Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Koja je cijena čuvanja djeteta i pomaganja pri učenju?

Pripravnica sam u osnovnoj školi - razredna nastava. Još mi je malo ostalo do završetka, a konkretnog posla nema. Pružila mi se prilika da čuvam jednu i pomažem joj u pisanju zadaće, učenju, dok se mama na vrati s posla. Znači, nekih 4 sata dnevno. Imam dogovor za koji dan s mamom. Pitat će me, barem pretpostavljam, s kojom bih satnicom bila zadovoljna? Nemam pojma kako se kreću cijene. Ne bih htjela reći preveliku cifru, a opet ni premalu. Prijateljica mi kaže da je ona dobivala 40 kuna, s tim da je ona samo pazila dijete, nije s njim radila ništa za školu. Iskreno, meni je 40 kuna previše za tražiti. Što vi mislite? Molim iskustva i sugestije! :")
2016 08 23
Nije previše. :)
2016 08 23
Nije definitivno previše, jer još i pomažeš s učenjem, a to ti je kao da držiš instrukcije. Ja bih rekla oko 50kn, jer tako nekako ti dođu i instrukcije.
2016 08 23
Možeš tako nekako reći za početak, a kasnije ako ti bude za neko dulje vrijeme lako sniziš cijenu. Pogotovo ako još moraš i putovati do tamo.
2016 08 23
Ne, ne moram putovati, jako smo blizu, 5 minuta pješke :) tako da mi je to idealno! :)
2016 08 23
U Koprivnici je za tako nešto 20kn po satu.
2016 08 23
Mislim da treba uzeti u obzir radi li se o povremenom čuvanju i pomoći u učenju ili je to svakodnevni posao. 40kn po satu svaki radni dan je dosta. Ako se radi 4 sata dnevno svaki dan, na kraju mjeseca ispadne poprilična cifra, koju si ja, recimo, kao roditelj i zaposlena osoba ne bih mogla priuštiti...
2016 08 23
Radila bih svaki radni dan, od početka školske godine do kraja, znači, radi se o nekih 9 mjeseci. Plussize, upravo tako, realna sam i stvarno bi ispalo puno previše na kraju mjeseca da tražim 40 kuna. Zato bih htjela čuti mišljenja, koliko bi bilo okej tražiti?
2016 08 23
> vanna21: > Pripravnica sam u osnovnoj školi - razredna nastava. Još mi je malo ostalo do završetka, a konkretnog posla nema. > Pružila mi se prilika da čuvam jednu i pomažem joj u pisanju zadaće, učenju, dok se mama na vrati s posla. Znači, nekih 4 sata dnevno. > Imam dogovor za koji dan s mamom. Pitat će me, barem pretpostavljam, s kojom bih satnicom bila zadovoljna? Nemam pojma kako se kreću cijene. Ne bih htjela reći preveliku cifru, a opet ni premalu. Prijateljica mi kaže da je ona dobivala 40 kuna, s tim da je ona samo pazila dijete, nije s njim radila ništa za školu. > Iskreno, meni je 40 kuna previše za tražiti. Što vi mislite? Molim iskustva i sugestije! :") Ovako... Kad se radi o svakodnevnom čuvanju i učenju nekoliko sati dnevno, tada se obično dogovara mjesečna cifra. U tvom slučaju, ako bi se radilo o 4 sata dnevno, ona bi iznosila 3200kn. To je za roditelje ipak puno. Tim više što ti je blizu. Opet, ovisi i o njihovim mogućnostima. To isto moraš imati na umu. 35kn bilo bi realnije (2800 mjesečno). Drugo su instrukcije po sat dva par puta tjedno. To je više. Dakle, treba imati na umu da je to siguran fuš cijele godine, da ne moraš putovati te financijske mogućnosti roditelja. Ne znam jesam li imalo pomogla ili samo zbunila :)
2016 08 23
2000 kn mjesečno.
2016 08 23
Ne želim da me se pogrešno shvati, ali i 2800kn je previše. Za 4 sata dnevno, dakle, pola službeno radnog vremena.
2016 08 23
Slažem se sa Plussize. Iako u takvim situacija treba više stvari uzet u obzir. Tvoje školovanje odnosno završeni fakultet,ne možeš se podcjenjivat i tražit premalo, ali opet i stanje roditelja znači to što kaze plus, malo tko bi si zaista mogao priuštit tako nesto na kraju mjeseca. Mislim da se instrukcije ne mogu uspoređivati s tim jer ovo je opet pola radnog vremena realno. Ja da sam na tvom mjestu mislim da bih pitala nekih 2000 kn do 2500 max ovisno opet o fin. stanju roditelja. Ne znam točno koliko se u školama plaća produženi boravak,a ovako je opet roditelj sigurniji da će se osoba usmjerit samo na to dijete.
2016 08 23
Konkretno što se mog primjera tiče, financijske mogućnosti im nisu male. Daleko od toga. Ali meni je neugodno tražiti ne znam kakvu cifru samo zato što eto imaju. Ja sam takva da ću radije tražiti minimum. Ali je stvar u tome što ne znam kako se cijene takvih usluga kreću. RiverNakit je napisala da se kod nje za to traži 20 kuna. Neki traže 50, 60.
2016 08 23
> sanja31: > 2000 kn mjesečno. Uhf... To je čini mi se ipak premalo. Radi se o stručnoj osobi s diplomom koja ipak brine o jednom životu nekoliko sati dnevno. Osim toga, neće takvu vrstu pomoći niti tražiti roditelji koji si to ne mogu priuštiti. No, to su moja razmišljanja odnosno naša. Cura bu si našla sad aritmetičku sredinu :)
2016 08 23
Meni se čini da je i 2800kn za 4-satni radni dan uistinu puno, to bi značilo da bi za 8 sati dobila čak 5600kn, što je već doista poprilična mjesečna plaća. I ja smatram da se za takav posao ugovara fiksna cijena za mjesec a ne po satu. Jasno je da sat instrukcija košta više od 40kn, ali to je ipak povremeni rad i iziskuje puno više mentalnog angažmana od pripomoći malom djetetu kod učenja. Gotovo sam sigurna da žena koja ti nudi posao neće očekivati da tražiš više od 2000kn mjesečno, to je moja procjena. Naravno, na tebi je da odvažeš i odlučiš! U svakom slučaju sretno !!!
2016 08 23
1 2 3 4 5 ... 6