Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Krpelji i psi, pomoć

Pozdrav! Imam psića i trebam pomoć vas koji također imate čupavce. 😃 Što koristite protiv krpelja, a da zaista djeluje 100%? Naime, prvo su nam u pet centru preporučili ogrlicu zbog koje je dobio blagu alergijsku reakciju, tako da to više nije opcija. Zatim smo probali s ampulama koje se stavljaju svakih 3 tj, međutim jučer smo našli krpelja na njemu i imam osjećaj da to djeluje samo par dana kako treba. Sad ih zaista ima mnogo vise nego prijašnjih godina, bar mi se tako čini. Kakva su Vam iskustva sa sprejevima? Hvala puno! 💖
2022 04 22
Bok, ja sam sa svojima isprobavala svasta, no ogrlice i sprejevi nam nikako nisu odgovarali. Samo su nam se ampule pokazale korisnima. Istina je da se malo cesce moraju stavljati, no jedino njih koristim i nemamo problema s krpeljima. Zna se tu i tamo desiti da se potkrade 1 pred sam istek trajanja ampule, no nista strasno.
2022 04 22
Iskustva sa sprejem protiv krpelja imam samo dok je bio štene i drugo nije smio koristiti. Nije baš bio djelotvoran. Znam da svatko ima drugačije iskustvo s različitim sredstvima. Nama su se najdjelotvornijima pokazale tablete Nexgard. Kupuju se kod vet-a odnosno u pet shopovima isključivo uz recept. Prije smo koristili ampule i uvijek smo mu skidali krpelje. Znam da nijedno od sredstava nije garancija da se krpelj neće uhvatiti, ali s tabletama se najkraće zadrže, ako se i ulove. To je moje iskustvo. Nisu baš jeftine, daju se svakih mjesec dana (35 mislim) i kupuju se prema težini peseka. Zimi mu ne dajemo ništa. Sad smo počeli i davat ćemo mu do kasne jeseni.
2022 04 22
Ja za svoga westica koristim tablete za zvakanje nexgard spectra,svaka cetiri tjedna i miran je.Trenutno smo u Istri koja je poznata po najvise vrsta krpelja.Danas sam mu jednog izvadila pokraj oka,nije vise bio ziv.Dva su ispala ,nisu se primila.Od ogrlice mi je kao stene dobio teski dermatitis,a sa ampulama se ne smije kupati ,a bijeli je 🤭 .Tbl djeluju tako da u roku 48 sati krpelj ugine a ove spectra su ujedno i zastita protiv svih vrsta parazita .Nista nije sto postotno ucinkovito ,ali nama se ovo pokazalo najucinkovitije i najzgodnije...Tablete kupujete kod svog veterinara ili od njega dobijete recept pa ih kupite u pet centru.Zadnju smo kupili bez recepta u ducanu za kucne ljubimce samo sam trebala ostaviti svoje podatke.
2022 04 22
Prije smo kupovali ampule protiv buha i krpelja Ali sada samo kupujemo tablete kod veterinara Proguta ju bez problema,iako sam mislila da nece htjeti I nema buha,nema krpelja,mirni smo
2022 04 22
Ja nema što nisam probala i mogu reći da nijedno sredstvo ne djeluje 100%. Trenutno ima Foresto ogrlicu i prije dva dana smo mu našli krpelja koji se baš onako dobrano napio. Ogrlicu nosi dva mjeseca. Prije toga Advantix ampule i tu sam primjetila da su ovi naši krpelji valjda već razvili otpornost na tu tekućinu. Našli smo ih nekoliko. Nexgard mi je jako praktičan, pas proguta tabletu i mjesec dana mir. Ali smo našli isto par, posušenih. S time da sam malo skeptična prema dugoročnom uzimanju tih tableta, premda veterinari kažu kako nema nuspojava. Imali smo i Scalibor ogrlicu prošlu sezonu. S njom nismo ništa našli u vrijeme dok pruža zaštitu, ali po meni ne traje dugo. Tako da zbilja ne znam što preporučiti kao najbolje...Probati pa odlučiti što vam je najpouzdanije...
2022 04 22
Hvala puno na odgovorima! ❤️ Po vašim iskustvima najbolje mi se čine tablete, pa ću probati s tim. Vidite uopće nisam ni znala za to, tako da još jednom veliko hvala!
2022 04 23
Ovisno o vrsti psa. Ja imam samojeda kojemu ogrlica nema smisla jer ima krzno i ogromnu dlaku. S ampulama je slična stvar. Najbolje su tablete, Nexgard. Može se kombinirati i još neki sprej na biljnoj bazi prije šetnje uz obavezno pregledavanje nakon šetnje.
2022 04 23
Ja imam retrivera. Sav je čupav, pa ogrlica nema smisla, jer mora doći uz kožu. Od ampula sam odustala jer nije više imalo smisla. Zadovoljna sam učinkom NexGard spectra tableta. Kupujem ih kod veterinara.
2022 04 23
Ja mojoj Beli kupim tabletu protiv krpelja u veterinara i djeluje 3 mjeseca, al jos za svaki slucaj uzmem i ogrlicu ili medaljon koji se objesi na ogrlicu ( djeluje bolje nego ogrlica ), cak ga mogu vratiti u ducan ako sam ne zadovoljna i oni mi vrate novac. Jednom sam koristila one ampule tj kapljice i jadna je dobila ranicu na tom mistu i non stop se cesala pa ne kupujem vise to.
2022 04 24
Ja koristim tablete SIMPARICA i ne nalazim krpelje, kada idem na mjesta gdje ih ima puno, u sumu, nasip i kad je najezda krpelja, znaci kraj zime i jesen, dotatno pospricam sa buhačem ili autanom da ih odbija.ali uvjek nakon setnje prođem sa cesljem kroz dlaku da neki i na mene ne došeta. Ogrlice su mi koma, a i neke ampule znaju izazivati svrbež.
2022 04 24
> Sunny61: > Ovisno o vrsti psa. Ja imam samojeda kojemu ogrlica nema smisla jer ima krzno i ogromnu dlaku. > S ampulama je slična stvar. > Najbolje su tablete, Nexgard. > Može se kombinirati i još neki sprej na biljnoj bazi prije šetnje uz obavezno pregledavanje nakon šetnje. Također samojed i isto samo tablete pomažu 🙂
2022 04 24
Izgleda da su tablete ipak najbolje. Mi smo sada psu dali Bravecto (traje 12 tjedana). Veterinarka je također rekla da s tabletama imaju najbolji feedback. Naravno, ovo sam sve doznala dok smo se liječili od piroplazmoze.
2022 04 25
Foresto ogrlica godinama. Krpelja nikad. Srećom moja nije nikad imala nikakvu alergijsku reakciju. Skeptična sam što se tiče tableta ne u smislu učinka nego općenito pilulama za sve i svašta, kako za sebe, tako i za svog ljubimca.
2022 04 25
Ogrlice su smece, cisto bacanje para. Moja ove godine oba nose ogrlicu, pa opet pokupe krpelje. Jedan ima foresto, drugi onu biljnu iz muellera od 50 kn, nema razlike u ucinkovitosti. Lani smo stavljali usporedo advantix ampulice, i neke biljne i opet je bilo krpelja. Jos nam preostaje probati tablete
2022 04 26
1 2