Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

ALGA TRAVEL - IZBJEGAVATI U ŠIROKOM LUKU!!!

Drage cure, Ako planirate putovanje, evo mog iskustva s agencijom iz naslova teme, čisto da vidite s kojom NE TREBA putovati! Alga travel agency Izrazito neprofesionalna agencija i moje prvo negativno iskustvo! Nakon nekoliko upita je li polazak zagarantiran i potvrde da jest, prijateljica j ja uplaćujemo putovanje u Budimpeštu. Ispoštujemo dogovor, pošaljemo potvrde o uplati, kontakt podatke i ispunjene ugovore (jako bitno za daljnji razvoj događaja). Putovanje je nakon nekoliko dana otkazano iako mi je rečeno da je polazak GARANTIRAN!!! To mi je javljeno e-mailom - Alga Travel me (navodno) pokušala kontaktirati ranije putem mobitela, ali imaju (navodno) KRIVE podatke, iako sam u ugovoru navela TOČAN broj, i svoj i prijateljice s kojom putujem. Nju naravno nisu zvali. Agenciju zovem odmah po primitku maila o otkazivanju putovanja, na što mi zaposlenica nudi isto putovanje u drugom terminu što mi ne odgovara, zatim nudi drugo putovanje koje me ne zanima te naposljetku inzistiram na povratu novca. PITAM kad mogu očekivati povrat, a gospođa mi govori da će novac biti vraćen u roku od dva dana. Dva dana su prošla, povrata nema, a na pismenu i usmenu zamolbu o potvrdi da su sredstva vraćena na moj račun, izmišljaju razloge zašto mi ju ne mogu poslati. Organizacija, komunikacija i pružanje pravovaljanih informacija je ravno nuli. Izbjegavajte u širokom luku!!
2019 04 12
Također sam imala jako loše iskustvo s navedenom agencijom, ne mogu sada pronaći temu gdje sam pisala o tome. Nama su otkazali garantirano putovanje u Pariz točno dva dana prije nego što je put trebao biti realiziran, također putem maila. Nakon toga ih je bilo jaaako teško dobiti na telefon. Kada sam ih konačno dobila i odbila sve njihove opcije tj. nuđenje drugog termina, drugog putovanja i sl. slijedilo je natezanje oko povrata novca. Prvi put rekli bit će za dva dana. I tako svaki put kada sam nazvala. Nakon što je prošlo deset dana kada sam ih konačno uspjela dobiti, bila već luda jer su nam upropastili godišnji, ništa nismo mogli drugo naći u dva dana te bez love koju nikako da vrate. Slijedeći put kada su se udostojili javiti (nažalost za vrijeme toga svega nismo bili u Zg pa nismo mogli odmah osobno otići), rekla sam da ukoliko sutra novac ne bude na računu da dolazimo s odvjetnikom, da je pismo za Provjereno spremno i tako svašta i eto nekim čudom idući dan su stvarno vratili novac. Nikad više! Tako da nikako ne odustajte od povrata! Kasnije sam pročitala jako puno loših iskustava, neki su i na sudu s njima, neki nikada nisu dobili povrat....Katastrofa.
2019 04 12
Možda i bolje da su vam otkazali jer putovanje koje sam ja uplatila preko njih nažalost nije bilo otkazano, a bilo je teška katastrofa. Išli smo na doček Nove godine u Rim i kao 1. pitala sam odmah u kojem hotelu ćemo biti jer ne želim biti predaleko od grada i dali su mi podatke krivog hotela. Na kraju smo bili u nekom potpuno drugom jer navodno u tom kojem smo trebali biti nije bilo mjesta. Do hotela nam je trebalo oko 2 sata busom!!! Dakle, 4 sata smo se samo vozili do Rima i natrag. A hotel je bio kao iz filma strave. Vodič katastrofa isto, ma mogla bih knjigu napisati... Samo primjer; imali smo noćnu vožnju, a on je odlučio PJEVATI na mikrofon jer eto, zašto ne?! Ali vrhunac svega mi je bio što su nam na Silvestrovo rekli da s obzirom da nam je hotel daleko, najbolje da se nađemo u 11:30 i krenemo prema hotelu. Dakle, doček Nove godine u autobusu!! Dno dna.
2019 04 12
Ajme, katastrofa! Ja se stvarno čudim da oni još uvijek "rade" s obzirom na koliko groznih iskustava nailazim na koji god forum da pogledam.
