Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Muke po psu. Molim savjet, preporuku, bilošto.

Pozdrav svima! Vidim da nema teme za kućne ljubimce, pa se nadam da je tu okej. Priča kreće ovako. Udomili smo malog labradora prije 3 godine i na kraju se ispostavilo kako je mješanac, iako je sav izgled većinom pobrao od labradora. To ne znači da ga manje volimo <3 Uglavnom, primijetili smo da je vrlo zaigran ponašanjem i to smo pripisali njegovoj dobi, dok su još mali uvijek su zaigrani i skakuću. Nekoliko sati dnevno provodi u boxu dok nas nema kod kuće, ali uglavnom je uvijek pušten ili u kući. Rastrčava se cijeli dan, ubija energiju u dvorištu. Što se tiče naravi, smirio se prema nama po tom pitanju. Ali netrpeljivost prema drugim životinjama (i muškim i ženskim) je užasna, do te mjere da je uspio probiti boks dok je mama bila u dvorištu (znate kako je dok se sadi cvijeće i imate životinje oko sebe :') ) Više ga ne vodimo na povodcu jer kad bi došao pas, bojim se znati što bi napravio. Nikad nikoga nije ugrizao, stvarno velika dobrica, ali lud je dok su u pitanju drugi psi. Imate li kakav savjet po pitanju toga? Nismo iz Zagreba niti većeg grada da bismo mogli na dresuru. Razmišljala sam o tome da ga kastriramo jer se navodno onda psi dosta smire, ali ne znam što napraviti kad niti to ne bi uspjelo. Provodimo puno vremena s njim i pokušavamo mu dat do znanja da je sve u redu, ali nema pomaka. Hvala unaprijed, nadam se korisnim informacijama! :")
2019 04 02
Mozda bi trebali vjezbati sa jos jednim psom ako imate nekog od susjeda. Voditi oba na vodilici da idu jedan ususret drugome. I vasem psu bi tad trebali staviti davilicu da ga smirite dok se pocne nenormalno ponasati i tad on vidi da to nije ok. A onaj put dok prode mirno kraj drugog psa onda ga nagradite poslasticom. Mozda bi to uspjelo pa probajte. Ja sam isla jednom moglo bi se reci na dresuru i to smo radili sa psima da nauce normalno proci kraj drugih pasa tj da ne obracaju paznju na njih. I sa davilicom je vama lakse jer vas ne vuce i on zna da radi sto ne treba
2019 04 02
Kastracijom se vrlo malo rjesava problem, morate raditi na njegovom ponasanju a to nece rjesiti kastracija. Postepeno ga navikavat na druge zivotinje mozda ovako nesto kako je liliwhite napisala
2019 04 02
S psom se treba raditi odmalena, sad s tri godine je teško ispravljati krive drine. Kastracija će pomoći u smislu da neće biti lud kada se ženke tjeraju i da će mu spriječiti zdravstvene probleme u budućnosti, ali neće pomoći u korekciji ponašanja. Peseka pod ruku i u školicu, nema druge.
2019 04 02
> Liliwhite4539: > Mozda bi trebali vjezbati sa jos jednim psom ako imate nekog od susjeda. Voditi oba na vodilici da idu jedan ususret drugome. I vasem psu bi tad trebali staviti davilicu da ga smirite dok se pocne nenormalno ponasati i tad on vidi da to nije ok. A onaj put dok prode mirno kraj drugog psa onda ga nagradite poslasticom. Mozda bi to uspjelo pa probajte. Ja sam isla jednom moglo bi se reci na dresuru i to smo radili sa psima da nauce normalno proci kraj drugih pasa tj da ne obracaju paznju na njih. I sa davilicom je vama lakse jer vas ne vuce i on zna da radi sto ne treba Hvala puno na savjetu, ne znam kako bi to prošlo, ali probat ćemo!😊
2019 04 02
> LeSock: > S psom se treba raditi odmalena, sad s tri godine je teško ispravljati krive drine. Kastracija će pomoći u smislu da neće biti lud kada se ženke tjeraju i da će mu spriječiti zdravstvene probleme u budućnosti, ali neće pomoći u korekciji ponašanja. > Peseka pod ruku i u školicu, nema druge. Nikad dosad nije bilo problema sa drugim psima, pa nismo niti smatrali da je potrebno bilo što potencirati. Hvala na savjetu, ali nismo u mogućnosti vodit ga u školu. Morat ćemo to sami doma, nadam se uspješno :) u svakom slučaju, dobro je čuti drugo mišljenje!
2019 04 02
Pas Vam nije socijaliziran s drugim zivotinjama, zbog toga reagira zastitnicki. Svakako bi preporucila kastraciju i upoznavanje s drugim psima koji nisu teritorijalni. Po mogucnosti zenkama, a upoznavanje nikako u svom dvoristu vec na ili njenom teritoriju ili negdje vani, dakle nikako kod vas doma ako i na zenke reagira napadima.
2019 04 04
> laura94: > Pas Vam nije socijaliziran s drugim zivotinjama, zbog toga reagira zastitnicki. Svakako bi preporucila kastraciju i upoznavanje s drugim psima koji nisu teritorijalni. Po mogucnosti zenkama, a upoznavanje nikako u svom dvoristu vec na ili njenom teritoriju ili negdje vani, dakle nikako kod vas doma ako i na zenke reagira napadima. Da upoznavanje na neutralnom terenu.Naravno preporuka i kastracija bez velikih ocekivanja ali bude bolje za psa. On jednostavno brani svoj teritorij i nije socijaliziran ali uz upornost sve se da popravit.
2019 04 04
Kastracija neće ništa promijeniti. Psa treba odgojiti, iako režanje na druge mužjake je skoro pa normalno kod pasa. No, svejedno ga treba odgojiti. Kratke naredbe tipa- čekaj, ne, stani, dođi...psi brzo nauče. Neke pasmine su, pogotovo manje, više teritorijalnog ponašanja. Moj pas je takav, ali kad kažem odlučno- ne ili tiho- kad počne lajati, posluša me. Malo strpljenja i rada sa psom i sve će se riješiti. Sretno.
2019 04 04