Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Zaštićeni račun

Imam pitanje u vezi PBZ banke... U lipnju ove godine dobila sam otkaz zbog korone. Našla sam u kolovozu drugi posao, na određeno i minimalac. Ukinuli su mi minus i rate u potpunosti i to je velik iznos. Tj. ukinut će 31.01.2021. Imam opciju uzeti kredit na 12 mj i otplatiti to, ali ako to napravim, neće mi ostati ni za režije, kamoli za išta drugo... Uz to imam i normalan kredit...ukupne mjesečne rate bi bile oko 4700 kn, a tolika mi je plaća sa prijevozom. Zanima me što u slučaju ako ne potpišem taj novi kredit? Hoće li mi banka blokirati račun odmah nakon 31.01.2021.? Da li ikako mogu otvoriti zaštićeni račun, a da ne čekam da me blokiraju? Ili moram pustiti da me blokiraju? Molim ozbiljne odgovore.
2020 12 12
Najbolje da se osobno raspitate, Internet je prepun i točnih i netočnih savjeta i informacija. Vezano za minus - zapravo imate sreće da Vam banka nudi podmirenje minusa kao novi kredit. Prije par godina se događalo ljudima da bi im banka ukinula minus i zahtijevala podmirenje duga u cijelosti uz nekakav nemogući vremenski rok. Meni je Zaba dva puta ukinula minus uz prethodnu najavu, i pretvorila ga u kreditnu partiju na 12 mjeseci, također uz postojeći veliki kredit. Pitali ste "Zanima me što u slučaju ako ne potpišem taj novi kredit?" Mislim da nemate izbor, ništa Vi ne potpisujete kao kad inače dižete kredit, dobijete obavijest da imate novi kredit i to je to. Nema bilježnika, zadužnica itd. Druga opcija je podmirenje minusa u cijelosti, što je naravno nemoguće. Zato mislim da nema tu previše opcija. Još nešto, kad se traži kredit, onda banka gleda kreditnu sposobnost i gledaju visinu rate i iznos plaće, da ne bi rata bila previsoka u odnosu na primanja. Kad tako ukinu minus odjednom banke ne interesira da li će klijent biti preopterećen sa tolikim ratama ili ne. Tako sam ja stekla dojam u Zabi čiji sam klijent bila 11 godina. Za zaštićeni račun pitajte u Fini. Koliko znam, potrebno je priložiti kopiju rješenja o ovrsi prilikom otvaranja zaštićenog računa. Hvala Bogu, do sada ga nisam imala potrebe otvarati pa bolje da Vam odgovori netko tko ima iskustva.
2020 12 12
Hvala na informacijama. Kada sam pitala bankaricu preko telefona, rekla mi da moram doći (trenutno sam u samoizolaciji) i da je u gužvi, da ne može pričati. Poslala sam mail u PBZ, trenutno ne odgovaraju. Nadam se da ću moći dobiti nekakav reprogram ili nešto. To sam isto pročitala na internetu da bi kao trebali imati kredit najmanje 3 godine da bi mogli napraviti reprogram svih dugova, u jedan kredit. Ako je to istina, onda još neću moći, jer će 3 godine biti tek u svibnju sljedeće godine. Pa pokušavam skupiti što više informacija dokmi se netko ne javi.. 😅
2020 12 12