Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Psihologija /

Zanima me vaše mišljenje, kako se postaviti nakon ovoga

Dečku se prije 2,3 mjeseca razbio mobitel, pa sam mu ja dala svoj stari na korištenje. Njegova obitelj i ja smo ga stalno nagovarali kada će više kupiti novi mobitel, jer ovaj moj nije bio baš ispravan, čak su ga i prijatelji počeli gnjaviti u vezi toga. I tako je došao njegov rođendan, gdje mu je njegova obitelj kupila mobitel, a ja sam saznala tek kada sam došla na rođendan. Ono što me povrijedilo je što me nisu htjeli uključiti u kupovinu poklona i što mi uopće nisu htjeli reći da će mu kupiti mobitel. Naravno da bi i ja htjela sudjelovati i bilo bi i meni lakše, pošto sam u to vrijeme bila jako zauzeta s dva posla i obranom diplomskog. Da nisam bila toliko zauzeta vjerojatno bi ja to isplanirala i naravno uključila i njih. Koliko sam shvatila ideju je predložila njegova sestra, s kojom sam bila jako bliska, te smo se čak dva puta čule na dan njegovog rođendana i uopće se nije potrudila reći što su mu kupili. Kada sam je pitala zašto mi nije htjela reći za kupovinu mobitela, rekla mi je da nisu htjeli od mene tražiti novac pošto sam još student i ne radim, a već sam u tekstu spomenila da trenutno radim dva posla. Moj poklon svakako nije bio jeftin, a te novce sam mogla dati za mobitel koji je svakako korisniji. Dečko nije ništa znao, i kada je otvorio njihov poklon i vidio mobitel, odmah je upitao jesam li ja imala prste u tome. To me jako rastužilo jer nisam niti sudjelovala u poklonu. Svi njegovi prijatelji su u tom trenutku pogledali u mene, te sam snuždeno rekla da nisam. Baš su me povrijedili, a najviše njegova sestra koju sam više smatrala prijateljicom, te mi nikako nije jasno zašto je to učinila? S moje strane naš odnos nakon ovoga više neće biti isti, pa tražim vaše mišljenje da znam je li to s pravom tako i trebam li se ipak držati podalje.
2023 07 12
Moje skromno mišljenje je da pretjerujete. Jeste li Vi uopće njih pitali što će mu kupiti i razglabali o tome da bi mogli svi skupa zajednički kupiti poklon? Na kraju krajeva, riječ je samo o poklonu i sasvim je okej da mu je njegova obitelj kupila poklon, a da se pri tome nisu s Vama dogovorili...
2023 07 12
Možda su to tajili da vi ne prenesete dečku ili vam slučajno ne izleti nešto o mobitelu. Mozda su mislili ako vas uključe da ćete ga propitkivati o modelima i onda će shvatiti što mu se sprema. Ne opterećujte se, što je bilo, bilo je. Vrijeme će pokazati i u drugim stvarima je li njegova obitelj fer prema vama.
2023 07 12
Ne znam zašto su to tajili, ali ja dečku uvijek kupim odvojen poklon, a njegovi se nekad skupe pa uzmi neki zajednički. Npr, kupili su mu tv za stan, ali sam ipak htjela uzeti nešto drugo što će koristiti. Nisu me ni pitali da podijelimo poklon, pa se ne ljutim. Pusti to. Ja ne bih pravila dramu oko toga
2023 07 12
Ne pretjeruješ ako si već toliko bliska sa njegovima i svi znate što mu je zaista potrebno. Mom su tako kupili neki alat koji si je planirao kupiti sam, pa su uključili susjeda koji se doselio prije 3mj, a meni nitko ništa nije rekao da se kupuje skupi alat :') Svekrvu sam naravno bocnula da me mogla uključiti, ali nisam bila bijesna pretjerano jer si onak ne kupujemo poklone. Da ne kažem da su se sa susjedom posvadili za 6mj i da im je predbacio da je dao lovu za rođendan :') :')
2023 07 12
Imam osjećaj da im je bilo neugodno tražiti od tebe da sudjeluješ jer možda nisu znali s kakvim budžetom raspolažeš i nisu te htjeli financijski opterećivati i obvezivati na kupnju. Možda su pretpostavljali da mu ti kao cura i najvažnija osoba pripremaš svoj poklon i nisu te htjeli remetiti u tome i raditi ti duple troškove. Mogu razumijeti da si se osjetila povrijeđenom i isključenom, ali mislim da situacija stvarno nije ozbiljna. I sad mali side note koji će možda razljutiti neke, ali što da radim. Osobno svom partneru ne bih ni kupovala neke preskupe poklone, muškarčeva zadaća je razmaziti ženu, jer je žena ta koja treba primati dobre poklone. Muškarac što više uloži u vas, više vas voli i želi, on je istinski davatelj. Tako da kakav si mu god lijepo smišljen i od srca poklon dala, puno je i nije važno što nije mobitel u pitanju.
