Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Psihologija /

Ideje za mini vjenčanje

Pozdrav cure 😊 Skupljam ideje i savjete za jedno malo, skromno vjenčanje u krugu obitelji, do 30ak ljudi. Voljela bih da Vi koje ste imale slično napišete Vaša iskustva, na što obratiti pažnju, kako je to izgledalo kod Vas i slično. Angažirati li nekoga tko se bavi profesionalno fotkanjem ili možda pronaći nekoga komu je fotografija hobi? Dvoumimo se oko glazbe, uzeti nekoga ili ipak ne. Niti jedno od nas dvoje nismo za klasičnu ceremoniju od nekoliko stotina ljudi, dolazak po mladu, kupovanje mlade i slično- želimo da bude skromno i elegantno i da uz nas budu ljudi koji su uvijek tu. Hvala unaprijed za svaki odgovor, ideju i savjet 😊
prije 24 dana, 08:32
Bok! Mi smo prošle godine imali tako malo vjenčanje iako sam iz velike obitelji i nekoć sam maštala o baš 500+ gostiju. Vrlo lako bi takvo i bilo da me nije ta faza prošla. Uglavnom, svakako angažirajte fotografa. Ne bih preporučila nekoga kome je to hobi, nije da im ne vjerujem 100%, i čast izuzecima, ali bolje se snalazi u svemu netko tko se time bavi već neko vrijeme. Imali smo DJ-a i svi smo bili oduševljeni. Ovo mi je ujedno i prva svadba na kojoj je bio DJ a ne neka grupa/tamburaši i stvarno je ispalo odlično (rekli su to i svi gosti 😂). Vjenčanje je bilo u manjoj dvorani Riverside Garden-a. Super izbor jer smo imali i vanjski dio - za pušače. Na kraju smo i mi ostali se znali malo rashladiti vani. Budući smo već godinu dana živjeli skupa, kod nas smo imali organiziran catering prije odlaska u crkvu. Također nisam htjela nikakvo kupovanje mlade, ono s podvezicom u sali, itd. Bilo je elegantno, intimno ali jako veselo vjenčanje. Ako zatrebaju preporuke za sve navedeno, rado nadodam. ☺️
prije 24 dana, 10:26
> KreativnoSelo: > Bok! > Mi smo prošle godine imali tako malo vjenčanje iako sam iz velike obitelji i nekoć sam maštala o baš 500+ gostiju. Vrlo lako bi takvo i bilo da me nije ta faza prošla. > Uglavnom, svakako angažirajte fotografa. Ne bih preporučila nekoga kome je to hobi, nije da im ne vjerujem 100%, i čast izuzecima, ali bolje se snalazi u svemu netko tko se time bavi već neko vrijeme. > Imali smo DJ-a i svi smo bili oduševljeni. Ovo mi je ujedno i prva svadba na kojoj je bio DJ a ne neka grupa/tamburaši i stvarno je ispalo odlično (rekli su to i svi gosti 😂). > Vjenčanje je bilo u manjoj dvorani Riverside Garden-a. Super izbor jer smo imali i vanjski dio - za pušače. Na kraju smo i mi ostali se znali malo rashladiti vani. > Budući smo već godinu dana živjeli skupa, kod nas smo imali organiziran catering prije odlaska u crkvu. > Također nisam htjela nikakvo kupovanje mlade, ono s podvezicom u sali, itd. > Bilo je elegantno, intimno ali jako veselo vjenčanje. > Ako zatrebaju preporuke za sve navedeno, rado nadodam. ☺️ Zvuči super i jako mi je drago da je to doista bio Vaš dan iz snova i da ste napravili onako kako ste samo Vi htjeli. 😊 jeste li imali revere/ružmarine? Kako je išlo darivanje, kao u klasičnim svatovima, poslje ponoći ili? Nisam nikada bila na tako nekakvom mini vjenčanju pa ne znam ni kako bi organizirala isto, jedino što znam je da ne želim “parade kiča”. Voljela bih si sama dekorirati prostor, nešto jednostavno s ukusom tako da cvjećare uopće ne bi angažirala, jedino za buket.
