Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Pitanjce, operacija, iskustva

Pozdrav ekipa, samo kratko pitanje usmjereno osobama koje su prosle operaciju nosa. Više mi ništa nije jasno pa možda netko ovdje ima sličnih iskustava. Prije neka 3 i pol mjeseca operirala sam nos zbog rinitisa, rečeno mi je da će mi nakon nekih 5 tjedana biti vidno bolje (zadnjih godinu dana nisam uopće mogla disati na nos, usosila sam se prekomjernim korištenjem sprejeva za nos) Sada, par mjeseci nakon, meni je još gore no što je bilo prije operacije, ujutro, navečer i veliki dio dana dišem na jedvite jade, kao da sam konstantno pod prehladom i već je postalo annoying. Ako itko ima kakvo iskustvo, mišljenje, savjet (operacija je bila kod doktora Stevanovića, Vinogradska), bit ću jako zahvalna. Pozdrav!
2016 12 13
Ja i dalje koristim kapi za nos. Sve sam probala. Operaciju devijacije, čišćenje polipa. Probala sam s onim sprejevima s morskom vodom, ali od njih kao da mi se ne odčepi nos, nego začepi još više. I sama tražim neko riješenje.
2016 12 14
> valeera: > Ja i dalje koristim kapi za nos. Sve sam probala. Operaciju devijacije, čišćenje polipa. Probala sam s onim sprejevima s morskom vodom, ali od njih kao da mi se ne odčepi nos, nego začepi još više. > I sama tražim neko riješenje. bojala sam se da cu cuti samo ovakve stvari. koliko to sve dugo traje?
2016 12 14
Kod mene traje......ne sjećam se više. Bila sam i kod homeopata i sve. Nakon operacije nisam dodala mjesecima i nakraju opet počela koristiti kapi i one su mi dale instantno olakšanje
2016 12 14
Evo mene koja je imala slične probleme. Dakle, obavljena je oparecija nosa zbog devijacije septuma i problema sa rinitisom i konstantnim začepljenjem nosa i višemjesečnim korištenjem kapi za nos (Operil). Nakon operacije je jedno kratko vrijeme bilo ok, normalno disanje bez ikakve upotrebe kapi. Nakon toga još veći problemi, nos začepljen kao kod užasno jake prehlade i tako tjednima. Tada sam otišla na kompletno alergološko ispitivanje koje je bilo sve uredno. No, kako sam bila na Srebrnjaku (dječja bolnica) jer mi se sin tamo liječio kod alergologa doktor se stvarno potrudio i na kraju konstatirao da imam vazomotrni rinitis...uguglaj malo. Uglavnom, dao mi je neki sprej za nos koji sam naručivala izvana i nakon nekog vremena se sve smirilo. Sutra pogledam kako se zavo sprej (ako nađem papire) pa javim. Očito nam je to genetski jer moj sin također ima sa tim problema, samo što on ima alergijski rinitis i njemu pomaže sprej Flixonase, ne znam jesi li to probala.....
2016 12 14
> supermamica: > Evo mene koja je imala slične probleme. > Dakle, obavljena je oparecija nosa zbog devijacije septuma i problema sa rinitisom i konstantnim začepljenjem nosa i višemjesečnim korištenjem kapi za nos (Operil). > Nakon operacije je jedno kratko vrijeme bilo ok, normalno disanje bez ikakve upotrebe kapi. Nakon toga još veći problemi, nos začepljen kao kod užasno jake prehlade i tako tjednima. Tada sam otišla na kompletno alergološko ispitivanje koje je bilo sve uredno. > No, kako sam bila na Srebrnjaku (dječja bolnica) jer mi se sin tamo liječio kod alergologa doktor se stvarno potrudio i na kraju konstatirao da imam vazomotrni rinitis...uguglaj malo. Uglavnom, dao mi je neki sprej za nos koji sam naručivala izvana i nakon nekog vremena se sve smirilo. > Sutra pogledam kako se zavo sprej (ako nađem papire) pa javim. > Očito nam je to genetski jer moj sin također ima sa tim problema, samo što on ima alergijski rinitis i njemu pomaže sprej Flixonase, ne znam jesi li to probala..... Znači identična stvar kod mene. Stanje sve gore i gore. Pogledaj ako budeš mogla naći, molim te, koje je bilo ime spreja, i hvala ti puno.
2016 12 14
Pogledam kad dođem s posla. Znam da sam svima govorila da je to neki čarobni sprej jer se je stanje popravilo za par dana. Nakon toga nisam nikada više imala takve probleme, jedino što cijelo vrijeme kao malo šmrcam, posebno ujutro, ali kad se dobro ispuše nos poslije je sve koliko toliko ok. Nisam imala više potrebe uzimati Operil (samo kad se prehladim pa je stvarno začepljen), a i osjet njuha mi se vratio (mjesecima nisam osjećala nikakve mirise).
2016 12 14
> supermamica: > Pogledam kad dođem s posla. > Znam da sam svima govorila da je to neki čarobni sprej jer se je stanje popravilo za par dana. > Nakon toga nisam nikada više imala takve probleme, jedino što cijelo vrijeme kao malo šmrcam, posebno ujutro, ali kad se dobro ispuše nos poslije je sve koliko toliko ok. > Nisam imala više potrebe uzimati Operil (samo kad se prehladim pa je stvarno začepljen), a i osjet njuha mi se vratio (mjesecima nisam osjećala nikakve mirise). hvala hvala hvala <3 sad se i za najtanju slamku hvatam.
2016 12 14
Jeste li saznali kako se zove sprej koji vam je pomogao?
2016 12 15
Ispričavam se što nisam jučer uspjela potražiti, ali evo danas pronašla. Dakle, sad vidim da je od tih mojih problema prošlo 9 godina i stanje mi je još uvijek zadovoljavajuće. Tada mi je primarijus dr. Miljenko Raos sa Srebrnjaka (moguće je da je sad već u mirovini) postavio dijagnozu vazomotorni rinitis i prepisao: Nisita mast 2x dnevno (jutro i večer) u svaku nosnicu - 10 dana Tyzine kapi u nos 2x dnevno - 10 dana Aerius tablete 5 mg / na dan - 2 tjedna Atrovent nasal spray 2x dnevno u svaku nosnicu Koliko se sjećam prvo troje sam uzela kod nas na recept, a Atrovent sam naručila iz inozemstva jer ga kod nas nije bilo. Možda se sad nešto promijenilo, ali evo, to je bila moja dobitna kombinacija. U svakom slučaju prije bilo čega se savjetuj sa svojom liječnicom. Slobodno me kontaktiraj u slučaju bilo kakvih pitanja. P.S. Devijacija septuma se naravno ponovo vratila, ali sad sam sretna i ovako i ne pada mi na pamet ponovo pod nož 8-)
2016 12 15
I da, ako si uguglala vazomotorni rinitis vidjela si da je to obvijeno velom tajne, ali doktorova i moja pretpostavka je da je buknuo od iznimnog stresa kojem sam tada bila višemjesečno izložena.
2016 12 15
Guglala sam naravno, ali jos mi je dosta stvari tu nepoznato i nejasno.. hvala jos jednom, puno!!!
2016 12 18
Nema na čemu. Sretno!
2016 12 18