2023 07 12
Da sam dio te obitelji svakako vas ne bih pitala jednu šestinu novca za mobitel jer mi to uopće nije nekako ukusno ni prikladno, onako, to mi je bezveze. Pretpostavljam da su oni pretpostavljali da vi želite svoj neki dar osmisliti i nisu se miješali u vaše darivanje. Moguće da su željeli da to bude iznenađenje. Ja ne mislim da su imali loše namjere. Ne mislim da se trebate držati podalje, ali ta velika bliskost mislim da nije baš najbolja. U velikoj bliskosti svašta možete ispričati i reći, a ujutro vam se može činiti da to nije bilo najpametnije. Moj savjet- neke stvari držite samo za sebe. Imam 50 godina i jako puno raznih odnosa sam prošla. Svašta sam naučila, griješila, popravljala....problem je što vaši postupci i riječi mogu biti protumačeni krivo, onako kako ne želite. Kao što ste vi i ovaj "događaj" doživjeli na svoj način. I samoj mi se još uvijek to događa- radim nešto, pišem, otpisujem u nekoj svojoj dobroj namjeri, a osoba s druge strane to shvati na svoj način pa ispadneš kriv, a nisi to htio biti. Tu cijeli odnos padne, zahladi ili naprosto nestane.
2023 07 12
> Bezzamjena: > Imam osjećaj da im je bilo neugodno tražiti od tebe da sudjeluješ jer možda nisu znali s kakvim budžetom raspolažeš i nisu te htjeli financijski opterećivati i obvezivati na kupnju. Možda su pretpostavljali da mu ti kao cura i najvažnija osoba pripremaš svoj poklon i nisu te htjeli remetiti u tome i raditi ti duple troškove. Mogu razumijeti da si se osjetila povrijeđenom i isključenom, ali mislim da situacija stvarno nije ozbiljna. I sad mali side note koji će možda razljutiti neke, ali što da radim. Osobno svom partneru ne bih ni kupovala neke preskupe poklone, muškarčeva zadaća je razmaziti ženu, jer je žena ta koja treba primati dobre poklone. Muškarac što više uloži u vas, više vas voli i želi, on je istinski davatelj. Tako da kakav si mu god lijepo smišljen i od srca poklon dala, puno je i nije važno što nije mobitel u pitanju. Haha, sviđa mi se početak, ne sviđa mi se kraj o:) Razmaženost i ulaganje su temelj daljnje rasprave koje će sigurno biti o:)
2023 07 13
Svatko drugačije doživljava situacije i okej je čak i kad nas povrijede neke stvari koje smo možda i prenapuhali. Ja bih samo htjela možda Vam usmjeriti pogled i na drugu stranu situacije. Kako smo svi sebi najbitniji, ponekad znamo misliti da i drugi ljudi također razmišljaju dosta o nama, a to najčešće uopće nije tako. Ja ne znam o kakvim se ljudima radi, niti u kakvim ste vi realno odnosima (odnosi su dosta komplicirana stvar), ali ne mislite li možda da je moguće da su taj poklon osmislili u jedno popodne, kupili i to je to. The end, riješili su razmišljanje o poklonu i jednostavno nisu razmišljali o Vama jer su mislili da ste Vi možda već kupili poklon, imate nešto drugo u planu ili imate previše stvari na glavi (poslovi + diplomski) da bi se bavili nečim tako banalnim kao što je poklon za rođendan? Zašto mislite da su Vas zlonamjerno isključili iz poklona, taj dio mi nije jasan?
2023 07 13
Mislim da ne bi trebali otvarati pitanje zašto su vam to napravili. Dobili ste već odgovor od njegove sestre i prihvatite to tako. Kako ste sad ostali na neki način povrijeđeni, moglo bi se to desiti i u budućnosti. Zato se suzdržite, ne miješajte najbolje prijateljstvo s članovima obitelji i ne razmijenjujte tolike tajne. Ona će uvijek biti sestra vašeg dečka/jednom možda budućeg muža i bilo što da se vi zakačite, bez obzira ako to bila sitnica, ona sigurno neće dati na svog brata i mogla bi vagati svaku vašu riječ koja se dogodi spontano. Da su mogli i vas uključiti: mogli su. Prihvatite da je to sad bio rođendan vašeg dečka i ako je on sretan s mobitelom onda budite i vi, bez obzira na situaciju. Drugi put ćete i vi nešto osmisliti, možda odete i negdje van ili na izlet drugi put pa će rođendan proslaviti samo s vama. Sad je to tako ispalo i ne trebate previše ispitivati. To je samo moje mišljenje. Sretno ❤
2023 07 13
Ako mislite da bi Vam povjeravanje neke tajne možda jednom moglo naštetiti,radije joj to prešutite. Ako želite prorijediti druženja,izmislite neki razlog zbog kojeg nemate vremena.Na Vama je da odlučite što ćete joj reći,a što ne.
