Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Računala, elektični uređaji, internet /

Povrat novaca

Bas sam danas kupila sat i objasnila prodavacici da zelim sat koji s dlana mjeri kalorije, otkucaj srca itd....Na kraju dodem kuci, procitam i vidim da je to sat za trcanje (spoji se na satelit i po tome ti mjeri kalorije) I da nemaju takav sat koji s dlana mjeri otkucaja,vec nekakvu traku al to je dr. model. I sto je najgore nema povrat novaca, eh sad. Sta mi je raditi?
2020 02 15
Prodavaci su duzni vratiti novac u svakom slucaju kada se nije bilo moguce uvjeriti u adekvatnost/ispravnost artikla prije kupnje. Npr., ako kupujete cipele u trgovini, i zelite ih vratiti jer ste se predomislili (a ne zbog greske prodavaca), nemate pravo na povrat novca jer ste imali priliku uvjeriti se u adekvatnost, dok se u slucaju kupovine cipela internetom ne mozete uvjeriti ni u sto pa imate pravo na povrat. Tako da se mozete pozvati na europske regulative o zastiti potrosaca i reci da proizvod zbog njegove prirode i namjene niste mogli isprobati, te samim tim imate pravo na povrat. Takodjer, na neki nacin ste prevareni jer su Vam dali pogrjesne informacije kako bi Vas naveli na kupnju. Nadjite obrazac za podnijeti zalbu, ispunite, sve navedite i predajte prodavacu, moraju Vam odgovoriti u roku 14 dana.
2020 02 16
Morate pismeno sve riješiti, mail na firmu, onda reagiraju. Navedite da proizvod nema mogućnosti koje ste tražili..trebali bi uvažiti, pogotovo ako nije upotrebljavan..
2020 02 16
> arabesque.t: > Prodavaci su duzni vratiti novac u svakom slucaju kada se nije bilo moguce uvjeriti u adekvatnost/ispravnost artikla prije kupnje. Npr., ako kupujete cipele u trgovini, i zelite ih vratiti jer ste se predomislili (a ne zbog greske prodavaca), nemate pravo na povrat novca jer ste imali priliku uvjeriti se u adekvatnost, dok se u slucaju kupovine cipela internetom ne mozete uvjeriti ni u sto pa imate pravo na povrat. Tako da se mozete pozvati na europske regulative o zastiti potrosaca i reci da proizvod zbog njegove prirode i namjene niste mogli isprobati, te samim tim imate pravo na povrat. Takodjer, na neki nacin ste prevareni jer su Vam dali pogrjesne informacije kako bi Vas naveli na kupnju. Nadjite obrazac za podnijeti zalbu, ispunite, sve navedite i predajte prodavacu, moraju Vam odgovoriti u roku 14 dana. Ovo nije točno. I u dućan možete vratiti proizvod jer ste se predomislili, pod uvjetnom da nije korišten i da imate račun.
2020 02 16
> gitadevi: > > arabesque.t: > > Prodavaci su duzni vratiti novac u svakom slucaju kada se nije bilo moguce uvjeriti u adekvatnost/ispravnost artikla prije kupnje. Npr., ako kupujete cipele u trgovini, i zelite ih vratiti jer ste se predomislili (a ne zbog greske prodavaca), nemate pravo na povrat novca jer ste imali priliku uvjeriti se u adekvatnost, dok se u slucaju kupovine cipela internetom ne mozete uvjeriti ni u sto pa imate pravo na povrat. Tako da se mozete pozvati na europske regulative o zastiti potrosaca i reci da proizvod zbog njegove prirode i namjene niste mogli isprobati, te samim tim imate pravo na povrat. Takodjer, na neki nacin ste prevareni jer su Vam dali pogrjesne informacije kako bi Vas naveli na kupnju. Nadjite obrazac za podnijeti zalbu, ispunite, sve navedite i predajte prodavacu, moraju Vam odgovoriti u roku 14 dana. > Ovo nije točno. I u dućan možete vratiti proizvod jer ste se predomislili, pod uvjetnom da nije korišten i da imate račun. Hrvatski zakon ne poznajem dovoljno dobro, ali po regulativi EU nije tako. U Italiji, Francuskoj,... se primjenjuje pravilo da se ne moze vratiti ono sto se moglo isprobati (pod uvjetom da nije doslo do pogrjeske prodavaca) i da se moze vratiti ono sto se nije moglo, pa ne vidim zasto se isto ne bi primjenjivalo i kod nas.
2020 02 16
Nisam se ni usudila isprobati,jer ako je koristen (piše na racunu) tek tada nemam pravo zamjenu...uh.
2020 02 16
Imam i ja pitanje glede povrata, je li mogu u Office shoesu tražiti povrat novca i koji mi je rok? Isto me zanima ako mi netko može reći ako sam ih kupila u Puli u njihovom dućanu je li ih mogu vratiti/zamijeniti u dućanu u Zagrebu naravno uz predočenje računa, hvalaa 🤗
2020 02 17
> mamaibeba09: > Imam i ja pitanje glede povrata, je li mogu u Office shoesu tražiti povrat novca i koji mi je rok? Isto me zanima ako mi netko može reći ako sam ih kupila u Puli u njihovom dućanu je li ih mogu vratiti/zamijeniti u dućanu u Zagrebu naravno uz predočenje računa, hvalaa 🤗 Najčešće se povrat ili zamjena mogu obaviti samo u dućanu u kojem je artikal kupljen, ali neki dućani imaju i mogućnost o kojoj vi govorite. Za Office sh. stvarno ne znam.
2020 02 17
> arabesque.t: > > gitadevi: > > > arabesque.t: > > > Prodavaci su duzni vratiti novac u svakom slucaju kada se nije bilo moguce uvjeriti u adekvatnost/ispravnost artikla prije kupnje. Npr., ako kupujete cipele u trgovini, i zelite ih vratiti jer ste se predomislili (a ne zbog greske prodavaca), nemate pravo na povrat novca jer ste imali priliku uvjeriti se u adekvatnost, dok se u slucaju kupovine cipela internetom ne mozete uvjeriti ni u sto pa imate pravo na povrat. Tako da se mozete pozvati na europske regulative o zastiti potrosaca i reci da proizvod zbog njegove prirode i namjene niste mogli isprobati, te samim tim imate pravo na povrat. Takodjer, na neki nacin ste prevareni jer su Vam dali pogrjesne informacije kako bi Vas naveli na kupnju. Nadjite obrazac za podnijeti zalbu, ispunite, sve navedite i predajte prodavacu, moraju Vam odgovoriti u roku 14 dana. > > Ovo nije točno. I u dućan možete vratiti proizvod jer ste se predomislili, pod uvjetnom da nije korišten i da imate račun. > Hrvatski zakon ne poznajem dovoljno dobro, ali po regulativi EU nije tako. U Italiji, Francuskoj,... se primjenjuje pravilo da se ne moze vratiti ono sto se moglo isprobati (pod uvjetom da nije doslo do pogrjeske prodavaca) i da se moze vratiti ono sto se nije moglo, pa ne vidim zasto se isto ne bi primjenjivalo i kod nas. To nije točno ni na nivou Europe. Ja sam svježe vratila Desigualovu torbu koju sam dobila na poklon u njihov dućan u Trstu. S etiketom i računom i u propisanom roku.
2020 02 17