prije 24 dana, 13:34
Nismo imali revere jer se u kraju otkud su moji roditelji (Hercegovina) to plaća. Hoću reći, htjeli smo izbjeći bilo kakvo davanje novaca od strane gostiju a u smjeru nas ili neke treće osobe. U Hercegovini tri djevojke kite reverima te valjda kasnije one podijele novce. Budući je baš najuži krug i s moje i suprugove strane bio nismo htjeli apsolutno nikakvo trošenje gostiju na taj dan. Što se tiče poklona - i kumovima i obiteljima smo rekli da nam ne nose nikakve poklone.. nama je ovo, izuzev vjenčanja u crkvi gdje je sve ozbiljnije ☺️ došao kao cjelodnevni i noćni tulum. Želja nam je bila da se svi proveselimo, ozakonimo naše zaruke i to je to. Na kraju su nam ipak svi pri dolasku u našu kuću dali kuverte s novcima… jer nismo imali, kako sam rekla, zamišljeno darivanje u sali… no gosti su odlučili zaribati nas.
prije 24 dana, 17:28
Na izbor u sali smo imali da se slože okrugli stolovi ili jedan dugački. Kako nas nije bilo puno izabrali smo dugački te smo tu angažirali dekoraciju od strane jednog cvjetnog salona. Na pinterestu sam našla što mi se svidjelo - te takav upit poslala na nekoliko adresa. Dekoracija je bila od bijelog cvijeća (hortenzije, ruže i gipsofile) po sredini stola, u srebrnim i prozirnim vazama te ispred nas veliki srebrni svijećnjak sa svijećama. Tokom noći su svjetla bila prigušenija pa je još romantičnije djelovao cijeli stol. Kod nas sam se za dekoracije ja pobrinula - isto nakupovala bijelog cvijeća (ruže, ljiljane, gipsofile i što je tad još bilo aktualno, ne mogu se sjetiti imena) u kombinaciji sa eukaliptusom. To sam išla na Dolac, kod dvije žene kod kojih inače kupujem cvijeće sam kupovala. Buket mi je radila prijateljica, bio je od umjetnih svilenih ruža i kombinacija srebrnih cirkona i detalja. Htjela sam da mi ostane za uspomenu i o tome sam odlučila još prije 10 god. Prije nego sam tako odlučila, prijateljice su me savjetovale ako idem na cvjećarne tražiti buket da ne naglasim da je za vjenčanje jer mu abnormalno skoči cijena. Pronađete neku inspiraciju na pinterestu i sl. Cropajte da se ne vidi u pozadini vjenčanica 😂 pa bi trebali proći povoljnije.
prije 24 dana, 17:29
Uglavnom, i na krpicama ima dosta cura koje rade revere. Mogu Vam preporučiti i jednu ženu koja je jako povoljna, ako ste u Zagrebu, pa pošaljete upit o cijeni. ☺️ Za dekoraciju u crkvi nam je župnik rekao da mogu to i časne, platili smo 50€ za tu uslugu… Pristali smo jer nam je ta crkva na drugom kraju grada, ja sam cijelo prijepodne na dan svadbe imala dogovorenu frizuru, šminkanje i brzo presvući se doma, a nisam htjela nikoga drugoga gnjaviti da isto tako leti na tu lokaciju uređivati crkvu pa nam se ova opcija učinila kao logična i jednostavnija. Obožavam organizaciju kojekakvih događaja, no u jednom trenutku, iako je baš malo vjenčanje, zakomplicirala nam se stvar sa salom za vjenčanje - samo 10ak dana prije svadbe su otkrili da je druga organizatorica s kojom mi nismo komunicirali na isti dan rezervirala salu za proslavu dječjeg rođendana. Ponudili su nam zamjenski restoran, no odbili smo zbog lokacije, veličine prostora i općenito svega što nam se svidjelo na ovoj prvoj lokaciji. Pokušajte što manje obaveza si natovariti u vezi organizacije. Iako sam ja sa svima redovito i dosta brzo komunicirala i sama sve organizirala ova situacija mi je skinula barem 10 god života. Na kraju smo mi ostali na prvotnoj lokaciji, kapara je odavno bila uplaćena, pozivnice sa lokacijom proslave podijeljene no ostao je baš malo gorak okus. U sali smo imali super konobare, vrlo prijateljski nastrojene pa je se, taj dojam, skoro izgubljenog prostora, brže zaboravio.
