Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Pošta - what?

Pozdrav :) Upravo sam bila u posti i zena mi nije htjela primiti paketić koji sam samazamotala jer je premali ?! Nikad mi se ovo nije desilo a saljem vec godinama. “Natjerala” me da kupim onu najmanju kuvertu (2 kn) i počela mi prigovarati da nece ona slati paketiće koje ce joj INSPEKTORI poslati nazad. Ja se ispričam i kazem joj da mi stvarno nitko nikada nije rekao da pošiljka mora imati određenu veličinu i da nikada s tim nije bilo problema. I tako, preporučeno slanje za 2 para gaćica platila 15 kn. Zaradila sam ravno 10 kn 😂 Ma nije ni bitno, samo me bas iznenadilo, jesu vama kada ovako odbili slanje malog paketića?
2018 04 03
Postoji pravilnik na poštinim stranicama o minimalnim i maksimalnim dimenzijama (veličinama) raznih vrsta pošiljaka.
2018 04 03
minimalno vam je 9 x 14 cm za preporuku, to piše u onom pravilniku koji je u pdfu dostupan na stranicama pošte. meni su primili jednom premalu jer isto nisam znala da to postoji, ali uz opomenu da je to zadnji put, tako da sad uvijek mjerim doma ako imam nešto malo za slati.
2018 04 03
Ma sve ok, ne kazem da sam ja u pravu ali mi nikad nitko nije odbio pa sam zato pitala 😊 sad znam za sljedeci put, ionako vec imam averziju prema posti i sad jos ovo haha, tisak rules 😄
2018 04 03
Pa strasno, zamislite koliko gaćice teže, 2 para gaćica 13 kn. Cijena ne da je smiješna nego urnebesna
2018 04 03
Je..i meni se dogodilo..rečeno mi je da je premala kutijica i da se nema gdje sve one naljepnice nalijepiti..od tada pazim... <3
2018 04 03
Meni isto nisu htjeli uzeti ako nije u omotnici ili kutiji tako da me slanje kostalo vise od vrijednosti artikala preporuceno a slala sam tjedan prije i sve bilo ok. Ocito to neki sprovode pravila a neki ne... i zato cu sad uvijek paketno jos je jeftinije od te preporuke.
2018 04 03
A ovo mi je neka nova teta u posti pa valjda zbog toga trenira strogoću 😄 i jos je bila jaaaako neugodna
2018 04 03
ja sam jednom nešto poslala u kutiji od čaja koju sam zamotala, to je najmanja pošiljka što sam slala...
2018 04 03
@Tamara5485 ja sam stvarno mislila da nema nikakve sanse da ce poštarina doci vise od 10 kn, to je toliko lagano a preporučeno najjeftinije je 9,50 kn ako se ne varam. Mah, nemam problema platiti 15 kn na tisku kad saljem nesto konkretno ali ovakve sitnice se bas ne isplate nikako.. @tratinchica123 pa da, to je ok veličina iako je manja od 9x14 cm, zar ne?
2018 04 03
Pošta vam je digla cijene, najjeftinija preporuka je sad 11,50. Sve imalo teže vam se sad više isplati slati kao paket vrijednosti do 100kn gdje je cijena 18kn do 2kg. Što se dimenzija tiče, pravilo postoji, sad je do tete u pošti hoće li vam progledati kroz prste ili ne. Ja u svojoj pošti ne želim riskirati jer ima jedna koja je non stop živčana i gunđa za sve; ostale su divne i mislim da bi primile što god im donesem. Ali mislim da je u svakom slučaju bolje naći doma ambalažu dobrih dimenzija nego da te dovedu pred gotov čin s kupnjom njihovih, pogotovo ako vam je hitno slanje.
2018 04 03
A takve sitnice ja obično šaljem tisak kuvertom - stavim sama u neku staru iskorištenu kuvertu (najčešće s mjehurićima da se ne može napipati što je unutra) i zaklamam, nisu mi nikad odbili tako staviti u kuvertu
2018 04 03
> schmetterling: > Pošta vam je digla cijene, najjeftinija preporuka je sad 11,50. Sve imalo teže vam se sad više isplati slati kao paket vrijednosti do 100kn gdje je cijena 18kn do 2kg. Što se dimenzija tiče, pravilo postoji, sad je do tete u pošti hoće li vam progledati kroz prste ili ne. Ja u svojoj pošti ne želim riskirati jer ima jedna koja je non stop živčana i gunđa za sve; ostale su divne i mislim da bi primile što god im donesem. Ali mislim da je u svakom slučaju bolje naći doma ambalažu dobrih dimenzija nego da te dovedu pred gotov čin s kupnjom njihovih, pogotovo ako vam je hitno slanje. Jedna je meni prije poskupljenja probala prodat foru da paket ispod 1kg ne moze ici kao paket vec kao preporucena posiljka (skuplje oko pet kn na masu od oko kg). Na pitanje zakaj, kaze volumen premali. Erm, kutija velicine M tiskove. Volumen je kriva rijec. Ok. Ondak sam joj okrenula ekran moba gdje fino pise paket do 2kg, gdje, pogadjate, apsolutno nigdje nije istaknuta min masa, a bogami ni volumen. Ondak mi je rekla kako ce mi poslati kako sam naznacila na obrascu zbog dobrote i dubine svoje duse. Na sto joj je odgovoreno, ako joj je tesko, mogu mi poslat njene kolege, na salterima koji ju okruzuju. I tak.
2018 04 03
Ne mogu reć da me iznenađuje, mene je uvjeravala da su dimenzije premale, na što joj je odgovoreno da slobodno uzme ravnalo i izmjeri jer sam provjerila u čemu šaljem. Naravno da nije. Ja mislim da je stvarno bitno za sve cure koje šalju poštom da se upoznaju s pravilnikom i ne daju da im se govori suprotno.
2018 04 03
> schmetterling: > Ne mogu reć da me iznenađuje, mene je uvjeravala da su dimenzije premale, na što joj je odgovoreno da slobodno uzme ravnalo i izmjeri jer sam provjerila u čemu šaljem. Naravno da nije. > Ja mislim da je stvarno bitno za sve cure koje šalju poštom da se upoznaju s pravilnikom i ne daju da im se govori suprotno. Imas pravo poslat prazan papir kao paket. Doslovno. Toliko i o masi i o volumenu.
2018 04 03
1 2