Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Prehrana, recepti, ekologija /

Brzo pripremljeni ručak

Cure, što fino, a brzo skuhati nakon posla? Hvala
2019 04 16
Evo,možda nađete inspiraciju x-) https://mojekrpice.hr/forum/t/257273/sto-danas-imate-za-rucak
2019 04 16
Ja razumijem što pita.Nešto da je brzo,a fino.Možda da promijenite naziv u "fini,brzi obrok za pola sata" :).Kad žena dođe s posla nema baš vremena kuhati grah,marinirati piletinu ili sl. Riža je kuhana za 10-tak minuta.Tjestenina isto tako.I još neki fini umak uz to i salata.Umak sa vrhnjem ili sl.,pa dodaš šunke ili slanine,a može i bez. Ja često,kad pohujem meso,ispohujem više,pa višak zaledim.Kasnije dodam malo vode i češnjaka i eto ti ličkih šnicli.Krompir kuhan za 20-tak minuta i napraviš pire. Juhu kad kuham,uvijek odvadim malo prije dodavanja tjestenine i zaledim.Ubacim i koji komadić kuhanog mesa ponekad.To mi je temeljac.Kasnije mogu u tome skuhati rižu ili tjesteninu.
2019 04 16
Ili isto mogu napraviti juhu :). Krompir sa kobasicom npr.kranjskom.Isto je brzo gotovo.Ako hoćeš obogatiti zaliješ kao da praviš musaku.Jako fino.
2019 04 16
I opet ja :)! Ovaj recept je za mene otkriće.Navečer se pripremi,a sutra se prži.Meso bude meko i fino,mljac. https://www.coolinarika.com/recept/neobicno-neobicne-snicle/
2019 04 16
Meni su super od Leda smrznute štrukle, prelijem ih s vrhnjem za kuhanje i u pećnicu 20tak minuta. To mi je opcija kad želim nešto brzo pripremiti. Druga opcija je naribati krumpir, luk i nasjeckati papriku, začiniti, preliti preko toga vrhnje i u pećnicu. Treća opcija je umak s gljivama u kombinaciji sa tijestom ili palentom plus pečeno meso (meso ispeći na naglo ili peći u pećnici dok se za to vrijeme priprema umak. Četvrta opcija, ribu uvaljati u brašno i pripeći na tavi, a kao prilog skuhati krumpir nasjeckan na kockice i špinat. Popržiti malo luk i u to dodati skuhani krumpir i špinat.
2019 04 16
> iskrica83: > Cure, što fino, a brzo skuhati nakon posla? > Hvala Vrhnje za kuhanje + bilo koja namirnica koju volite, ja popržim pršut i špek pola minute na tavi, prelijem vrhnjem za kuhanje; za to vrijeme stavim kuhati one najtanje Barilla špagete koje su gotove za 3min, i cijeli ručak gotov za 10min; preko sir ribanac, od salate ono što se nađe u hladnjaku 😉 Tuna steak/losos na grill tavi, gotovo za 5min. Generalno je sva riba jako brzo gotova, bitno je samo da je ne morate čistiti već je prvo očistite i onda smrznete. Max 20min mi treba za obrok iz woka, najduže traje čišćenje i rezanje povrća. Meso nasjeckam za minutu, za povrće mi treba cca 10-15min (ovisno o količini) i za cijelo kuhanje do 10min.
2019 04 16
Hvala puno. Možda bih mogla i pohati meso dan prije i drugi dan pržiti. A lički šnicli su mi oduvijek bili fini, to je mama kuhala
2019 04 16
Može i tako.Ispohuješ meso dan prije,pa sutra od toga praviti ličke šnicle.Dodaš preko šnicli sjeckan bijeli luk,peršin,malo vode,malo vina i da prokuha. Ili,kako sam rekla ,preko vikenda kada pohujem meso,ispohujem više,pa to zaledim.Onda preko tjedna to iskoristim za ručak.Ne treba ih odleđivati samo staviti u posudu,dodati malo vode,češnjaka i peršina i sačekati da prokuha.
