Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Vlasnici pasa koji ostaju sami doma, molim pomoć :)

Bok svima, nadam se da će mi netko moći pružiti neki savjet (a da nije akupuntura, do toga ću doći kasnije 😓 ) Uskoro se selim iz stana kojeg dijelim sa mamom i bratom. Imamo peseka već 5 i pol godina koji nije navikao biti sam doma, jer smo rotacijom svi nekako bili sa njim. Kako sam odlučila preseliti se sa dečkom nakon dugo godina veze, došlo je i pitanje psa. Moji doma ne žele da pas ostane s njima jer svi rade, oboje suprotne smjene (meni još više odgovara jer ga želim uzeti sa sobom). E sad, pitanje je, kako naviknuti takvog psa da bude sam doma? Radim od doma tako da ću većinu vremena biti s njim, ali imat ću par dana u tjednu gdje će on morati biti sam cca 4 sata kada moram na faks zbog vježbi i seminara. To su jutarnji sati, a dečka tada nema doma. Javila sam se i nekoliko veterinarskih ambulanti od kojih je jedna predložila.. akupunturu za psa (najozbiljine... 😂 ) Trebala bi nadodati da je udomljen i vjerojatno ima strah od napuštanja, ne znam što mu se sve događalo prije nego što smo ga uzeli, a ne želim ni zamisliti. Situacije su takve da, dok se tuširam, on leži ispred vratiju. Cvili kada zatvorim vrata i slično. Ima li tko kakve savjete? Netko tko ima psa koji mora biti sam nekoliko sati dnevno ili više od toga? Kako ste uspjeli psa na to naviknuti? Sve je dobrodošlo!!
2022 08 27
Pas se na sve navikne. Ako nije destruktivan onda će biti ok. Pazi da ima vode, ležaj i već što ga tješi. Naša kada ostaje sama doma ide leć na naše krevete. Moram zatvara vrata od soba. Ili ako ostane neka majica od nas ili djece na kauču, odmah legne na nju. Plišani od djece su isto vrhunski jastuci..... Dakle, nosi neku staru majicu par dana i neka miriše na tebe. Stavi mu u košaru ili gdje već spava. I za prvi put odi do trgovine ili slično na pola sata i osta i ga samog. Pa polako, svaki dan dulje. Njimaa je bitno da znaju da će se gazda vratiti.
2022 08 27
Iskreno, jako ste pogriješili što ga niste od samog početka navikavali na to da bude sam doma...sad bi mu mogao biti šok. Dobro je sto pas nije štene, odrasli psi najčešće manje paničare i ,,razumniji" su. Naviknut će se  :) ostavljajte ga prvo na kratko (odete do ducana ili nesto)... sve ce biti ok, OSIM ako nema separacijsku anksioznost....tad to ide vrlo tesko, zapravo nikako. Moj prvi pas je imao i nista nije pomoglo - urlikao bi od naseg odlaska do povratka. Strasno je bilo. U dvije godine nismo uspjeli, a onda smo udomili kujicu i s njom je ostajao bez problema, satima. Ona je 7 godina bila s njim, nikad sama doma, ostajali su uvijek skupa... kad je on umro, iako smo se bojali da će biti drame, ostajala je sama bez problema. Zato ce se i vaš naviknuti (osim ako nema SA) Vera vam je napisala super savjete, probajte tako. I obavezno ga prošetajte prije nego ga ostavite, da ne bude nervozan ako mu se npr.piški Sretno!  
