Danas sam od susjede kupila domaća jaja. Predivna su, nisu sva iste veličine, ali većina jaja su velika, neka su manja, ali to je manje bitno... Bitno je da ja te kokice gledam svaki dan kako vani hodaju po travi, prirodi, svježem zraku, nisu uz cestu. Već prvi put na oko kad radite kajganu i najobičniji amater u kuhanju primjeti razliku u boji... Jedem jaja za koja znam da su sigurna, za koja znam da životinje nisu u kavezu, ne dobivaju razne kemije, ne hrane ih raznim smećem itd.
Čula sam iz pouzdanih izvora, a i to već vjerojatno znate kako rajčica nastaje koju kupujemo? Vrlo brzo... Stave takve kemikalije,da jedeš u biti otrov a ne rajčicu, izgubi se okus, boja brzo postane crvena... Salate su toliko špricane da neki ljudi koji rade u dućanima dobe plikove, razne bolesti kože kada diraju velike količine povrća.
I MI TO SVAKI DAN JEDEMO !!! Tko je za to da čim više jedemo domaću hranu nek povisi ocjenu temi! Znam da nemamo novaca za jako zdravu hranu, domaću svaki dan, ali to je samo izlika... Ova domaća jaja nisu skupa u odnosu na one u dućanu, a to su prava jaja! Ako bar nešto malo promjenimo u svom životu kao što sam ja počela sa jajima, a nastavit ću i sa nekim drugim stvarima, bit ćemo zdraviji i osjećat se bolje (ako ništa drugo, to sigurno).
Ne kažem da neću otić u dućan i kupiti što mi treba, Bože moj, ne mogu sve posaditi i hranit se samo iz vrta, nemam ni mogućnosti... No ako postoji mogućnost nešto promjeniti, bar malo, jer mjenjate to za svoje dobro, kao što sam ja kod svoje susjede počela ić za jaja, to će bit već napredak... Tko se slaže?
Danas sam od susjede kupila domaća jaja. Predivna su, nisu sva iste veličine, ali većina jaja su velika, neka su manja, ali to je manje bitno... Bitno je da ja te kokice gledam svaki dan kako vani hodaju po travi, prirodi, svježem zraku, nisu uz cestu. Već prvi put na oko kad radite kajganu i najobičniji amater u kuhanju primjeti razliku u boji... Jedem jaja za koja znam da su sigurna, za koja znam da životinje nisu u kavezu, ne dobivaju razne kemije, ne hrane ih raznim smećem itd.
Čula sam iz pouzdanih izvora, a i to već vjerojatno znate kako rajčica nastaje koju kupujemo? Vrlo brzo... Stave takve kemikalije,da jedeš u biti otrov a ne rajčicu, izgubi se okus, boja brzo postane crvena... Salate su toliko špricane da neki ljudi koji rade u dućanima dobe plikove, razne bolesti kože kada diraju velike količine povrća.
I MI TO SVAKI DAN JEDEMO !!! Tko je za to da čim više jedemo domaću hranu nek povisi ocjenu temi! Znam da nemamo novaca za jako zdravu hranu, domaću svaki dan, ali to je samo izlika... Ova domaća jaja nisu skupa u odnosu na one u dućanu, a to su prava jaja! Ako bar nešto malo promjenimo u svom životu kao što sam ja počela sa jajima, a nastavit ću i sa nekim drugim stvarima, bit ćemo zdraviji i osjećat se bolje (ako ništa drugo, to sigurno).
Ne kažem da neću otić u dućan i kupiti što mi treba, Bože moj, ne mogu sve posaditi i hranit se samo iz vrta, nemam ni mogućnosti... No ako postoji mogućnost nešto promjeniti, bar malo, jer mjenjate to za svoje dobro, kao što sam ja kod svoje susjede počela ić za jaja, to će bit već napredak... Tko se slaže?