Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Proteini iz hrane - sto jesti poslije vjezbanja

Sto jedete poslije vjezbanja? Ne zanimaju me oni proteini iz kutija nego bas iz hrane... Sto se sve preporucuje? Znam pojest jaja, popit salicu mlijeka, pojest 15tak badema i sl.
2016 03 17
Lidl ima odličan Cottage sir, piletina...
2016 03 17
Ako voliš mliječne proizvode (proteini), preporučit ću sve vrste nemasnih, posnih i mladih sireva koje drži dućan Veronika - imaju svoj OPG - ja kod njih sve domaće proizvode koje ne nađem na tržnici, rado i često kupujem. Pojedi zobene mekinje s nemasnim jogurtom i mljevenim sjemenkama zlatnog lana + začini slatki/slani po želji. Ako se odlučim za slatku varijantu, pomiješam to sa sezonskim voćem, burbon vanilijom, cimetom, đumbirom te medom ili ječmenim/rižinim/kukuruznim sladom i to je to.
2016 03 17
Od proteina poslije treninga jedem posni sir, tunu u salamuri, pileca ili pureca prsa, pureca delux sunka, jaja (npr: 2 cijela i 2 bijelanjka) kuhana ili pecena na kokosovom ulju. Uz prilog si stavim razno povrce ili salate. Meni je trening navecer pa ne jedem UH za veceru. :) i naravno one proteine iz "kutija". Nadam se da sam ti pomogla :)
2016 03 17
Da bi poslije (ozbiljnog) treninga dala mišićima što im treba morala bi pojesti nezgodno puno 'živih proteina' - 15 badema, šalica mlijeka....to je daleko ispod te doze. Proteini 'u kutijama' su koncentrirani, oni iz sirutke su najiskoristiviji, posebno ako se radi o hidroizolatu - tad iz male količine od , recimo , dec i pol ili dva hidroizolata otopljenog u vodi, mišići iskoriste po 90% unesene količine i namire se u potpunosti. Inače bi obrok morao sadržavatilitru sirutke , plus nekoliko jaja, plus.... Proteini 'iz kutije' nisu pomodarstvo i nezdravost, ako se koriste kvalitetni, jasno.
2016 03 17
koliko vam dugo traju ti proteini iz kutije?
2016 03 17
Proteini + UH (obavezno, nije bitno sta je nevecer, jer oni 'pomazu' proteinima da se brze apsorbiraju). Od proteina: piletina, puretina, jaja, riba, tuna, losos.. a od UH: riza, krumpir, tjestenina ili grasak. Posni ili zrnati sir ne treba gurat u taj obrok jer nam za obrok poslije treninga trebaju brzi proteini i brzi UH, a to sir nije. Zato je posni sir ili zrnati preporucljivo pojest prije spavanja jer se on sporije razgraduje i apsorbira
2016 03 18
Trajanje zavisi od toga koliko često treniraš. Ja imam samo jedan dan tjedno odmor u 'radnoj' sezoni, pa sigurno trošim značajno više od onog tko trenira 2 ili 3 puta tjedno.
2016 03 18
> AjicuL: > Proteini + UH (obavezno, nije bitno sta je nevecer, jer oni 'pomazu' proteinima da se brze apsorbiraju). wtf?? ugljići pomažu proteinima da se apsorbiraju x-) ne jedu se ugljići zato nakon treninga.
2016 03 21