Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Zamjena u školi i stručno osposobljavanje - pitanje

Bok svima! :) Moja priča ide ovako: dobila sam stručno osposobljavanje u jednoj zagrebačkoj gimnaziji (ravnateljica me primila). Mentorica je u ponedjeljak (ovaj tjedan) poslala Ministarstvu plan mog osposobljavanja. Dakle, taj plan još nije odobren, odnosno još nije stigla nikakva povratna informacija. Kada se njezin plan odobri, škola objavljuje natječaj na koji se ja prijavljujem. Nakon rezultata natječaja, kreću procedure, koje mogu trajati do 50 dana do potpisivanja mog ugovora s Ministarstvom i školom. Nadalje, danas su me zvali iz medicinske škole te me žele za zamjenu. Zamjena bi bila od 29.2. do 15. 3 (dakle, nekih 10-ak dana). Za tu zamjenu ne smijem biti zaposlena, niti na stručnom osposobljavanju. Pozvana sam da u ponedjeljak dođem u školu i potpišem taj ugovor. Mene sada zanima, hoće li ova moja prijava na stručno meni sada onemogućiti ovu zamjenu? Napominjem, stručno je tek u procesima razrade i to ću početi raditi najranije za mjesec i pol dana. Ovo mi je prvi posao (osim studentskih) u životu pa se ne želim razočarati ako to ne uspije. Trenutno ne mogu nazvati svoju savjetnicu na burzi pa da nju pitam jer se to sve odvilo prije pola sata, a ponedjeljak mi je predaleko. :P Hvala na bilo kakvoj pomoći! :)
2016 02 12
Jedno je raditi zamjenu i biti prijavljen kao zamjena a posve nešto drugo je da te s prijavi za stručno. Mada da bi dobila stručno moraš biti mj dana prijavljen na Hzz-u.
2016 02 12
Pa znam da nije ista stvar. Ali mene sada zanima ima li to kakav utjecaj jedno na drugo? Moja pretpostavka je da ne jer još nisam potpisala ugovor za stručno, ali bih voljela čuti to od nekoga stručnijega. Ja sam stručno dobila, kao što sam već napisala. Na Hzz-u sam prijavljena već 4 mjeseca, tako da mi to ne predstavlja problem.
2016 02 12
Ako te prijave za zamjenu, jedino nakon završetka, od njih trebaš tražiti izjavu da si od njihove strane bila prijavljena kao zamjena a ne za stručno. A ovih mj.dana isto računaj čekanja na birou. To se samo odnosi ako si radila baš u struci, naravno.
2016 02 12
Mislim da me nisi dobro shvatila. :) Pa da, oni će me u medicinskoj školi i prijaviti kao zamjenu, a ne na stručno. Sa stručnim počinjem koji tjedan nakon te zamjene, u drugoj školi. (gimnaziji). Mene je samo zanimalo mogu li ti procesi sadašnjeg čekanja na burzi za stručno utjecati na to da me u ovoj drugoj školi ne mogu prijaviti kao zamjenu. Ne bih istovremeno radila jedno i drugo, ali će moji papiri biti na Ministarstvu, u trenutku kada budem radila zamjenu.
2016 02 12
Shvatila sam ja tebe, ali ti želim reći da iako je zamjena u pitanju trebat ćeš priložiti dodatan papir u natječaju. Računaj da natječaji obično traju tjedan dana (dan više-dva) i tek onda službeno potpisuješ. Ovo je sve samo preliminarno. Ali da bi se prijavila na takav natječaj moraš imati evidenciju na birou mj.dana, što ako ćeš raditi zamjenu znači da ćeš pomaknuti malo datum.
2016 02 12
Dobro harpo kaže, tebe kad uzmu na zamjenu, odjavit će te s burze, bez obzira što je tako kratko, morat ćeš se opet prijaviti i nećeš više imati tih minimalnih 30 dana koliko treba za stručno. No to za natječaj nije toliko bitno, tako je meni moja savjetnica na burzi rekla, bitno je da kad dođu rezultati natječaja i kad ideš ugovor potpisati da imaš minimalno mj dana na burzi.
2016 02 12
Aha, aha, hvala vam puno objema. Sada sam shvatila. U potpunosti sam zaboravila to da će me tada skinuti s burze pa da ću ponovno morati ''nakupiti'' tih 30 dana. Dobro je ovo ako natječaj nema veze s tim. Sad sam se malo razočarala jer mi je prijateljica čekala samo dva tjedna na stručno (nakon objave rezultata). Morat ću si onda promisliti što ću i kako. Hvala još jednom! :")
2016 02 12