Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Cijepljenje

Ima li neka iskustvo da je cijepila bebu i da je beba imala teze nuspojave?
prije 18 dana, 14:18
Moji nisu, al od prvog rodaka je beba zavrsila u bolnici 15 dana, temperatura i jos neznam sta je sve bilo, od tada ga nisu htjeli cjepiti, sad mu je 4 godine , a primio je samo to prvo cjepivo
prije 18 dana, 22:02
Imate inbox.
prije 18 dana, 01:30
Ako će Vam biti od pomoći, evo teme koju sam odavno otvorila... https://mojekrpice.hr/forum/t/107812/cijepljenje
prije 17 dana, 10:46
Moj upis na ovoj temi, možda pomogne neodlučnima: https://mojekrpice.hr/forum/t/267526/crkveni-razvod?page=7
prije 16 dana, 21:05
Problem vam je što ni za jedno cjepivo nemate popis sastojaka ( a većina sadrži alergene, konzervanse, tešlke metale i sl. što ulazi preko tanke opne novorođenčetu direktno u krv i mozak) i što će vam svi koji rade u zdravstvu reći da se to mora, ali ako vam se djetetu nešto dogodi, kakve teže posljedice (što je sve češće slučaj), oni neće to prijaviti i tako se naštimavaju statistike po kojima je cijepljenje divno, bajno i bezazleno. Farmaceutska industrija ipak živi od toga, pa razmislite je li im u interesu masovno procjepljivanje (da ne kažem šta drugo). Provjerite, raspitajte se i odlučite sami. Po meni bi roditelji trebali o tome odlučivati. Sretno!
prije 15 dana, 12:42
> zanaZG: > Problem vam je što ni za jedno cjepivo nemate popis sastojaka ( a većina sadrži alergene, konzervanse, tešlke metale i sl. što ulazi preko tanke opne novorođenčetu direktno u krv i mozak) i što će vam svi koji rade u zdravstvu reći da se to mora, ali ako vam se djetetu nešto dogodi, kakve teže posljedice (što je sve češće slučaj), oni neće to prijaviti i tako se naštimavaju statistike po kojima je cijepljenje divno, bajno i bezazleno. Farmaceutska industrija ipak živi od toga, pa razmislite je li im u interesu masovno procjepljivanje (da ne kažem šta drugo). Provjerite, raspitajte se i odlučite sami. Po meni bi roditelji trebali o tome odlučivati. Sretno! Moram Vas demantirati u jednom dijelu Vaše objave iako se slažem da bi to trebao biti slobodni izbor roditelja kao dio odgoja i skrbi o vlastitoj djeci, bez miješanja institucije u obitelj, kao i to da cjepiva služe samo da bi farma inustrija profitirala. Za cjepiva postoje Upute o lijeku, kao i o svakom drugom medicinskom proizvodu (onaj list papira koji dobijete gotovo uz svake tablete ili sirup). Problem je što se cijepljenje obavlja u pedijatrijskim ambulantama, znači ne idete Vi kupiti cjepivo, pa donosite pedijatru, nego ih on već ima u svojoj ambulanti. I kada rutinski obavlja cijepljenje, pakiranje i taj karton baci, a većina zaboravi tražiti ambalažu. I prema tome nisu upoznati sa što je cjepivo, za što se koristi, što moraju znati prije nego njihovo dijete primi cjepivo, navedena upozorenja i mjere opreza, kako se primjenjuje, moguće nuspojave (ozbiljne alergijske reakcije, ostale nuspojave, potencijalne nuspojave), koji je SADRŽAJ cjepiva, kako to cjepivo izgleda i sadržaj njegovog pakiranja, tko je nositelj odobrenja, tko je proizvođač i slične informacije. E sad je diskutabilno da li su koju informaciju sa svoje strane prešutili i nisu stavili u Upute, a važna je za daljnjeg korisnika-dijete.
prije 15 dana, 21:14
Znam što su upute o lijeku i kako funkcioniraju pedijatri i zdravstveni radnici, a znam i ljude koji su medicinske struke i sami nisu cijepili svoje dijete ili su otkrili da se po hijerarhiji liječnicima daju bolja cjepiva, zatim radnicima, a tek onda ostalima. Ja smatram da je svako cjepivo potencijalno opasno, pogotovo kad ga se daje novorođenčetu. Ako ga ne cijepite, na vas drvlje i kamenje, a ako ga cijepite i već sutradan recimo primijetite neke nuspojave (često se to ne može, već prođe neko vrijeme dok se ne vide prave posljedice), a pedijatri i kad vide posljedice od toga peru ruke i jednoglasno viču:
prije 10 dana, 19:40
"nije to od cjepiva". Opće je poznato da je sve više djece alergično na jaja, kikiriki ili ima neke druge alergije i smetnje koje se tek kasnije vide i postanu kronične, a roditelji ih ne mogu odmah povezati sa cjepivom.