prije 24 dana, 17:37
Budući ćete imati ipak malo više gostiju nego mi, pokušajte darivanje napraviti možda prije ponoći. Mi smo u sali bili oko 18:30 već, bilo je i manje djece pa da ne krenu već spavati po stolcima, ako je i kod vas takav slučaj, malo pomaknite darivanje. Mi smo i tortu i dolazak općenito u salu stavili ovako nešto ranije od uobičajenog baš radi male djece. A i vjenčanje u crkvi nam je bilo u 16h, termin iza nas u 17:30 tako da je ispalo taman za pofotkati se po crkvi, izvan i krenuti prema sali.
prije 24 dana, 17:45
Jaaako ste dragi, hvala Vam puno na ovim detaljnim odgovorima. 🥰 Super je ideja za buket umjetnog cvijeća, toga se uopće nisam sjetila. Ja sam si isto pronašla ideje za dekoraciju na Pinterestu, a materijal našla na sheinu pa sam si mislila sama napraviti nešto minimalno budući da imam vremena. Revere ne bi ni ja isto. Moramo još malo prodiskutirati o glazbi, voljela bih isto da se zabavimo i da sve bude opušteno.
prije 23 dana, 19:33
Možete odabrati da li želite revere za sve goste ili samo roditelje i kumove. U zadnje vrijeme su popularne i narukvice za žene Ako imate ružmarina, možete i njega, ali nekako su modernije varijante izbacile ružmarine. Za buket je meni nekako ipak ljepše živo cvijeće,ipak je to jednom u životu Što se tiče dekoracije za salu, nismo htjeli pretjerivati, naručili smo balone s ebaya i na stolu smo imali zdjelice sa plutajućim svijećama Auto isto nismo ništa posebno ukrašavali, samo mašne i trake.
prije 23 dana, 05:42
> Sirenica15: > Jaaako ste dragi, hvala Vam puno na ovim detaljnim odgovorima. 🥰 Super je ideja za buket umjetnog cvijeća, toga se uopće nisam sjetila. Ja sam si isto pronašla ideje za dekoraciju na Pinterestu, a materijal našla na sheinu pa sam si mislila sama napraviti nešto minimalno budući da imam vremena. Revere ne bi ni ja isto. Moramo još malo prodiskutirati o glazbi, voljela bih isto da se zabavimo i da sve bude opušteno. Ma nema na čemu & hvala. 🥰 Ja sam čula od jedne cvjećarke zao komentar: umjetni buket - umjetni brak. Zavidna jer mi je prijateljica, koja joj je konkurencija, radila buket. Ne vjerujem u te bapske priče a htjela sam da mi ostane za uspomenu. Sad zadnjih godina vidim da sa buketa neke žene otrgnu nekoliko cvjetova te se to stavi u kalup sa epoksi smolom. Davno sam slala upit jednom obrtu koji se time bavi i cijene su poprilične a to na kraju i ne bude izvorni izgled buketa. Želim Vam svu sreću i da sve prođe kako ste zamislili! Vjerujem da bude. 🥰 Ako koji savjet još zatrebate, slobodno možete posati i u inbox. ☺️
prije 23 dana, 07:35
> micick: > Možete odabrati da li želite revere za sve goste ili samo roditelje i kumove. U zadnje vrijeme su popularne i narukvice za žene > Ako imate ružmarina, možete i njega, ali nekako su modernije varijante izbacile ružmarine. > Za buket je meni nekako ipak ljepše živo cvijeće,ipak je to jednom u životu > Što se tiče dekoracije za salu, nismo htjeli pretjerivati, naručili smo balone s ebaya i na stolu smo imali zdjelice sa plutajućim svijećama > Auto isto nismo ništa posebno ukrašavali, samo mašne i trake. Mi smo aute mašnama i balonima. Cijela tema nam je bila srebrno bijela pa smo tako i to kombinirali. Jednom je u životu, najčešće, da, no evo baš sam iznad navela koja je opcija za sačuvati dio takvog buketa i nije isplativa a niti buket izgleda kako je izgledao na dan vjenčanja. Svatko ima svoj ukus i želje. Umjetni se mogu napraviti tako da zasjene nekoliko kala povezanih bijelom satenskom trakom ili ruža … Mislim također da ružmarin kao rever polako pada u zaborav. Narukvice su jako popularne no može se i bez toga svega.
prije 23 dana, 07:39