2019 04 12
Evo da se i ja ukljucim :) Prijatelj mi se ženio proslo ljeto i od prijateljice su dobili poklon bracno putovanje, takoder u Rim. Receno im je da je hotel u centru Rima, i hotel se tako nekak i zvao. Putovali su nekim busom u daleku pripi*dinu, te stigli u kasne nocne sate. Hotel je imao jedno slovo drugacije, nesto u tom stilu, od onog u gradu. Unutra nije bilo nikog, derali su se i na kraju se pojavila nekakv starija kineskinja, te odvela ih do sobe. Sok ponovno! Soba iz horora! Objasnjavali su joj da tu nece spavati, itd.....a ona ni rijeci. Ne progovara. Da bi napokon krenula otvarati vrata od soba...a ono, svaka gora. Odabrali su neku...ali... Unutra tv iz prahistorije, nije ni ukljucen...ovaj isao ukljuciti, pomakao ormaric, a iza tona smeca i prasine...wc zagorio od sporkice...krevet sporak.. Izisli su ljuti..sami negdje po Italiji u brdima.. ne znaju ni di su.. Smirili se, nazvali prijateljicu koja takoder nije znala za ove podvale. Odmah im je rjesen taj hotel u gradu, do kojeg su dosli taxijem. Bilo im je super na kraju. E da...rekli su im u tom hotelu u gradu..da cijelu vecer primaju goste iz onog "hotela" ,:)
2019 04 12
Ajme, ovo je gore od goreg!! Još smo mi onda relativno dobro i prošle 🤣 Čitajući vaše komentare mi je nekako i drago da su otkazali. Mi smo našle odmah drugu agenciju, ženica na telefonu ljubazna, sve nam objasnila, poslala, ispričala se jer im mail nije radio pa nam nisu mogli odmah poslat ponudu... Sad se nadam da će i putovanje bit super kao komunikacija s klijentom. 😄 P. S. Saga s Algom i povratom se nastavlja. Jučer mi je gđa iz agencije potvrdila preko telefona da su nam sredstva isplaćena, ali pošto nema više nikog iz njihovog računovodstva jer je petak popodne (zvala sam jucer oko 17) pa "ona ne može ništa", a na pitanje da mi pošalje potvrdu mi kaže da mi ne može slat cijelu svoju tablicu (!?!?!). Uglavnom, nakon ove teme, negativnih recenzija na Googleu i Facebooku i statusa na FB, Alga Travel zove frendicu da se ispriča (woow) i da bi ipak molili drugi broj računa jer im se ovaj ne poklapa s računom s kojeg su novci za putovanje uplaćeni. Zanimljivo kak odjednom rade i računovodstva i cijela ekipa, a novci su već bili uplaćeni 🤣🤣🤣 P. P. S. Nadam se da će što više ljudi ovo vidjet i da im nakon svega neće past na pamet putovat s Algom. Btw, ni meni nije jasno kak još uvijek posluju...
2019 04 13
> Brdosuza: > Evo da se i ja ukljucim :) > Prijatelj mi se ženio proslo ljeto i od prijateljice su dobili poklon bracno putovanje, takoder u Rim. Receno im je da je hotel u centru Moguće da je taj hotel prašnjavi bio taj u kojem smo mi bili jer odgovara opisu. Samo nas nitko nigdje nije premjestio pa smo tih par dana boravili u tom hororu! Na kraju je ispalo "dobro" što smo satima udaljeni od Rima jer smo barem bili kraće u hotelu (iako je vodič svaku večer inzistirao da oko 7 krenemo prema hotelu, osim te lude novogodišnje noći kad smo čak smjeli ostati do 11:30). Osjećala sam se kao da sam pod policijskom prismotrom, nigdje ni mrdnuti bez vodiča jer inače se ne možeš vratiti u hotel. Čak smo pitali nadobudno taksiste koliko bi koštala vožnja do tamo za slučaj da ostanemo sami, ali samo su se nasmijali i rekli da tamo ne voze. E da, zaboravila sam napisati još jednu "fun fact": u obilazak Rima nije bio uključen obilazak Koloseuma ni Rimskog amfiteatra kao ni ostalih znamenitosti čak ni iz vana. Dakle, to nije bilo predviđeno za razgledavanje, ali smo zato bili u doslovno svakoj crkvi u gradu te čak na nekoliko misa. Mi smo uspjeli pobjeći s jedne od tih pa smo ipak na vlastitu ruku otišli vidjeti Koloseum doslovce na 5 minuta jer smo se naravno bojali da će nam pobjeći bus za Nigdjezemsku. Eto, da ste išli u Pariz s njima, sigurno ne biste vidjeli ništa od Pariza, eventualno neku crkvu i krajolik periferije dok se vozite 2 sata u jednom smjeru prema hotelu.
2019 04 13
Ja sam prek njih putovala u Budimpestu 2013 na docek, uglavnom nisam tada znala, ali na losem glasu su, pratitelj je ujedno bio i vodic, sav izgubljen, trebali smo biti smjesteni u hotelu u Budimpesti, nakraju bili smo nekih 15km od grada, pri povratku trebali smo razgledati Balaton jezero, stali tamo jesti u čardi, taj vodic nam samo rekao, eto tamo u onom smjeru vam je Balaton, ali ionako je mrak pa nakon vecere se vracamo za hr. katastrofa
2019 04 17
Ima li tko iskustva s potraživanjem sredstava zakonskim putem? Koje ministarstvo je zaduženo za agencije? Koja inspekcija? Želim povrat novaca od bona. Nisu u stanju napraviti dogovoreno i odgodili su (garantirani polazak). Skraćeno; ja želim novac natrag oni slobodno svojim putem. Hvala
2019 11 26
Dragi ljudi, ako planirate putovati izbjegavajte alga travel u sirokom luku. Prijatelji i ja uplatili smo putovanje u Amsterdam. Zvali smo za povratne informacije za ime hotela i da li je polazak siguran. Rekli su nam da je 100 posto zagarantiran i da vise nema mjesta, ali samo nakon par sati poslali su mail da je put ipak otkazan i to 7dana prije nove godine. Katasrofa nad katastrofom najgora agencija ikad. Jos nisu ucini povrat novca i iskreno ne znam uopce hoce li tako da moj mali savijet svakako se dobro informirajte o svakoj agenciji skojom putujete jer cete zavrsit kao miii.
2019 12 21
hotellook.tp.st/3lYzJHDL je meni daleko najbolja i najpreglednija stranica za rezerviranje hotela/hostela i zadnjih godinu-dvije gotovo jedino nju koristim za bukiranje.nemam apsolutno nikakvih zamjerki,naprotiv u velikom broju slučajeva hoteli bukirani na ovaj način puno su jeftiniji nego na licu mjesta,čak jeftiniji nego na ostalim sajtovima za bukiranje.
2021 02 14