Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

GERB- knedla u grlu, pomoc!!!

Ovako, ustanovljen mi je gerb, kiselina mi je nagrizla sluznicu jednjaka pa sad osjecam "knedlu" kad gutam. Uzasss. Traje vec 3 tjedna... dobila sam terapiju od doktorice koju pijem sad drugi dan... mene zanima ako je neka od vas imala slican problem nakon koliko vremena je ta knedla nestala?
2016 12 02
Ulogirala sam se samo da ti odgovorim :D Ja ti imam GERB koji su mi tek nakon 20 pretraga ustanovili prije cca god dana iako patim vec 2 i pol godine zbog te knedle i jednjaka (iako sam se ja zeznula pa sma pila sodu bikarbonu protiv žgaravice pa sam si napravila dodatnog posla). Još uvijek mi je tako ali se strogo moram pridržavati prehrane, ne nošenja uske odjeće i spavanja u sjedećem položaju. Uz terapiju uzimam još i zelenu magmu koja dodatno smiruje želučanu kiselinu. Imaj na umu da bi od terapije mogla imati česte napadaje povraćanja iz čista mira ali to ti zna biti ono tipa jedan tjedan mirno pa jedan tjedan burno pa tri mirno itd.. Kako mi nakon god dana to ne prolazi terapija mi je povećana te mi je zbog crijeva još preporučeno da jedem i bezglutensku hranu jer uz te napadaje imam i bolove u crijevima. Uz to sve doktorica me je upozorila da je to izlječivo ali jako sporo se liječi (prijateljičinom bratu je trebalo 5 god da bude sve ok). Ne znam puno o tome iako sam i ja nova u svemu.
2016 12 02
Hvala ti. Ma joj i ja sam pila sodu -.- Sva sam panicna zbog te knedle postala, bojim se da nije nesto gore... ali dobro, nakon 2 dana terapije mislim da nikako ne moze proci.. grozno mi je sve to, dobila sam famosan tablete i mogu reci da su mi super, prije mi se stalno podrigivalo i sav sadrzaj mi se vracao do usta, otkad sam na ovim tabletama to mi se ne događa.
2016 12 02
Cure, vidim da u negativnom tonu spominjete sodu bikarbonu, u čemu je fora s njom? Imam osobu u obitelji koja ju često konzumira zbog žgaravice, pa bih voljela znati....
2016 12 04
stvar sa sodom bikarbonom je ta što samo umanjuje simptome, a ne liječi bolest, tj ne samnjuje lučenje želučane kiseline, i onda je teško bolest dijagnosticirati.. liječi se lijekovima poust inhib. prot.. pumpe ili H2-antag. kojis manjuju lučenje želuč kiseline nije soda loša za popiti tu i tamo, ali ako je netko stalno pije, onda očito ima nedijagnosticiran problem, koji se onda obično prekasno otkrije i samim time kasno liječi..
2016 12 04
Hvala !
2016 12 04
Moja mama ima GERB, ali njen najgori simptom je kašalj koji ju doslovce davi...pije terapiju već dvije godine i još uvijek nema nekog većeg poboljšanja pogotovo ako pojede nešto što ne smije ili legne...njoj su rekli da nije izliječivo i da terapijom samo smanjuju simptome...
2016 12 05
ja isto imam gerb, prepisan mi je controloc 40mg. Ne smijem jesti masno, mliječno, ljuto, slatko, kiselo, pohano, prženo, luk, rajčice, kavu....ugl skoro pa ništa...e sad, meni taj controloc čuda čini, obozavam ga. Dok ga pijem, nakon 4 dana mi nestane ta knedla, ne zvučim promuklo, lakše i dišem i gutam. Što se tiče hrane, u početku sam se strogo pridržavala toga da pol namirnica ne smijem jesti, ali....ne mogu živjeti cijeli život na vodi i bljuzgavoj riži...pojedem ja svašta što ne smijem, ali pazim da ne pretjeram. Meni se ubojiti gerb uglavnom javlja kad sam pod jakim stresom pa tada više pazim na prehranu, a inače mi nije toliko izražen. I da, jesam li jedina kojoj se zna dogoditi da "bljucka" (onako kao bebe) od mliječnih proizvoda? :')
2016 12 06
Ja sad vise nemam knedlu nego neki neugodan osjecaj dok okrecem glavu ili gore dolje :/
2016 12 07
. kod mlađih se simptomi nakon terapije mogu sasvim povući, inače to je dosta individualno a hranu koja vam to izazvia bi defnitivno trebalo izbjegavati, i nikako ne lijegati barem 3 sata nakaon jela.
2016 12 07
Jel mogu biti oteceni limfni cvorovi od toga?
2017 01 03
Malo kasno sam ponovno naisla na ovu temu. Ja sam spomenula sodu u negativnom smislu jer mi je ona jos vise nastetile jednjaku u smislu ostecenja...povecale su mi se ranice one na jednjaku
2017 02 25