Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Ginekologija- Hiperplasia endometria , netko zna nešto pls ??

Drage cure, prošli tjedan frendica je bila kod ginića na pregledu i ustanovljeno joj je zadebljane sluznice maternice 18mm plus dvije folikularne manje ciste desnog jajnika. Na pregled se javila zbog nekog sitnog van menstrualnog krvarenja. Uključio joj hormonalnu terapiju i da radi marker ca 125. I uzeo uzorke za Papa. Malo sam surfala i gotovo se svugdje ta hiperplazija poveziuje sa karcinomom endometrija :( Da li netko zna nešto više za reći ili možda je imao nešto slično.
2017 02 01
ZnaM ovoliko..ne paničari! Ako neko ima zadebljanje endometrija nema odma rak! Opusti se i sačekaj nalaze!
2017 02 01
doctor google is not your friend!!!! čekaj nalaze i imaj povjerenja u svog doktora.
2017 02 01
Ili endometrioze koja je pozitivna na markere.cekati nalaze,tek onda možete znati sta je na stvari
2017 02 01
> mirnaz: > doctor google is not your friend!!!! čekaj nalaze i imaj povjerenja u svog doktora. Slažem se mirnaz
2017 02 01
> Sanja8888: > Ili endometrioze koja je pozitivna na markere.cekati nalaze,tek onda možete znati sta je na stvari baš htjedoh reći, marker vjerojatno traži zbog sumnje na endometriozu. ali najbolji odgovor će dati doktor.
2017 02 01
jedna moja je dosla nakon pregleda isto tako sva u panici endo zadebljan 15-16mm ovaj joj svasta napričao sva se uspaničila pita ona mene sta da radim di da idem ?ja reko napravi test !!!ona naravno ma kakav test jos joj je bilo jedno 4-5 dana do stvari..kad ono trudna!naravno nije mogao vidjeti na uvz (mala trudnoća)ali nije ok odmah radit paniku bez temelja .
2017 02 02
Cure drage hvala na potpori. Znam da je najbolje ne gledati ništa po internetu , ali jače je od mene. U ovom slučaju trudnoća nije u pitanju i po doktoru ne radi se o endometriozi jer su ciste bistrijeg sadržaja. Same ciste i nisu toliki problem , nego ovo nenormalno zadebljanje sluznice maternice odnosno endometrija. Ginić je između ostalog rekao i to , da vidi na uzv-u ovako zadebljanje kod žene od 50 i više godina da bi odmah znao da je karcinom. :,'(
2017 02 02
Samo ne paničari, ja sam jednom imala zadebljanje.. Moj je šutio i reko mi samo da dođem idući mj u neko doba ciklusa ( ne sjećam se kad) i sve ok bilo. Onda mi je reko da je prošli put bilo dosta zadebljano, ali da nije htio stvarat mi stres..mislum reko je nešto u smislu ciklus ovako onako..smuljo me da se ne sekiram..i sve bilo ok. Ne znam zašto odmah paniku dizat,taj stres može zbilja štetit. A ginićka od mame je mislula da ova ima karcinom, ali nije na prvu ništa već je mirno poslala na obradu i kad su došli nalazi sve ok...zamisli da joj je rekla, ova bi infarkt od stresa dobila
2017 02 02
18 mm nije nenormalno zadebljanje endometrija ,postoji mogućnost da je došlo do trudnoće koja jos nije vidljiva na uvz.dali je prijateljica radila bthcg ?mozda je trudnoća biokemijska ?mislim svasta je tu moguce ali moj savjet je ne skakati na prvu i misliti na najgore.
2017 02 02
Gle ne panicarim , otvorila sam temu jer je mozda neko prosao isto. Ne radi se o trudnoci sigurno. Gin.je inace dosta star i iskusan tako da uopce nema sumnje u njega. Objasnio je da u tom dijelu ciklusa endometrij nebi smio prelaziti 10mm. A inace su mu kao normalne mjere u zena koje menstruiraju max 14-15mm. Onda je on jos objasnjavao kako sve to nastaje zbog hormona koji ne rade svoju zadacu kako treba i onda ne bude uspjesme ovulacije i od tud hipwrplazija itd itd. Ugl.covjek je hodajuca enciklopwdija Sada cekamo nalaze i nadamo se najboljem.
2017 02 02
Kad su rezultati?
2017 02 02
Nisam nista lose mislila.ali eto iskustvo mi govori da jemoguce da je došlo do trudnoće i da nakon 18mm slijedi obilniji menstrualni ciklus.a ok on zna kazete ,ali ni uvz nemoze otkriti trudnoću u tako ranoj fazi (4tt)znaci -2tjedna koja nisu zapravo trudnoća nego se računaju tako 2 tjedna od oplodnje ,i moguce da je prestalo se razvijati .zato sam pitala dali je rađen bthcg iz krvi.zadnji slučaj je bio da je Beta bila 50 (u opadanju)a nije jos došlo do krvarenja pa je morala biti urađena kiretaža . Ja se nadam da ako je i došlo do disbalansa hormona (a najdeblji dio enda mjeri 18mm)da se ta debljina ne proteze na cjeli enic, i da ce biti sve ok. na moju žalost imam jako puno iskustva i primjera Sretno prijateljici
2017 02 02
da je trudnoca to bi se vidjelo na uzv tj. sasvim dobro bi se vidjela posteljica i u 4. tj. u petrovoj ca,ca125 i bilo koji ca marker vadenje krvi bez narucivanja i nalazi gorovi drugi dan
2017 02 02
Sve u redu, ne smeta mi nijedno vase misljenje. Nalazi markera sljedeci tjdn. a papa za mj.dana. Ponavljam da nije trudnoca , ranije je utvrđeno. Patoligija ili ne , ne preostaje nam nista drugo neg cekati i nadati se dobrome. :)
2017 02 02
1 2