Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Eucerin Epigenetic serum

Probao netko ovo "čudo"? Odbija me alcohol denat visoko u sastavu, ali možda ostatak formulacije poništava negativne efekte. Ne sviđa mi se ni parfem kao sastojak, baš su ga morali ubaciti... Epicelline je glavni junak priče, aktivator mladenačkih gena u koži, a u sastavu je iza parfema 👀. Sastav: Aqua, Alcohol Denat, Butylene Glycol, Glycerin, Ricinus Communis Seed Oil, Octyldodecanol, Dibutyl Adipate, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Dihydromyricetin, Sodium Hyaluronate, Glycine Soja Germ Extract, Glycyrrhetinic Acid, Tocopherol, Propylheptyl Caprylate, Caprylic/Capric Triglyceride, Distarch Phosphate, Glyceryl Stearate, Lauroyl Lysine, Succinoglycan, Xanthan Gum, Gellan Gum, Diethylhexyl Syringylidenemalonate, Citric Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Sodium Metabisulfite, Phenoxyethanol, Parfum, Epicelline, Dihydromyricetin, Succinoglycan
2024 11 27
pratim 😅
2024 11 27
Baš me briga kaj ima unutra, glavno da ima efekta🤣🤣🤣 vidim, ovo djeluje na svim razinama. Meni eucerin nije baš uvjerljiva kozmetika, al ako ima koji tester u ljekarni, probam pa javim. Zašto je alcohol denat štetan?
2024 11 27
Alcohol Denat isušuje kožu i u visokim koncentracijama djeluje iritirajuće.
2024 11 27
> Nitospitos: > Baš me briga kaj ima unutra, glavno da ima efekta🤣🤣🤣 vidim, ovo djeluje na svim razinama. Meni eucerin nije baš uvjerljiva kozmetika, al ako ima koji tester u ljekarni, probam pa javim. > Zašto je alcohol denat štetan? Uništava hidrolipidnu barijeru i djeluje isušujuće, ometa sintezu kolagena i elastina i razara ih, sprječava pravilno cijeljenje rana, potiče iritacije i proupalne procese u koži i kao takav je zapravo pro-age sastojak.
2024 11 27
Ne bih, hvala. Volim kreme s jednostavnim imenima i sastojcima. I prirodna ulja za lice. Koža se treba hidratizirati i trebamo joj pružiti masnoću kako bi se manje borala. To da ćete biti mlađi i ljepši od krema s milijun sastojaka, malo morgen. Pogledajte samo popis sastojaka koliki je. Sve da to stavim na lice? To je meni samoubojstvo, ne volim da netko eksperimentira ni zarađuje na meni. To da će mi krema aktivirati mladenačke gene, meni koja imam pola stoljeća? To je meni smijurija. Možda neki kemičar zna šta su svi ovi spojevi, ali meni zvuče kao da će mi se koža spaliti od silne želje da me se pomladi. Svaki dan na tržište se lansira hrpa novih proizvoda s novom, poboljšanom formulom. Ima li tome kraja? Meni su odlične ove žene koje promoviraju kreme po drogerijama. Uvjerava me da je ta krema baš najbolja za mene. Iznutra treba kožu hraniti, što više prirodne hrane i vode..
