Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Dumovec i Noina arka - stvarno sam razočarana

Drage cure, lijepo vas pozdravljam, molim vas da pročitate temu i napišete svoje mišljenje. Priča ide ovako: deset smo godina imali prekrasnog peseka Bena, nažalost, uginuo je prije 4 mjeseca i došlo je vrijeme da u našu obitelj dođe neko malo, divno čudo, kojem ćemo pružiti ljubav i topli dom. Na sva zvona, objavljivala se preko medija humanitarna akcija za udomljavanje u skloništu Dumovec i 28.08.2019. godine, na dan održavanja, klinci, muž i ja, prepuni emocija, veseli i sretni došli smo u Dumovec. Ajme cure moje, ne mogu vam opisati osjećaje koji su me preplavili kad sam ugledala ta divna stvorenja, te peseke u boksovima, svaki ti prilazi, pruža šapicu, njuškicu, doslovce kao da moli: uzmi me. I kad smo prišli boksu gdje su se nalazili mali štenci, Ignacio, tak su mu dali ime, to malo klupko staro nekih 2,5 mjeseca prišlo je k nama, počeo nas grickati za prstiće, lizati, skakutati od sreće....znali smo da je to to. Popunili smo upitnik, rezervirali ga, rečeno nam je da mora proći veterinarsku obradu i tek ga tad možemo uzeti. I čekali smo i čekali da nas nazovu, jave da dođemo po Ignacia, dani su prolazili, priredili smo mu mjesto za smještaj, veselili se i iščekivali. Suprug je jučer zvao, pitao kad možemo doći po njega...kad ono šok. Pas je već udomljen, dali su ga drugoj obitelji. Molim? Došlo je do greške, zagubili su naš zahtjev i popunjeni upitnik, to je njihovo obrazloženje. Poludila sam, naplakala se, razočarala i baš sam tužna. I sama sam zvala volonterku čiji sam broj našla ispod njegovog oglasa i tražila objašnjenje. Žena nije znala kaj bi rekla, osim da se greške dešavaju. I kad sam joj rekla da smo mi prvi popunili zahtjev za tog peseka i rezervirali ga, nije znala kaj bi rekla. A ja....došlo mi je da vrištim. I kaže ona meni: pa ne možemo sad zvati obitelj u koju je pas udomljen i reći da je došlo do pogreške. Da, ne može ih zvati, a nas nisu niti nazvali i rekli da je došlo do pogreške, ispričali se....ništ.
2019 10 04
I na kraju priče, traže da udomiš psa, dođeš, izabere on tebe i ti njega, povežete se, čekaš ga s nestrpljenjem i onda veliko razočarenje. Svaka čast svima koji se posvećuju takvom humanitarnom radu, velika je to žrtva i sve to poštujem, al smatram da se ovakve situacije ne bi smjele događati. I cure moje, kaj reći, kaj misliti? Hvala na pažnji, izbacila sam iz sebe nakupljene osjećaje i emocije i sad mi je mrvicu lakše. Vaša Winxica :")
2019 10 04
:( :( bas mi je zao :( :(
2019 10 04
jooj Winxica mogu samo zamislit kako vam je, a tek djeci :,'( nadam se da ćete uskoro pronaći svoju njuškicu tj. ona vas, sretno u potrazi :")
2019 10 04
Eto ja ću ih obraniti (Noina arka je samo udruga, a samo sklonište u kojem ste bili je gradski Dumovec). Imaju stotine i stotine pasa i mačaka, vjeverica, zečeva, kornjača, zmija... što u skloništu što po smještajima (maleni su obično na čuvanju zbog parva i ostalih boleština) i jedna ili dvije osobe koje to vode lako izgube kontrolu nad svim tim životinjama. Osim toga, pritisci sa brojem napuštenih životinja su takvi da ih fizički nemaju kuda stavljati i vjerojatno se desi da se nekada nešto previdi.
2019 10 04
Probajte potrazit drugog peseka,kad su ovoga vec udomili ima puno njuskica koje traze svoj stalni dom pogledajte i u drugim azilima
2019 10 04
> LeSock: > Eto ja ću ih obraniti (Noina arka je samo udruga, a samo sklonište u kojem ste bili je gradski Dumovec). > Imaju stotine i stotine pasa i mačaka, vjeverica, zečeva, kornjača, zmija... što u skloništu što po smještajima (maleni su obično na čuvanju zbog parva i ostalih boleština) i jedna ili dvije osobe koje to vode lako izgube kontrolu nad svim tim životinjama. Osim toga, pritisci sa brojem napuštenih životinja su takvi da ih fizički nemaju kuda stavljati i vjerojatno se desi da se nekada nešto previdi. Sve to drži vodu, bili smo u Dumovcu i komunicirali smo sa gospođom iz Noine arke. Prvi smo došli, pitali (tak nam je gospođa osobno rekla), rezervirali peseka, sve popunili i predali, obećala nam je sve, na kraju ništa. Suprug je jučer zvao Dumovec direktno, nakon proteka 6 dana od tada, pojma nemaju, uputili su ga na Noinu arku i od svega dižu ruke....eee, kužim koliko je to obaveza, koliko volje i truda, divim im se, al smatram da bi trebala postojati neka koordinacija između njih. Žao mi je jako, baš sam se isplakala i razočarala, a o klincima da ne pričam.
2019 10 04
> kozmetika88: > Probajte potrazit drugog peseka,kad su ovoga vec udomili > ima puno njuskica koje traze svoj stalni dom > pogledajte i u drugim azilima Ma budemo mi udomili peseka, to i želimo. Al onaj osjećaj kad se pronađete i povežete na prvu s malom lopticom...i na kraju tak ispadne. No, ne odustajemo.
2019 10 04
> Andrijanaaaaaaa: > :( :( bas mi je zao :( :( A tek nama :s
2019 10 04
> IrenaAR: > jooj Winxica mogu samo zamislit kako vam je, a tek djeci :,'( nadam se da ćete uskoro pronaći svoju njuškicu tj. ona vas, sretno u potrazi > :") Vjerujem da hoćemo, hvala od srca! :")
2019 10 04
Sretno <3 :")
2019 10 04
> ProdajaRobeKz: > Sretno <3 :") Hvala od srca! <3
2019 10 04
Volontiram u takvim azilima i udrugama i mogu samo potvrditi što je LeSock rekla. TO se naprosto događa i nitko zapravo nije kriv. AKo vjerujete da je taj pas vas odavrao, tj. u neku sudbinu, onda povjerujte da ipak niste bili suđeni jedno drugome, inače se ne bi dogodilo štose dogodilo. Negdje netko čeka na vas. Sretno!
2019 10 04
Sa povecim stazem u spasavanju zivotinja mogu Vam samo reci da Vasa tuga nije ni priblizna tuzi zivotinja i onih koji su angazirani oko svega.To je jedna ogromna,tragicna prica a potencijalni udomitelji su najsvjetlija tocka u njoj pa se nadam da cete ipak udomiti jedno bice,vjerujte mi,vec nakon par dana,bilo kojeg da udomite,bit ce bas taj,nezamjenjiv i necete ga dati za nista.Moju Dinu sam izvadila iz fekalija doslovce,nije licila na psa.Ispao prelijepi retriver flat.Sretno i Vama i njima !
2019 10 07