2023 07 13
> Kate967: > Ma znam, dogodilo se tako i šta sad da se radi. Po meni je ispalo malo glupo, al eto. Nakon svega ovoga postavlja se još jedno pitanje, kako nastaviti ovaj odnos s njom. Ja sam kroz ovaj događaj, ali i vaše komentare shvatila da više ne želim imati isti odnos s njom kakav sam imala prije. Naravno želim da ostanemo u dobrim odnosima, ali ne kao npr najbolje prijateljice. Kako je eisen77 rekla, ona će uvijek biti sestra mog dečka i jednostavno ne vidim napredak našeg prijateljstva. Vidim da bi ona htjela da bude sve kao što je i bilo, jer je pitala mog dečka zašto sam rezervirana prema njoj. Priznajem možda je to u početku bilo malo iz ljutnje, ali shvatila sam da će se kod nje moje bezazlene riječi uvijek vagati i možda krivo protumačiti, tako da bi pokušala na što pristojniji način malo smanjiti to prijateljstvo, a da ne ispadnem gruba. Družite se kao i do sada, ali pustite nju da se povjerava ako joj treba to, vi svoje osobne planove i misli ne morate sve ispričati. Drugo je pričati o planovima što ćete ići npr. kupiti, a drugo je o nekim osobnim stvarima.
2023 07 14
> Kate967: > Na rođendanu su mene zaposlili da snimam dok su mu oni zajedno davali poklon koji je bio zamotan na onu foru u 5,6 kutija, tako da su od toga baš napravili show, pa eto možda sad shvatite zašto sam se osjećala baš loše i kao da ne pripadam tamo. Meni ovo iskreno djeluje malo sebicno. Sasvim moguce da vas njegova obitelj nije uzela u obzir prilikom kupnje poklona, ali zasto bi trebali? Niste vi tema njegovog rodjendana, vec on. Oni kao obitelj zasluzuju imati zajednicke uspomene, i samo zato sto ste vi u vezi, ne znaci da vise nemaju pravo na to.🙂 Osim toga, malo mi je cudno da cura sudjeluje u kupovanju poklona skupa s roditeljima. Previse ste se fokusirali na sebe.
2023 07 14
Moje misljenje je da to zaboravite. Neki ljudi su kao vrijeme, tesko je u danasnje vrijeme ikoga smatrati da ima neku vrstu empatije. Kroz duge godine veze, braka oguglamo na neke stvari pogotovo na te obiteljske! Postupajte sa njom u ok odnosu, naravno ne mozete se osjecat kao prije (takva sam i sama🙈) Kao sto su rekle djevojke gore, neke stvari osobne i škakljive zadrzite za sebe. Ne treba ona to znati, jer nekoga mozes poznavati 10 godina i zabije ti najveci nož u leđa🙁 Iskreno, nakon mnogo prijateljstava ja svog partnera dozivljavam kao nekog kome mogu apsolutno sve reci i to mi je najlijepse da on zna nego neka prijateljica. Sretno🍀
2023 07 14
S obzirom da ga njegova majka, sestra i ja najviše zivkamo, šaljemo slike, poruke nama je bilo najvećem interesu bilo da više nabavi taj mobitel, dok ostalima nije bio toliki problem. Decko je rekao da smo mu nas tri više popile mozak u vezi mobitela, jer smo non stop poticale tu temu. Također uzeći u obzir moju situaciju i da do zadnjeg dana nisam stigla uzeti poklon, niti sam imala vremena smišljati nešto posebno (a znali su to), to je razlog zašto mi je žao što me nisu uključili. Vjerojatno sam imala prevelika očekivanja i sama sam kriva tome. Naravno da oni kao obitelj zaslužuju imati zajednicke uspomene. U ovih 5 godina koliko smo skupa, na svim proslavama i slavljima bi mene zaposlili kao dežurnog fotografa tako da stvarno imaju dosta uspomena, njih, rođaka, kumova, prijatelja itd. Dok ih sve slikam, kad dođe red na mene svi se već razbježe tako da ja nemam nijednu zajedničku uspomenu s njima. Naravno nisam im to nikad uzimala za zlo, ovo je samo backstory zašto sam to spomenila u prethodnom tekstu. Bilo je dosta ljudi koji su mogli preuzeti snimanje, vjerojatno je njima najlakse reci meni jer ja to uvijek radim, ali zar nikad ne pomisle da bi možda i ja bar jednom htjela biti tu prisutna, a ne uvijek iza kamere. Ipak je dečkov rođendan, 5 godina smo skupa, živimo skupa, planiramo se vjenčati u budućnosti, htjela bi i ja neke uspomene, dok sve ostale zovu za slikanje, mene se nikad ne sjete, osim kada ja sama zamolim.Mislim ovo su gluposti i sitnice, ne trebate mi ništa objašnjavati znam to i sama. Nego sama ta kombinacija s poklonom i tim snimanjem me dovela do toga da se osjećam da ne pripadam tamo i da sam nebitna osoba koja je uvijek bačena u stranu. Zato sam došla ovdje olakšati svoju dušu, jer sam previše razmišljala o svemu tome i analizirala možda nešto što i ne bi trebala. Mislim da je ovo moj zadnji komentar što se tiče ove teme. Hvala još jednom svima koji ste dali svoje mišljenje i koji ste me saslušali.
2023 07 15
1 2