Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

CARINA ALIEXPRESS

pozdrav! zna li netko tko je naručivao s aliexpressa, amazona i takvih stranica, kolika je carina? Da li puno naplate za proizvod od 50kn? Kako sada stoji situacija s tim? :)
2021 07 28
Za iznos od 50kn se ne plaća carina, samo pdv +poštin harač od 18.5kn ako ide preko pošte.
2021 07 28
Mislim da su oni vec uracunali u cijenu taj pdv tako da se to odmah plati, ali vjerojatno ovisi od sellera do sellera. Neki dan sam procitala u jednoj grupi na fejsu da vise ne salju postom nego nekom dostavnom sluzbom tako da se ne placa tih 18kn.
2021 07 28
Ako ste friško kupovali, a možete i provjeriti na narudžbi, PDV je već obračunat, a izgleda da od prije nekoliko dana Overseas donosi pakete bez dodatne naplate.
2021 07 28
Meni paketi bez trackinga dolaze postom bez naplate jer cim dode u Europu stavi se Eu naljepnica pa izgleda kao da dolazi iz Eu. A pdv vam se obracuna odmah kod placanja
2021 07 28
meni je za paketić na kojem stoji da je artikl bio 2$ bio ocarinjen tako da, očekujte carinu, pdv i poštansku pristojbu. Ako ne podignete ne plaćate ništa. Mene sve skupa koštalo 21kn da podignem pa nisam.
2021 07 31
Situacija vam je takva da je dosla neka nova EU regulativa (koju je nasa predivna drzava odmah prihvatila bez pobune cim ljudima treba uzeti pare iz dzepa) prema kojoj se placa pdv na proizvode koji se uzimaju iz trecih zemalja (pretezno se ovo odnosi na Kinu). I sad vam je sema da su na nekim stranicama koje salju proizvode iz tih trecih zemalja uveli odmah obracun pdv-a pri kupnji, dok drugi dio to jos nije uveo. I kad paket iz tih zemalja ulazi u hrvatsku i ovi na carini idu kao “provjerit” je li pdv ukljucen ili ne, oni vam odmah u startu za tu provjeru naplate 18,50kn + pdv ako je potrebno, odnosno ako pdv nije bio ukljucen kad ste kupili neki proizvod iz, recimo, Kine. Dakle ako ste uzeli nesto iz neke trece zemlje i ako je vec ukljucen pdv, oni ce vam svakako naplatiti 18,50kn jer su se oni kao pritrgli malo provjerit paket. A da vam ne kazem da su se te provjere i prije provodile, ali se naravno nisu naplacivale, no sad su se odjednom predomislili i poceli to naplacivat. Carina se mislim naplacuje tek za pakete koje imaju vrijednost vecu od 150€ ako se ne varam.
2021 08 12