Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Filmovi, knjige, glazba /

Klub ljubiteljica knjige

Drage moje,čitate li?Što biste preporučili,a što biste preporučili da se izbjegne :) ?Kritike? Ja sam baš završila "Belgravia" od Julianna Fellowesa,jedno vrijeme mi držala pažnju,a onda sam je jedva završila.Ne znam da li je do knjige ili do moga raspoloženja :| .Sad sam počela čitati "Dalila",Eleanor De Jong i sviđa mi se,barem ova 4 poglavlja koja sam pročitala :) . Nedavno sam čitala neki krimić,ubjedljivo najgora knjiga koju sam čitala u skorije vrijeme,ako ne ikada.Toliko je plitak ,radnja besmislena,da mi je mistično što je pisac htjeo postići.Jer stil pisanja je dobar,rečenice dobro složene,a radnja-majko mila!Da budem iskrena,privukle su me korice,a ne znam zašto i šta me je ,pobogu,natjeralo da je završim do kraja.Zaboravila sam čak i kako se zove,ali sjetiću se ja ;) .
2018 10 31
Citam i uvijek mi je drago naici na druge ljubiteljice knjige! 😀 Trenutno citam Zov kukavice od J.K. Rowling, odnosnk Roberta nesto jer je objavila pod pseudonimom. Inace, krimic, zasad je okej. Nisam nesto pretjerano odusevljena jer valjda nisam nesto raspolozena za krimic, ali volim njezin stil pisanja, pa ako slucajno volis Rowling, da! 🙂 Koliko sam procitala o ovim dvjema knjigama, volis povijesne teme? Jesi probala s Philipom Gregory? Nisam ju nesto puno citala, jednu knjigu, al bila mi je dobra, ukoliko volis britansku monarhiju. Agnesina ispovijed mi trenutno pada napamet, ali strah me preporucit nesto sto se mozda nekome nece svidjeti 😬
2018 10 31
Ja volim sve,od ljubića do krimića,pa i Stephena Kinga :) .Svi žanrovi prolaze :) .Trenutno nisam u fazi ozbiljnih tema,ne mogu se skoncentrirati,više mi paše lagano štivo.Čitala sam neke od Philipe Gregory,a Agnesina ispovjed mi je u nekom mutnom sjećanju,vjerojatno sam ju čitala.Zov kukavice mi je zapao za oko,ali ga nikad nisam digla,ne znam zašto.Kad pročitaš ,javi utiske :) .
2018 10 31
Zov kukavice je vrhunski krimić :) Ja nisam od te knjige očekivala puno kad sam počela čitati, ali ugodno me iznenadila i nadmašila sva moja očekivanja. U međuvremenu sam pročitala i sve ostale koje je napisala pod pseudonimom RG. Trenutno čitam "Laži" (autor je T. M. Logan). Knjigu reklamiraju kao #1 psihotriler u svijetu, i stvarno je odlična.
2018 11 01
U zadnjih mj dana sam procitala ove: B.A.Paris - Slom , Michelle Frances - Zaručnica (oba psihološki trileri) i od Oliver Potzsch - Krvnikova kćer... A ako voliš medicinsku kriminalistiku svakako bi ti preporučila cijeli komplet krimića od Tess Gerritsen :)
2018 11 01
Super tema, i ja sam uvijek u potrazi za nekom novom inspiracijom za čitanje :) Obožavam knjige, često ih kupujem, trenutačno sam zapela na nekakvoj znanstvenoj fantastici, al preferiram krimiće i trilere. Zanima me ako tko zna ima li u Zg kakav book club? Ono da se ljudi jednom tjedno sastaju i razgovaraju o zadanim knjigama. Rado bih sudjelovala u tako nečem :)
2018 11 02
Neke knjižnice imaju čitateljske klubove :D možda se informacija o tome može naći na stranicama KGZ
2018 11 02
Ja trenutno čitam Čudesne avanture Kavaliera & Claya od Michael Chabon...odlična mi je, baš me drži... ;)
2018 11 02
> NadaMihaljevic: > Neke knjižnice imaju čitateljske klubove :D možda se informacija o tome može naći na stranicama KGZ Hvala, pogledat ću, nisam iz Zg-a pa je svaka pomoć dobro došla :)
2018 11 02
Jeste li čitali "Ulica krijesnica"Kristin Hannah?Od srca je preporučujem,mene je baš dotakla.Ali samo ako možete podnijeti suze,jer sam jecala u 2 sata poslije ponoći.Naglas :") ,a nisam neki pekmez :) .Podsjetila me na prolaznost,na neka davna prijateljstva,na mladost.Dobra je i "Slavujeva pjesma"od iste autorice.
2018 11 03
Imam Ulicu krijesnica, ali nikako da ju procitam, vec se bakupilo prasine 😳 Slavujevu pjesmu sam procitala proslo ljeto. Okej mi je, ali mozda sam imala prevelika ocekivanja. Cula sam od drugih kako im je preodlicna pa sam mozda zato...Ali nekako mi je bilo precheesy dijelova, za moj ukus. Ali zato sam onda kupila Ulicu krijesnica od iste autorice da probam i tu (samo nikako da procitam) Nista onda, nastavljam sa Zovom kukavice, nadam se da ce se i meni svidjet kao vama
2018 11 04
Meni je Ulica krijesnica bolja od Slavujeve pjesme :) .
2018 11 04
ja od Kirstin Hannah sve volim, zasad sam sam od nje procitala posljednji ples leptira, slavujeva pjesma i zimski vrt. Zimski vrt mi je od nje zasad najbolja al sve su odlicne. Sad citam neku knjigu tulipanska groznica.. a sad ne znam sto preporucit toliko knjiga ne mogu se sjetit ja volim one povjesne ljubice tipa od Lorette Chase, Eloisa James itd.. i od Susan E. Phillips su mi sve odlicne. Od krimica sad mi je stao mozak al sjecam se da mi je Na rubu ludila bila dobra...
2018 11 09
> pumpkin90: > Evo pridružujem se. Obožavam čitati, ali zbog bebice više toliko i ne stignem :D Nemojte zanemariti čitanje, samo ćete morati promijeniti literaturu :D predlažem da rano počnete čitati bebici, sad ima izbor vrlo kvalitetnih slikovnica, a provjereno je i dokazano da rano čitanje djeci ima ogroman utjecaj na njihov razvoj. Tako da - samo naprijed u nove čitalačke pustolovine! Btw, ova knjiga iz pozadine - Zašto je Marx bio u pravu - mi je među omiljenima iz područja publicistike :)
2019 01 16
U međuvremenu sam pročitala dosta knjiga,neke manje-više dobre,neke loše.Nekada sam imala običaj i lošu knjigu dovesti dokraja,pa makar silom:).A sada,dajem šansu prvih 100 strana,a ako ne ide-odustajem.Valjda me uhvatile godine,pa nemam toliko strpljenja.Uglavnom,one lošije neću ni spominjati,u stvari ih se ni ne sjećam.Evo moje preporuke nekoliko trilera... Željezna kuća-dva brata odrastaju u sirotilištu,sve dok ih nesretne okolnosti ne razdvoje...Radnja je dinamična,ima neočekivanih obrta,tako da je ova knjiga zadržala moju pažnju do samoga kraja. On kaže,ona kaže-priča je o lažima i istinama,i odabiru kome ćete vjerovati...Jako dobra! Pustila sam te-roman o jednoj nesreći koja mjenja živote...Jako dobra!
2019 01 18
1 2 Sljedeći