Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

O djeci /

Dojenački grčevi - iskustva

Pozdrav mame, zanimaju me vaša iskustva s grčevima. Mi smo sa starijom uzimali prvo Esupumisan baby koji su nam sugerirali, ali je od njega povraćala,a spasile su nas Biogaia kapi, ali nisam joj davala nikakve čajeve (bar se ne sjećam) jer su mi govorili da nije potrebno ako dojim i grčevi su trajali mjesec dana. Sada s novom bebom smo odmah uzeli te iste kapi i počela sam davati čaj od koromača i anisa koji je u biti čaj za dojilje jer je pisalo da pomaže. I stvarno me je spasilo. Popije par puta dnevno, umiri se za par minuta i spava dugo. A i pije ko lud, valjda je stvarno dijete žedno unatoč mlijeku radi centralnog grijanja. Danas je tek 5.tjedan (počelo je prošli tjedan) i nije uopće bilo nikakvih grčeva. sad čekam da vidim hoće li tako i nastaviti. Valjda nema pravila. Kakva su vaša iskustva?
2022 01 02
> zanaZG: > Pozdrav mame, zanimaju me vaša iskustva s grčevima. Mi smo sa starijom uzimali prvo Esupumisan baby koji su nam sugerirali, ali je od njega povraćala,a spasile su nas Biogaia kapi, ali nisam joj davala nikakve čajeve (bar se ne sjećam) jer su mi govorili da nije potrebno ako dojim i grčevi su trajali mjesec dana. Sada s novom bebom smo odmah uzeli te iste kapi i počela sam davati čaj od koromača i anisa koji je u biti čaj za dojilje jer je pisalo da pomaže. I stvarno me je spasilo. Popije par puta dnevno, umiri se za par minuta i spava dugo. A i pije ko lud, valjda je stvarno dijete žedno unatoč mlijeku radi centralnog grijanja. Danas je tek 5.tjedan (počelo je prošli tjedan) i nije uopće bilo nikakvih grčeva. sad čekam da vidim hoće li tako i nastaviti. Valjda nema pravila. Kakva su vaša iskustva? Čajevi ni ine tekućine izuzev majcinog mlijeka ili ADa ne trebaju bebicama prvih par mjeseci, Biogaia je probiotik i dobro ga je davati učestalo (svaki dan jednom) - nije striktno za grčeve. Najbolje je nositi bebu u položaju za kakanje, kružno masiranje stomaka sa lijeva na desno i lagano dizanje nogica. To je normalan proces dok crijeva ne sazriju
2022 01 04
Jeste li se posavjetovali s pedijatrom oko tog caja? Mozda bebica spava nakon njega jer ga zavara da je sito. Rade ga stavljajte cesce na prsa.
2022 01 04
Ako dojite morate paziti i što jedete,ja sam svoje dvoje djece dojila do 15 mj .🙂
2022 01 05
Pozdrav, prvo izbacite čaj jer kao sto je gore spomenuto, djeci do 6 mj nije potrebno ništa osim AD/MM. Ja sam također davala biogaya-u zbog probave, a od espumisana su nam grčevi nestali potpuno, doduse samo smo ih imali par dana. Iako tu zaista nema 100% rješenja, nekoj djeci zaista ništa ne pomaze i imaju grčeve bez obzira na sve. Savjeti koje sam ja dobila, paziti na prehranu, upozorenje da ne jedem previše citrusa, hrane koja nadima (variva), raditi vježbice… Zaista nema čarobnog riješenja, ali svakako bi trebalo umanjiti i pomoći. Za utjehu, nestaju oko 3. mjeseca zivota, a to brzo prođe. 😃
2022 01 11
Uz sve što je navedeno, nas spašavaju ove kapi. Daju se kad grčevi krenu (: A taj čaj od komorača pijem ja, bar dvije šalice dnevno. ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/c62bc57feb4196cf9853c8a3490c70cf.jpg)
2022 01 11
Mojekrpice su zajednica u kojoj možete prodavati, kupovati i mijenjati odjeću
Kupi - Prodaj

Nema naknade za prodaju.

100% zaštita kupca.

Više informacija