2024 11 27
Onda nećemo probat🥴... I meni su draže jednostavnije formule😃
2024 11 28
@sanjaurban Niti je sve prirodno zdravo, niti je sva kemija (većina tako zove sintetizirane spojeve) loša. Sve oko nas je kemija, ne samo umjetni spojevi, i skoro sve ima svoj kemijski naziv i formulu. Prilažem sastav jedne breskve. Što biste rekli o njemu, a da ne znate da je riječ o breskvi? Da je sama kemija, zar ne? I to je točno, ali kakva kemija? ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/0d79d03ce936a338e8f88b1f193b9db5.jpg)
2024 11 28
Sastav gore spomenutog seruma je izuzev alkohola prilično bazičan za takvu vrstu seruma, ima nešto antioksidansa i hidratantnih sastojaka. Očito cijenu pumpa samo epicelin. Nanijeti samo serum prije kreme je prilično jednostavna rutina, zar zbilja mislite da je to pretjerano? Mnoge žene u svijetu imaju 7 ili 8 koraka u njezi kože: tonik, esencija, serum, još jedan serum, hid. krema, ulje i sheet maska za noć ili SPF krema za dan. Svatko zna potrebe svoje kože. U određenoj dobi se primijeti tko je njegovao kožu lica i štitio je od sunca i ne može se reći da kreme nemaju učinka. Ovisi koje kreme i koji sastojci. Retinoli/retinoidi, peptidi i vitamin C apsolutno i dokazano djeluju na procese sinteze kolagena i elastina u koži, povećavaju izmjenu stanica kože, poboljšavaju neujednačen ten i smanjuju pigmentacije, a ceramidi popravljaju hidrolipidnu barijeru koja je nužna za zdravu kožu. Jasno je da se ne može zaustaviti starenje, to nitko ni ne tvrdi, ali se itekako može usporiti. Kreme su dio toga, zatim tretmani i zdrav način života. I vježbanje aktivira mladenačke gene. Bitno je krenuti dovoljno rano jer jednom kad se koža već počela opuštati i kad je započeo gubitak masnog tkiva lica, onda su potrebni radikalniji zahvati. Ali čak i tad odgovarajući sastojci mogu poboljšati teksturu kože i dati joj svježinu i usporiti daljnje procese starenja. Moja rutina je prilično jednostavna. Pazim na omjer cijene i kvalitete, ne kupujem pretjerano skupe brendove jer oni više naplaćuju svoje ime, nego što su zapravo dobri te pazim da kozmetika sadržava aktivne i djelujuće sastojke, a da u njoj nema iritirajućih sastojaka kao npr. alkohola (masni alkoholi mogu proći), parfema, eteričnih ulja, citronellola i sl. Inače za serum ne bih dala više od 30 eura jer nema potrebe (kad znam koliko koji sastojci otprilike vrijede), ali baš bih htjela probati ovaj Eucerinov, no ne znam kako doći do testera. Ovi testeri misteriozno nestaju negdje.
2024 11 28
jako lijepo pojašnjeno - ako slučajno naletim negdje na tester, nabavim dva ;)
2024 11 28
Je, C vitamin je baš dobar, inače volim te serume koji osvježavaju ten, rodial👍, loccitane divine harmony serum👍i ulja jer usput masiraš lice.
2024 11 28
Čovječe, Breskvica je komplicirana, al ne kužim te postotke....ne bi li zajedno trebali dat 100%, zbunjena sam....?? Izgleda mi da je u prošlom stoljeću sve bilo jednostavnije, a oko nas lijepi i mršavi ljudi, nisam neka Jugonostalgičarka u političkom smislu, ali ljudi moji, kako smo mi živjeli bez tih svih proizvoda - nije jasno kako smo uopće živi, nit smo čitali sastav na hrani nit na kremi...
2024 11 28
Ti postoci su postoci vrsta šečera u šečeru... A, nivea sa živom? DDT? Mi smo bili pokusni kunići urbanica, svašta se na nama eksperimentiralo za buduće generacije🤣🤣🤣
2024 11 28
Ulažu u buduće generacije umjesto da ulažu u nas.....grrrrrrrrrr. Neki dan sam pročitala da su opet dokazali da je odjeća s Temua kancerogena. Kao da odjeća koja nije s Temua nije proizvedena u istoj tvornici od istog materijala. Ne znam jel bolje čitat portale ili ne čitat....misliš na ona cjepiva u eksperimentu, haha, to je bio urnebes od života.....
2024 11 28
@ValerijaDM Odlično vi to sve razumijete. Pa tko je uvoznik Eucerina u Hr? Njih možda pitati....ima sigurno neka apotekarka ovdje da sazna je li proizvod u testeru uopće? Ili u nekoj apoteci zamoliti da ostave kad dobiju. Jao, ne vjerujem da netko troši testere kao kreme. Tester služi za jednom isprobat, ili dvaput......za onog tko misli i radi drukčije s testerima...testere na sunce......ajmo......
2024 11 28
1 2