Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

O djeci /

Konstantni kasalj kod djece

Pozdrav svima, imam curicu skoro ce 4.god. Ide redovno u vrtic,ali vec duze vrijeme vuce kasalj, pa joj se pojaca, pa skoro prestane,pa opet pocne kasljat do te mjere da se gusi. Bila je na pregledu, i nije se culo nista na plucima da bi nas slali na daljnje pretrage, nego kao to vam normalno,u vrticu je pokupila, proci ce. Ona spava i kaslje kao luda. Probala sam vise vrsta sirupa, mazem je s guscjom masti,inhaliram,ali eto nista ne pomaze. Kako ste vi rijesile kasalj? Hvala
2022 11 28
Pozdrav Prvo sam mislila napisati inhaliranje, a vidim da ste to napisali. Stavljala sam sitno narezanog luka kraj kreveta.Čaj od lovora (neznam za koju je dob) čaj od korijena bijelog sljeza, oblog od maslinovog ulja, meda i brašna, zalijepiti na prsa(ako nije alergična na med) sirup od borovih iglica A možda alergija na nešto?
2022 11 28
Pozdrav, mi smo imali istih poteskoca sa cetverogodisnjakom, nakon sto je prebolio coronu konstantno suhi kasalj, po danu i po noci..nekoliko puta usred noci isli na hitnu i otkantali nas da je sve u redu, kao postcovid sindrom. svakavi sirupi nisu bili od pomoci. nakon natezanja sa pedijatricom poslala nas na vadjenje krvi za alergije i nalaz mu bio povisen pa samo obavili i alergijsko testiranje..alergija na grinje..dali su nam neki sirup i ventolin i sada je klinac super
2022 11 28
Probajte napravit čaj od luka. Ja sam svojoj dvogodišnjakinji to davala i prošlo je.
2022 11 28
> littlegirl: > Probajte napravit čaj od luka. Ja sam svojoj dvogodišnjakinji to davala i prošlo je. Pokušavam umetnuti sliku al mi ne ide ugl 1 šalica nasjeckanog luka, 1 šalica šećera, 1 šalica vode. Sve kuhati 15tak min i onds procijediti a luk kroz cijedilo pritiskati da se malo propasira. Davati 1/2 žlice par puta dnevno. Držati u hladnjaku. Koristiti max 5 dana.
2022 11 28
Sastojci za sirup od lovora 6 listova lovora 2,5 dl vode 6 jušnih žlica smeđeg šećera ili meda 1 iscijeđeni limun. Priprema Zagrijte vodu. Dodajte lovorove listove i kuhajte ih u posudi zatvorenoj poklopcem 6 – 10 minuta. Nakon toga izvadite listove lovora iz posude, a tekućinu prenesite u lonac u kojem ćete kasnije praviti sirup. U nju umiješajte šećer i iscijeđeni limun. Miješajte dok se šećer ne otopi. Vaš domaći sirup za kašalj od lovora je spreman, a s hlađenjem on postaje gušći. Može ga držati u hladnjaku nekoliko dana. Najbolje je popiti ga u tri dana. Par puta dnevno po žličicu.
2022 11 28
Uhf, borbe s time svako malo. Izvučemo inhalacijom, ali s lijekom kojeg nam je dala pedica i koji se kapa u fiziološku. Prištekam ju dvaput dnevno na inhalator. Preko dana povremeno lizalice za kašalj. Traje cijeli tjedan, ali dva tri dana bude tak grozno da mi srce puca. I tako svako malo. To je kod nje kašalj koji je povezan sa šlajmom iz nosa. Najviše pomogne i ispiranje nosa fiziološkom, ali to ju doslovno moramo držati dok ona vrišti i baca se, no nema nam druge.
2022 11 28
> Ametista: > Pozdrav svima, imam curicu skoro ce 4.god. > Ide redovno u vrtic,ali vec duze vrijeme vuce kasalj, pa joj se pojaca, pa skoro prestane,pa opet pocne kasljat do te mjere da se gusi. Bila je na pregledu, i nije se culo nista na plucima da bi nas slali na daljnje pretrage, nego kao to vam normalno,u vrticu je pokupila, proci ce. > Ona spava i kaslje kao luda. > Probala sam vise vrsta sirupa, mazem je s guscjom masti,inhaliram,ali eto nista ne pomaze. > Kako ste vi rijesile kasalj? > Hvala Moja kćer je kašljala dok joj zubići rasli. Išli isto sve pretrage i srca i inhalacije ,poslije prestao,ali da užasan zvuk iz dubine kao teški bronhitis, slina ju tada iritirala pogotovo dok spava . A isto tako ako je prehlađena to se sve spoji užas i znala povračati i svašt,Ima u ljekarnoj te lizalice i sl ,pa zna olakšati ,inhalacije ,u sobu joj stavite preko noći kapi se kupi za inhalaciju u posudu prelije se vodom i ostavite preko noći za u sobi možda ju i suhi zrak smeta grijanje ,negdje na polici povišeno , stavite naravno da ne može dohvatiti.
2022 11 29
Hvala vam na pomoci i savjetima. Nisam znala za caj od luka e to cu probati. Pedijatrica nam dala kapi Salbutamol koje mjesam s fizioloskom otopinom, malo je bolje ali jos traje... Nafam se da ce biti bolje.
2022 12 02
Pozz,evo jedan stari recept-kupite na tržnici crnu rotkvu,izdubite je i unutra navečer stavite žlicu meda .Ujutro dijete popije tu tekućinu. Izdubite i opet sve ispočetka .Pomaže kod svih vrsta kašlja i za djecu i za odrasle.
2022 12 02