Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Alergija na sunce - help

Molim pomoc - ove godine prvi puta mi se pojavila uzasno jaka alergija na sunce u vidu milijun sitnih pristica, koji uzasno peku i svrbe. Ako je netko imao pozitivno iskustvo rjesavanja navedenog - pls help. Hvala
2017 07 21
Prije par godina prvi puta isto tako u vidu milijun sitnih prštića i mene je osulo.. Kod doktorice opće prakse dobila injekciju i krroz par sati sve se povuklo.
2017 07 21
Hvala puno;) Morat cu i ja - spavat ne mogu vise koliko svrbi i pece
2017 07 21
Definitivno pravac doktor
2017 07 21
Kao što je zaralexyy rekla - odi kod dr. Ja sam prvih par godina od početka alergije na sunce uzimala dimidril i letizen. Zadnjih par godina alergiju držim pod kontrolom samo astaksantinom, s tim da ga počinjem uzimat čim krenu sunčaniji dani, iako ni sada nije kasno. Uostalom, super je za kožu generalno. :) Sretno, znam kako ti je :)
2017 07 21
Moja bolja polovica godinama muku muci...lectranal pije skoro cijelu godinu, a vec na proljece se maze eucerinom +50... Duge rukave nosi cijelo ljeto...doktori mu nisu puno pomogli, a obisli smo sve...od samoukih, travara, do dermatologa...Sretno!
2017 07 21
Claritine.. Provjereno Jedne godine u sred noci osla na hitnu rad tog jer sam se pripala i iscesala a oka nisam sklopila..i dalo mi inekciju.. Naspavah se lipo ujutro sve dobro..kako dobijes onaj papir s hitne ustanovim da je u inekciji najveci postotak claritina..osla svojoj doktorici i zatrazila claritine u tableticama... Poslje tog sama si s njima pomažem
2017 07 21
Ja bi inače na vrijeme (cca mjesec dana prije) krenula s pijenjem beta karotena i nekoliko odlazaka u solarij... Ove nisam pila beta karoten, a i sunce je valjda ludo skroz. Puno vam hvala svima na savjetima i suosjećanju;)
2017 07 21
Da, evo iskreno nemam pojma koji lijek je bio u pitanju..bilo davno. Tada i nikad vise poslije nisam dobila alergiju od sunca a cvrljim se ko guster. Dal ima veze pad imuniteta il sta pitaj Boga.
2017 07 22
Mislim da ima i to i hormoni i svašta... Sutra mi dolaze poznati iz Zg, pa za prvu ruku naručila dostavu Claritina i masti Elocom,) Sad se namazala sa Synopen masti jer jedino to imam, samo za izdržat noć haha
2017 07 22
> iraira: > Mislim da ima i to i hormoni i svašta... > Sutra mi dolaze poznati iz Zg, pa za prvu ruku naručila dostavu Claritina i masti Elocom,) > Sad se namazala sa Synopen masti jer jedino to imam, samo za izdržat noć haha Moja kćer (8) je alergična na sunce od rođenja... ona obavezno nosi šešir i majice sad poludugim rukavima i duže haljine ili tajice preko koljena... osip dobije najčešće na pregibima ispod koljena, kod lakta i ispod pazuha te na vratu i licu... sprečavamo ga tako da te dijelove ako boravimo na suncu prskamo termalnom vodom da razrijedi znoj jer joj slani znoj nagriza kožu i onda dobije sitne prištiće jako gusto raspoređene i sve izgleda kao da se peglom zapekla koža...onda se to jako upali i češe i prokrvari... izbjegavamo izlaske po najvećem suncu... na plaži se kupa u kupaćem sa poludugim rukavima i gaćama koje izgledaju kao bokserice... obavezno nosi kapu i naočale čak i kad se kupa u moru dok je sunce... opekline smo riješili sa uljem od gospine trave ...
2017 07 22
Identicno moja necakinja (2god) :( Hvala - isla vec naruciti i kantarionovo jer sam se sjetila da i to pomaze, a puno hvala sto ste mi i potvrdili;)
2017 07 22
Mislim da ti je to možda znak da ćeš se guliti. Vjerojatno si se spržila. :(
2017 07 23