Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Dioptrija - naočale vs leće

Zanima me koliko Vas nosi naočale ili leće za vid? Je li netko bio na operaciji za skidanje dioptrije? Btw prodajem kontaktne leće u originalnom paketu jer mi više nisu potrebne te imam i dosta njih koji nisu originalno zapakovane.
2020 12 02
Ja nosim naočale, odnosno imam ih već 8 godina ali ih vrlo rijetko nosim, najcesce kad gledam tv ili radim na laptopu, nemam veliku dioptriju. Leće nisam nikad nosila, mislim da bi mi trebalo dugo da se ufuram i naucim na njih. Što se tice skidanja dioptrije laserom, od jako puno žena sam cula da su im to najbolje ulozeni novci u zivotu, ali opticar iz mog drustva to ne preporuca jer se doslovno grebe roznica a dioptrija se vrati kroz 10-15 godina.
2020 12 02
Nosim naočale, prije sam imala leće ali mi smetaju jer radim na kompjuteru. Za laser sam čula podijeljena iskustva, nekim ženama se vratila dioptrija nakon trudnoće, nekima nakon 5 godina ili manje, oči ostanu jako suhe pa se trebaju stalno koristiti kapi, oporavak može potrajati mjesec dana i teško je ako gledate u ekran cijeli dan. Razmišljala sam da odem i sredim vid, ali mi je sve manje primamljivo kad čujem loša iskustva
2020 12 02
Nosim oboje, više leće no naočale jer mi se ne sviđa kako mi stoje i ograničavaju me u svakodnevnici. Prije par mjeseci sam i ja pisala na sličnu temu o lećama i definitvno mi je to najbolja odluka koju sam donela. Samo moraš biti odgovorna. Operacije se bojim i iskreno ne bi se odlučila na nju tek tako. To mora biti kod nekog ultra provjerenog optičara. Jer hej, to su ipak oči, nije mi to za igru i za nekoga tek tako. Preporučila bi da se dobro raspitaš oko svega.
2020 12 02
Nosila oboje i bila na operaciji 😁 Nosila sam naočale od vrtića, leće tek u srednjoj školi. I tek kad sam počela nosit leće mi je prestala rasti dioptrija. Kod mene je bilo specifično šta mi je bila velika razlika, livo oko -1.25, desno -5.75. Tako da sam otišla na operaciju sa 20 god (sad mi je 38). Livo oko savršeno vidim, desno mi se dijelom vratila dioptrija pa je sada -1.50 (tako mi je već 4 god). Dioptrija mi se vratila nakon prvog poroda, a mislim da je veliku ulogu igralo i to šta sam radila uredski posao, cili dan za kompom. Osim toga su mi i oči dosta osjetljivije nego što su bile, imam svijetlo plave oči koje su i inače osjetljive ali sada pogotovo. Ali to ti je sve individualno. Znam iz viđenja ženu koja je skidala -9 na oba oka i ništa joj se nije vratilo, a radila je operaciju u Rusiji, dok toga još nije bilo kod nas. U svakom slučaju ja osobno nisam požalila iako sve nije idealno al eto treba izvagati sve pluseve i minuseve.
2020 12 02
Nosim oboje, za laser sam bila na pregledu, ali nisam kandidat (brzo rastuća progresivna dioptrija). Također imam veliku razliku u dioptriji lijevog i desnog oka pa sam počela gubiti i dubinu vida s naočalama (dolazi do granice kada mozak može spajati u jednu sliku), tako da sam uglavnom s lećama, a naočale kad radim na kompu ili gledam TV da se oči malo odmore..
2020 12 02
Nosim oboje. Naočale i mjesečne leće. Naočale slabije izvan kuće, jer mi smetaju kad je sunce, jer ne mogu sunčane, kad je kiša, kad je hladno, pa se zamagle, sad uz masku, opet se zamagle.... Ali definitivno su mi potrebne da se oči malo navečer odmore od leća. Leće nosim meke, mjesečne, s tim nemam nikakvih problema, samo treba kupiti kvalitetnije leće i tekućinu za održavanje. Na lasersko skidanje dioptrije ću sigurno ići. Jednom.
