Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Cjepivo protiv tetanusa

Nisam se cijepila u srednjoj, pa sam otišla prije tri godine doktorici opće prakse i primila cjepivo. Ima tjedan dana sam se nabola na morskog ježa i bilo je jako puno bodlji i otišla sam na hitnu to izvaditi. Pital su me jesam li primila cjepivo rekla sam da jesam i nisu mi dali ništa. Mene sad muči što mi je jedan čovjek u čekaoni rekao da moje cjepivo ne vrijedi jer sam primila samo jednu inekciju prije tri godine a trebala sam primiti tri da budem potpuno imuna i da inzistiram na cjepivu. Nisam inzistirala. Mislite li da ću biti ok i je li uopće moje cjepivo važeće? Malo me sad strah.
2015 07 15
Gdje god čitam, piše 5 do 10 god. Nije me strah vremenskog razdoblja nego eto da nije važeće jer sam dobila samo jednu inekciju. Ne vjerujem da traje godinu dana onda bi se svi trebali ići cjepiti svaku godinu do kraja života, iako je ta moja jedna inekcija vrijedila samo godinu dana? Skroz sam zbunjena.
2015 07 15
trebala bi primiti sva tri cjepiva, možda bolje da se javiš svom liječniku i sve mu objasniš
2015 07 15
Mene su zastrašili tako na hitnoj,nakon kaj sam si srezala palac,makar sam im rekla kako sam docjepljivana cijeli život,da ipak moram primiti još 2 ili 3 doze u roku 6 mjeseci. Onda mi je doktorica rekla kako nema potrebe jer sam redovito primala cjepivo I da će je čuti doktori na hitnoj [:smije] Mislim,da je najbolje nazvati doktora I provjeriti,jer ti oni na hitno ionako ne mogu dati odmah sve doze odjednom nego se daju postupno.
2015 07 15
Ne primaš u srednjoj sva tri već kroz cijeli život/školovanje,zadnje primaš u srednjoj 3 ili 4 razred .Kod mene je bilo Di-Te-Per. Ukoliko imaš ozljedu,svejedno ti daju ,mislim da vrijedi 3 ili 5 godina,ako se nije promijenilo.
2015 07 15
Jeste se vi u četvrtom razredu srednje cijepili tri puta ili jednom? Cijepi li se tri puta samo nakon ozljede? Mislim, prije tri godine sam lijepo došla doktorici i rekla da nisam cijepljena u srednjoj i da me cijepi sad. I ona je to učinila. Jednom. Nije bilo spominjanja ni druge, ni treće inekcije. Sva cjepiva prije toga naravno imam.
2015 07 15
ja nisam cjepljena i nikad problema s time nisam imala. a što se tiče ježeva za to ti uopće nije potreban tetanus, redovito se svake godine ubodem pa ništa. More je puno joda što znaći od bodlji se ne može inficirat.. Tetanus je za stvari na koje se ubodeš a da nisu sterilne naprimjer grane, čavli..... Nemoj se brinuti. Za bodlje stavi preko noći crnu mast ili maslinovo ulje mislim da ih izvuće ako ih ne možeš sama izvuć.
2015 07 15
Joj ana to sam i ja promislila, ali eto ubodi su na stopalu pa gazim svaki dan s tim po podu zato me i strah. Pomalo sam hipohondor i ne volim kad se ovako uplašim a doktori na hitnoj kažu jedno, opće prakse drugo, ljudi treće.
2015 07 15
Tetanus je akutno otrovanje neurotoksinom kojega stvara Clostridium tetani. Bacili tetanusa stvaraju otporne spore koje mogu preživjeti godinama, a nalaze se u tlu i životinjskom fecesu. Mislim da se preko morskih ježeva ne može dobiti tetanus.
2015 07 15
Joo koliko se nas kad smo bili djeca ubolo na jeza, pa i sada!!! pa nikad nije bilo govora o tetanusu???!!! [:zaljubljen] mislim da se netrebas uopce brinuti!!!
2015 07 15
Ja sam se cjepila prije tjedan dana (isto 1 injekcija) jer sam pala s motora, a prije toga prije 9 god u srednjoj. Iz provjerenih izvora znam sad da ta jedna drži 5-10 godina, tako da nemaš nikakvog straha [:smijesi]
2015 07 15
Hvala fifiana! A zašto su tebe opet cjepili? Nadam se da si sad ok budući da si pala s motora :/
2015 07 15