2022 08 27
Ovo sa majicom ću definitivno probati. Cure hvala vam puno! Selim se za mjesec dana tako da pokušavam svaki dan sa malim promjenama, da me nema cca 15 minuta, on bude sam u boravku, pa se ja vratim u stan, to smo za sada krenuli pa ćemo vidjeti kako će ići. :)
2022 08 27
> Sandrlje: > Iskreno, jako ste pogriješili što ga niste od samog početka navikavali na to da bude sam doma...sad bi mu mogao biti šok. > Dobro je sto pas nije štene, odrasli psi najčešće manje paničare i ,,razumniji" su. > Naviknut će se  :) > ostavljajte ga prvo na kratko (odete do ducana ili nesto)... sve ce biti ok, OSIM ako nema separacijsku anksioznost....tad to ide vrlo tesko, zapravo nikako. > Moj prvi pas je imao i nista nije pomoglo - urlikao bi od naseg odlaska do povratka. Strasno je bilo. U dvije godine nismo uspjeli, a onda smo udomili kujicu i s njom je ostajao bez problema, satima. > Ona je 7 godina bila s njim, nikad sama doma, ostajali su uvijek skupa... kad je on umro, iako smo se bojali da će biti drame, ostajala je sama bez problema. Zato ce se i vaš naviknuti (osim ako nema SA) > Vera vam je napisala super savjete, probajte tako. > I obavezno ga prošetajte prije nego ga ostavite, da ne bude nervozan ako mu se npr.piški > Sretno! >   Hvala :D
2022 08 27
Imam psa starog dvije godine. Sestra i ja idemo u školu smjene su jutro/podne a tata radi do duše sad je pronašao drugi posao u drugom gradu tako da smo u principu same. Pas ostaje neka 4 sata sam ovisi o tome kad sestri ide vlak/bus. Bez problema ga ostavimo samog. Naravno u početaku je bilo malo cviljenje ali je prestalo. Prije nego otilazim prošećem ga, nahranim i pripremim frišku vodu te maknem sve što mislim da bi mogao razvući/izgristi itd. ali u većini slučajeva ne bude ništa osim ako ostavim smeće 🙈. Savjetujem Vam da krenete s privikavanjem na način da ga svaki dan ostavite po 10,20 minuta u stanu samog i izađete na stubište ili odete do pekare/prodavaonice te se vratite. S vremenom povećavate to na pola sata sat vremena a prije nego otilazite pomazite ga i dajte mu igračke i poslastice. Možete mu ostaviti i upaljen tv tako da misli da je netko tu. Bude se brzo privikao. U najgorem slučaju imate
2022 08 27
Upalite mu tv ili pustite neku glazbu/radio dok vas nema
2022 08 27
> katarinaat: > Imam psa starog dvije godine. Sestra i ja idemo u školu smjene su jutro/podne a tata radi do duše sad je pronašao drugi posao u drugom gradu tako da smo u principu same. Pas ostaje neka 4 sata sam ovisi o tome kad sestri ide vlak/bus. Bez problema ga ostavimo samog. Naravno u početaku je bilo malo cviljenje ali je prestalo. Prije nego otilazim prošećem ga, nahranim i pripremim frišku vodu te maknem sve što mislim da bi mogao razvući/izgristi itd. ali u većini slučajeva ne bude ništa osim ako ostavim smeće 🙈. Savjetujem Vam da krenete s privikavanjem na način da ga svaki dan ostavite po 10,20 minuta u stanu samog i izađete na stubište ili odete do pekare/prodavaonice te se vratite. S vremenom povećavate to na pola sata sat vremena a prije nego otilazite pomazite ga i dajte mu igračke i poslastice. Možete mu ostaviti i upaljen tv tako da misli da je netko tu. Bude se brzo privikao. U najgorem slučaju imate Jel i dalje cvili kada odete neko dulje vrijeme? Sada vježbam ovo baš da odem do dućana dok je on sam, dok sam na stubištu čujem kako laje, pa cvili, a kad se vratim - bude tišina. Nadam se da će samo to lajanje s vremenom kraće trajati i da se privikne da se ja uvijek vratim. Znam da je njima sve ovo veliki stres pa ću probati to mic po mic
2022 08 28
> Desinićka: > Upalite mu tv ili pustite neku glazbu/radio dok vas nema Ovo je odlična ideja, hvala ti. Vidim da ima dosta onih relaxing music for dogs, ali mislim radije ostaviti radio da čuje ljudske glasove, kao i kad je netko doma.
2022 08 28
> fashionitem: > > katarinaat: > > Imam psa starog dvije godine. Sestra i ja idemo u školu smjene su jutro/podne a tata radi do duše sad je pronašao drugi posao u drugom gradu tako da smo u principu same. Pas ostaje neka 4 sata sam ovisi o tome kad sestri ide vlak/bus. Bez problema ga ostavimo samog. Naravno u početaku je bilo malo cviljenje ali je prestalo. Prije nego otilazim prošećem ga, nahranim i pripremim frišku vodu te maknem sve što mislim da bi mogao razvući/izgristi itd. ali u većini slučajeva ne bude ništa osim ako ostavim smeće 🙈. Savjetujem Vam da krenete s privikavanjem na način da ga svaki dan ostavite po 10,20 minuta u stanu samog i izađete na stubište ili odete do pekare/prodavaonice te se vratite. S vremenom povećavate to na pola sata sat vremena a prije nego otilazite pomazite ga i dajte mu igračke i poslastice. Možete mu ostaviti i upaljen tv tako da misli da je netko tu. Bude se brzo privikao. U najgorem slučaju imate > Jel i dalje cvili kada odete neko dulje vrijeme? Sada vježbam ovo baš da odem do dućana dok je on sam, dok sam na stubištu čujem kako laje, pa cvili, a kad se vratim - bude tišina. Nadam se da će samo to lajanje s vremenom kraće trajati i da se privikne da se ja uvijek vratim. Znam da je njima sve ovo veliki stres pa ću probati to mic po mic Ne, navikao se. Kada izlazimo legne na krevet i miruje drugim riječima ne cvili i ne laje. Sretno!
2022 09 05