-pregled-u-Poliklinici-Optotim-pridruzite-se-tisucama-zadovoljnih-korisnika-ponude-za-samo-99-kn-53545_1?gclid=CjwKCAiA_9r_BRBZEiwAHZ_v19Nw-YItoVj3hIrwB97gyu4WRPmz1GHFa7e0cVLFPgfc5UpbtxzXRhoCGXEQAvD_BwE#_ Dobra je ponuda da. Istu takvu sam kupila preko Ponude dana prije 7 godina kada sam bila na prvom pregledu. Sada sam se tek sjetila da je to ipak bio oftalmološli pregled, samo sam morala još nešto nadoplatiti. Odlučila sam da ću svakako otići na kompletan oftalmološki s obzirom da je prošlo dugo razdoblje od kada nisam bila. Vjerojatno ću se naručiti privatno tu u Osijeku s obzirom da sam također čula da se dugo čeka....
2021 01 09
bitno ti je samo da ti odrede dioptriju metodom citanja slova na tablici, a ne samo kompjutorski. kompjuterski je oko 60% tocno, to je samo okvir da znaju s kojim stakalcima krenuti. pozeljno je i da ti izmjere ocni tlak, pogledaju mreznicu (gonioskopiju) i roznicu. a to rade najcesece bas na oftalmologiji.
2021 03 25
Uzimati Visoptic Duo mi je preporučio oftalmolog u svrhu prevencije. Ima prirodan sastav, sigurno će biti koristan za tijelo. Poslušala sam ovaj savjet i zadovoljna sam. Bio sam jako zadovoljan sastavom - cijelim kompleksom vitamina i ekstrakata borovnica i šipka. Plus hijaluronska kiselina. I na kraju prijema primijetio sam da počeo jasnije vidjeti predmete.
2022 07 13
![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/e9b075c1f538a475c5e4903115732c0b.jpg)
2023 10 05
![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/8f108d7831873193d1bddf787630f723.jpg)
2023 10 05