2020 12 02
Malo padobranski, ali ne znam gdje da pitam. Baš sam danas išla na pregled jer sam primijetila da mi se vid rapidno pogoršao (pred 2god ustanovljen blagi astigmatizam i -0,5 na lijevom oku). Danas saznala da imam i plus i minus na oba oka s time da je dioptrija blago narasla i teško fokusiram sliku. Ono što me zanima jer sam potpuni laik po ovom pitanju, postoji li mogućnost da kupim okvir tipa izipizi i dam izradit staklo? Imam malu glavu/lice i skoro ni jedne naočale mi ne stoje, a one koje su okej su bome paprene. Ne mislim baciti veliku lovu na okvir jer mi nije toliko bitan, naočale bih nosila povremeno po potrebi.
2020 12 03
> skadich: > Malo padobranski, ali ne znam gdje da pitam. > Baš sam danas išla na pregled jer sam primijetila da mi se vid rapidno pogoršao (pred 2god ustanovljen blagi astigmatizam i -0,5 na lijevom oku). Danas saznala da imam i plus i minus na oba oka s time da je dioptrija blago narasla i teško fokusiram sliku. Ono što me zanima jer sam potpuni laik po ovom pitanju, postoji li mogućnost da kupim okvir tipa izipizi i dam izradit staklo? Imam malu glavu/lice i skoro ni jedne naočale mi ne stoje, a one koje su okej su bome paprene. Ne mislim baciti veliku lovu na okvir jer mi nije toliko bitan, naočale bih nosila povremeno po potrebi. Zavisno o optici primaju li "tuđe" naočale. Ne znam jesu li Izipizi gotove naočale, u smislu da je već dioptrija na staklima. Ako jesu, vjerojatno neće prihvatiti jer su to naočale koje nisu namijenjene za ponovnu montažu stakala, okvir bi mogao puknuti itd.
2020 12 04
> sanja85: > > skadich: > > Malo padobranski, ali ne znam gdje da pitam. > > Baš sam danas išla na pregled jer sam primijetila da mi se vid rapidno pogoršao (pred 2god ustanovljen blagi astigmatizam i -0,5 na lijevom oku). Danas saznala da imam i plus i minus na oba oka s time da je dioptrija blago narasla i teško fokusiram sliku. Ono što me zanima jer sam potpuni laik po ovom pitanju, postoji li mogućnost da kupim okvir tipa izipizi i dam izradit staklo? Imam malu glavu/lice i skoro ni jedne naočale mi ne stoje, a one koje su okej su bome paprene. Ne mislim baciti veliku lovu na okvir jer mi nije toliko bitan, naočale bih nosila povremeno po potrebi. > Zavisno o optici primaju li "tuđe" naočale. > Ne znam jesu li Izipizi gotove naočale, u smislu da je već dioptrija na staklima. Ako jesu, vjerojatno neće prihvatiti jer su to naočale koje nisu namijenjene za ponovnu montažu stakala, okvir bi mogao puknuti itd. Uzela sam na kraju preko ace&tate dioptrijske (upola jeftinije). Ali hvala :")
2020 12 06
Nosila i naocale i lece i isla sam na operaciju....ako trebate neke savjete u vezi operacije slobodno pitate. Ja sam bila u Optical Expressu, pa vam mogu reći kojeg kirurga da izbjegavate u širokom luku a koji je ljudina da veće nema i njega uzmete kao najtopliju preporuku. Postoji više vrsta operacija. "Grebanje rožnice" je PRK metoda koja, iako joj je oporavak dulji, je puno sigurnija od LASIKa gdje se roznica dublje zareze i napravi poklopac kao od jogurta i cijeli zivot imate oziljak. U slucaju da vam se desi udarac u glavu npr prilikom udara airbaga a napravili ste lasik, roznica vam se moze otvoriti upravo zbog tog oziljka i oko vam izgleda kao otvoreni kefir i morate na operaciju opet da vam to srede. Kod prk vam taj "ogreben" sloj epitela ponovno zaraste i nemate oziljaka. Ja sam isla upravo zbog toga na prk.... Oci jesu suhe nakon operacije, a dioptrija se rijetko vraca (male dioptrije gotovo nikad).
2020 12 06
Pozdrav nosila sam naocale 8 godina i ove god u 2 mj isla na laser u svijetlost ...opcija mi je bila femtolasik i sve super proslo i brz oporavak...najbolje ulozen novac :) p.s.imala sam minus oba oka i astigmatizam.
2020 12 26