Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Dom /

Unutrašnji prostor /

Farbanje namještaja

Zna li netko koji je postupak bojanja(farbanja)već staro ofarbanog drveta u novu boju?mislim na komad namještaja.. [:pospan]
2013 09 06
mi smo jedan stari ladičar samo preprali i prebojali lazurom željene nijanse.... ovisi ti o vrsti drveta,ako je hrastovina npr.možeš prešmirglati i farbati ponovo,ako je mekše drvo,tipa borovina,jelovina,ako je stariji komad namještaja (kao naš) onda ti je bolje samo dobro oprati i posušiti,pa prebojati u novu boju....i ovisi kakvom bojom želiš ofarbati...
2013 09 06
1) ovisi o drvu i premäzu 2) ovisi o tome sto zelis postici 3) smirgl päpir i bojä zä drvo? ;)
2013 09 06
ee ovako..želim samo promijenit boju..boja je stara na tom komadu 30 god..neka jadna bljedo zelenkasta,e sad bi ja u bijelo..kupila sam taj smirgl papir..jer dovoljno da ga cijelog izsirglam pa onda krenem sa bojom??koliko slojeva mora bit farbe da to bude ok?? [:znoji]
2013 09 06
koje je drvo poojma nemam lol..znam da je staro [:smije] [:smije]
2013 09 06
Äjde stävi slike tog komädä, bit ce jednostvnije. Läkovi i läkovi nisu isto, pä s togä i nije jednostävno odgovoriti nä pitänje! ;) Zäprävo nije bitno drvo vec sto je nä njemu...
2013 09 06
ej ovako dobro ismirglas ako trebas rube ili neke ozljede po tom drvetu to bi trebalo zakitat,i onda tu prasinu od smirglanja pobrises sa tog predmeta (drvenog) i onda temeljna bijela za drvo ako treba dva puta prefarbas kad se osusi onda zavrsna kako zelis lak ili mat, ako su ti ravne ploge bez udubljenja lajsni...najbolje ti je farbat sa malim spuzvastim valjkom neostavlja tragove!! [:smijesi]
2013 09 06
malo izbrusi papirom pa onda prebojaj, sloja 2 odprilike, tako sam ja ..nema tu neke fizike nemozes falit
2013 09 06
probaj na kakvom unutarnjem dijelu (polica,stranica ormarića) utisnuti kakvom oštricom malo,ako ide lako u drvo,onda je bor ili jela,ako teže ide,hrast ili štogod tvrđe.... ako je jela,pazi sa šmirglom,mora ti biti finiji,to ti se zna "rascvjetati" i zakinuti ako je grublji šmirgl,onda je gadno za farbati [:znoji] a imaš i neku emulziju za otopiti tu staru "masnu" farbu,pa samo špahtlom postružeš i doradiš gdje treba šmirglom....
2013 09 06
ispravak rupe rupice [:hihot] [:hihot]
2013 09 06
jooj hvala vam puno curee,puno ste mi pomogle!!! [:poljubac] [:poljubac]
2013 09 06
StasaSahman-nemam slike tek sutra mogu slikat..u dr.stanu mi [:tuzan]
2013 09 06
postoji i jeftiniji näcin od stävljänjä temeljne boje....i jos gro zgodnih trikovä....
2013 09 06
ovakkoo ja sam kupila bijelu farbu za drvo i smirgl papir i to je to..jer mi to dovoljnooo?temeljna boja?jer moram kupit posebnu farbu za to ili??.
2013 09 06
ovakkoo ja sam kupila bijelu farbu za drvo i smirgl papir i to je to..jer mi to dovoljnooo?temeljna boja?jer moram kupit posebnu farbu za to ili??.
2013 09 06
1 2