2019 04 16
*Fettuccine sa umakom od gljiva.* Skuhati fettuccine ili špagete na al dente. Isjeckati luk, popržiti na ulju, dodati ociscene gljive (naribane ili isjecene) i cekati da puste sok i da ispari, nakon toga dodati zacine (sol, papar, vegeta), dodati vrhnje za kuhanje i zlicu kiselog vrhnja. Gotovo za 10ak minuta! Jesti toplo!! Vrhunsko jelo! *Piletina u woku* Dan prije marinirati piletinu (maslinovo ulje, sol, paprika, limunov sok). Isjeckati papriku i tikvicu na trake. Popržiti piletinu, dodati povrce i posoliti. Gotovo isto za 10ak minuta. Po zelji umotati sve u burrito (to moze biti super za ostatke ako ostane za veceru). *Kupovne debrecinke i prilog po želji* Kupovne PIKove debrecinke prerezati na 2 djela, zarezati sa obje strane, ispeci u tavici (gotove za 4-5 min). Super uz kuhanja jaja ili salatu od svjezih krastavaca ili rajcica u vrhnju. *Penne tjestenina sa vrhnjem i špekom* Penne skuhati al dente. Malo kuhane slanine (najbolje kuhana ili hamburger jer daje poseban miris bez one masnoće pretjerane) ili špeka propeci na tavici na ulju, dodati vrhnje za kuhanje i zacine (sol, papar, cesnjak u prahu, persin) -- bude gotov umak za 5-6 minuta. Dodati umak u tijesto i promijesati. Sve bude gotovo za 10 minuta ako pravis u isto vrijeme.
2019 04 16
Tjestenjina sa pilećim prsima u umaku sa vrhnjem. Priprema traje do sat vremena.
2019 04 16
> iskrica83: > Cure, što fino, a brzo skuhati nakon posla? > Hvala Tjestenina s tunjevinom Tuna,vrhnje,majoneza i papar,sol,chili pomjesat. Skuhat tijesto(fusili/sarafi) i sve pomijesat i prilog salata. Piletina u bijelom umaku i riza Rizu stavit kuhat. Piletinu zaciniti i izrezat na kockice, prepeci dodati vrhnje da se poveze i skuha. Prilog salata. Isto kao i predhodno moze ici panceta,vrhnje i siroki rezanci. Pizza Tijesto za pizzu gotovo,razvaljat, staviti sastojke i u pecnicu. Piletina na naglo Snicle ispeci na naglo na tavi. Prilog povrce gljive,tikvice. Brzo se termicki obradi na tavi. Brzi Slozenac U vatrostalnu posudu redas tkivice, sunka/salama, sir, gljive , rajcica, dva reda, zavrsi sirom i zapeci u pecnici. Tijesto s jajima i vrnjem Skuhaj tijesto. Ocijedi. U taj lonac stavis 3 pomjesana jaja. Posolis. Mijesas. Kad krene prema kajgani dodas 2/3 vrhnja. Pomijesas dobro. Ubacis tijesto. Sve sjedinis. Prilog zelena salata. Netko je spomenuo debrecinke Ista stvar prepeci ih. Izvaditi . Na to ulje dodati kiseli izribani kupus. Malo par puta preokrenuti na tavi. I gotov kupus s kobasama. Njoki u besamelu s spinatom Stavit kuhat spinat. Kad je gotov pocet pravit besamel i u njega ubacit spinat. U medjuvremenu skuhat njoke ili punjene gotove raviole. I pomjesat u besamel s spinatom. Rizoto s gljivama/bilo kojom vrstom povrca Luk izdinstat.dodat rizu. Pored imat 1l temeljca. Zaljevat.dodat povrce pri kraju. Kad tek ispari. Dodat 2 kriske maslaca. Posut parmezanom.
2019 04 17
Rizoto s surimi stapicima Sve isto kao izad s tim da surimi na luku idmah dinstam. Sad mi ovo sve palo na pamet, al ima toga jos. Svaki dan imam brzi rucak nakon posla 🤣🤣🤣
2019 04 17
Ja ogladnila od čitanja 😂😂😂 Cure super ste, ideje su mrak 🤩🤩🤩🤩🤩 Ja često pratim "Sašinu kuhinju" na YouTubeu, izvrsno složeni i objašnjeni recepti i puno vrsta, jednostavnih, složenih, brzih, manje brzih... Ručkovi, večere, deserti, kolači, torte.. Njaaaam 😎
2019 04 17
Ekspres palenta, a na drugu stranu zdinstaj kapulicu ,papriku i pomidor. 10 minuta i sve gotovo. Možeš i gljive skombinirati.
2019 05 03
1 2 Sljedeći