prije 10 dana, 19:44
Moja nećakinja je imala prolongirani febrilitet (8dana) i hospitalizirana je. Sve se vodilo kao nuspojava cjepiva. Svoju djecu sam cijepila. Nakon što je kolegi dijete umrlo od infekcije uha (pneumokok) platila sam i cijepila naknadno i protiv pneumokoka. A gledajte, nisam skroz sklona da roditelji o tome odlučuju jer mislim da su needucirani. Kao član jedne od grupa na faceu, isto se samo potvrdilo. Mislim da dosta ljudi ne shvaća zašto se uopće cijepimo. Jedina ozbiljnija nuspojava po cijepljenu je encefalitis a javlja se iznimno rijetko i to kod djece koja imaju loš, nerazvijen imunološki sustav. S druge strane takvo dijete opet može podlegnut nekim banalnijim infekcijama. Iznimno teška tema. P. S., pedijatri su zakonski dužni provoditi cijepljenje no oni nisu farmaceuti.
prije 10 dana, 23:35
Smatram da bi 'bitka' trebala biti usmjerena prema proizvodnji kvalitetnog cjepiva a ne da se uopće ne sprovodi. Lijek koji se proizvede u HR, ako ne zadovolji standarde, plasira se na istočnije tržište. Mene je strah tih lijekova kojima smo mi 'istok', nadam se da razumijete. Ovo sve što se nabraja u cjepivu, laiku bi najlakše bilo da shvati da su to konzervansi. Pr., dok radite džem nemojte staviti šećer... Što dobijete?? Febrilitet se tu ne smatra nuspojavom te se ne prijavljuje jer on samo predstavlja aktivaciju imunološkog sustava te proizvodnju at te je poželjan. Nadam se da sam pomogla, lp!
prije 10 dana, 23:43
Vezano da netko u Hr dobije bolje a netko lošije je neosnovana i netočna. Nemate dostupno na razini zamlje pr. cjepivo 6u1 od 5 proizvođača već jednog. Ono što svi mogu jest primiti tih 6 cjepiva odvojeno a to se plaća. Također, na nekoj od forumskih tema je navedno kako nema umrle djece od covida- isto netočna informacija. Počnite filtrirati informacije te se educirajte na adekvatan način, ne preko foruma i facea.
prije 10 dana, 23:59
> lucille9: > Vezano da netko u Hr dobije bolje a netko lošije je neosnovana i netočna. Nemate dostupno na razini zamlje pr. cjepivo 6u1 od 5 proizvođača već jednog. Ono što svi mogu jest primiti tih 6 cjepiva odvojeno a to se plaća. > Također, na nekoj od forumskih tema je navedno kako nema umrle djece od covida- isto netočna informacija. > Počnite filtrirati informacije te se educirajte na adekvatan način, ne preko foruma i facea. Mislite preko HRT-a? Nego gdje ću se educirati nego po forumima i grupama po Facebook-u! Nitko drugi ne spominje drugu stranu priče. A ja ne želim da moje dijete bude taj mali postotak koji će dobiti teške nuspojave. I NE ŽELIM "liječiti" zdravo dijete, a cjepiva upravo tome i služe. Medicinari su počeli previše spekulirati, ako se razboli u budućnosti ovo ono, liječiš čovjeka kada je bolestan, a ne kada je zdrav!
prije 9 dana, 16:10
Uči se iz knjiga i stručnih članaka. Po ovome što ste napisali ne razlikujete preventivu od lječenja, ne baraćete osnovnim pojmovima, tj. niste educirani.
prije 9 dana, 20:12
Stručnjaci nas i uništiše. Sve što je zakonski uređeno, ne mora značiti i da je ispravno. Čim ne postoji osoba/institucija u RH koja garantira za nuspojave cjepiva, niti ikakav fond odakle bi se oštećenici mogli namiriti, ne želim riskirati. Ja ću gledati bolesno dijete do kraja života, oni će me samo šutati od specijaliste do specijaliste. U vrtić mi dijete neće primiti ni kada ima proljev, a kamo li neka teža bolest, nema šanse. Neka sam zadrta, ja više na svoje dijete ne dam. Kada napuni 18, onda neka radi što hoće... Dok god mogu utjecati na njegov odgoj, obrazovanje, ponašanje, stavove, ja ga neću na duši nositi.
prije 9 dana, 23:41
1 2 3 Sljedeći